Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Донации и помош за #поплава 2016

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Кулен и алхохол, неможе полошо и да сакаш :)

"Наздравје"

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Не сум баш бо тек со темава поради обврски. Кажете ми дали требат глувци и тастатури?
За некој саат тргам накај Скопје, па да знам дали да ги земам со мене..

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.340
11.937
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
@goranzoran @AleksandarCaki Морав еднаш да џитнам некоја, а стварно не пијам, онака ми дојде инцидентно само. :D

@psyside Те сфаќам братко ;)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
@goranzoran @AleksandarCaki Морав еднаш да џитнам некоја, а стварно не пијам, онака ми дојде инцидентно само. :D

@psyside Те сфаќам братко ;)

Не е проблем да се мезите, немој погрешно да ме разбереш. Ама куленот е ептен, значи ептен лош у комбинација со пиење. Сеедно едно големо фала од мене и во име на администрација на it.com.mk за се што сите на темава, и се разбира ти направивте.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Еве сум и јас. Се прибрав конечно :)

Уствари немаше потреба од преговори. Надлежните на прва се согласија за донацијата без никаков проблем.
Ќе бидат обезбедени за донирање ~50 куќишта Dell Optiplex (320/520 серија) Tower i MidiTower, ~50 Dell тастатури
~70 напојувачки кабли, ~10 LCD 15'' исправни монитори, ~7 LCD 17'' (непозната состојба). Сето ова ќе биде транспортирано каде што ќе се договориме. Единствен недостаток е што куќиштата ќе немаат мемории (ДДР2) и sata ХДД-а. Не можеме во моментов да ги дадеме дисковите
од сигурносни причини, но понатака како ќе ги 'бришам' дисковите, така во тури од по неколку диска неделно ќе ги доставувам (сеуште незнам колку ќе ми земе време бришењето, и колку диска ќе останат асални).
Инаку бројката е орентациона, точната ќе ја дознам кога ќе влезам во магацинот. Ако најдам уште нешто интересно ќе ставам во комбето.
@Astro јави ми се од вторник кога ќе се ослободиш, да се договориме околу деталите.
Голема почит до сите ентузијасти што учествуваат во акцијава.

Еве сум брате, утре ќе се слушнеме за да се договориме, само да организираме вечер со @Daniel86 околу простор.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.340
11.937
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Дечки, ја само да ве известам дека неделава ќе бидам малку зафатен заради лични причини, па не би можел многу да бидам активен во склопувањето и поправките, но сепак не ве оставам на цедило, колку можам ќе помогнам, ако треба ќе отстапам и алат по потреба, или ако е нешто итно ќе се договориме. И мене ми искрсна ненадејно. Се надевам ќе имате разбирање, би благодарам однапред. Веднаш штом се ослободам, се фаќам максимално за работа, без штедење и сопирање. За складирање не е проблем, ќе имам место да соберам барем 15 куќишта поправени или непоправени во овој период. Се извинувам од сесрце.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Немој да ме **беш. Дај да однесеме утре дел од ствариве кај тебе, само оние машини кои не се комплетни, а овие кои се комплетни нека останат кај мене, да ги завиткам со онаква фолија и да знаеме дека се спремни.

Патем, Акцент компјутери утре ќе ми донесат 4 комплетни машини ама без монитори. Фак ќе ни фалат монитори пошто и банката ќе ни даде дваесетина ама дел ќе немаат монитори.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.340
11.937
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Ама носете ги вечерва молимте брат, стварно ќе бидам затрупан од утре.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Момаци и моми,

Стигнаа денес 4-те компјутери од
accent.png

Голема благодарност до сопственикот и моите колеги од одделот за hardware.

Стигнаа со матични плочи MSI 945 GZM чипсет и со Pentium 4 процесори кои се Single core+HT. Такви има 3 и еден има AMD Athlon X2 5000+ КОј е сосем океј.

@Gucci батка бидејќи таа плоча поддржува само Core 2 E6xxx процесори пиши дали имаш 3 комада такви, на пример E6300 или сличен модел. Имаме нешто пари од донациите па да ги замениме Pentium 4-ките. Пиши олку би чинел bundle од 3 комада.

Благодарност до @borcep што зема дел од теретот.

Gucci

lurker
5 јули 2011
873
779
Момаци и моми,

Стигнаа денес 4-те компјутери од
accent.png

Голема благодарност до сопственикот и моите колеги од одделот за hardware.

Стигнаа со матични плочи MSI 945 GZM чипсет и со Pentium 4 процесори кои се Single core+HT. Такви има 3 и еден има AMD Athlon X2 5000+ КОј е сосем океј.

@Gucci батка бидејќи таа плоча поддржува само Core 2 E6xxx процесори пиши дали имаш 3 комада такви, на пример E6300 или сличен модел. Имаме нешто пари од донациите па да ги замениме Pentium 4-ките. Пиши олку би чинел bundle од 3 комада.

Благодарност до @borcep што зема дел од теретот.
Имам
3 x Intel Core 2 Duo E6300 - 350 денари
За 700 би ги дал.
Би донирал али моментално со една пензија живееме со моите, дур не најдам работа. Така да донација би имало во подобри дани

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Имам
3 x Intel Core 2 Duo E6300 - 350 денари
За 700 би ги дал.
Би донирал али моментално со една пензија живееме со моите, дур не најдам работа. Така да донација би имало во подобри дани
You got yourself a deal... kind of.
Ќе се слушнеме тогаш дополнително.

alek99

hello world
28 јануари 2008
476
398
Еве сум и јас. Се прибрав конечно :)

Еве сум брате, утре ќе се слушнеме за да се договориме, само да организираме вечер со @Daniel86 околу простор.

Чекам. Најдете простор па да организирам транспорт (од понеделник би бил спремен) . Имај во предвид, дека транспортот ќе биде точка-точка со утовар и истовар. Значи ќе се истовари се на едно место, па од таму да си зимате по потреба. @smole се понуди за дел од магацин, незнам колку ви е уз пат.
Инаку ќе гледам колку што може повеќе дискови да обезбедам (можеби и 100%). 90%(од стоење во магацин можеби некоја откажала) од машините се пали вози (освен фалинката на ДДР2 мемории и монитори), така да ќе нема голем ангажман околу средување. Со image би се средиле брзо. Значи се работи за помеѓу 50 и 60 tower i midi куќишта , плус неколку големи пакети со кабли тастатури и монитори.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Денес добив од рандом луѓе 8 „комплетни машини“.

На големо разочарување, 4 веднаш оставив пред контеинер, на што ме опомена жител од зградата дека е казниво па морав да си ги приберам назад, не сакам да си ја трујам општината со отпад anyways. Потоа се распрашав и дознав дека во училиштето Димитар Миладинов, тоест Браќа Рибар има пункт за собирање на информатички отпад, па дополнително имам обврска да ги носам до таму и да ги dispose off properly.

Машините се некои безвезе SIS645 и Intel 845 машини без SATA портови и без IDE дискови, со истргани и искршени Power конектори, со RAM мемории од по 128MB DDR266. Останатите се некои Celeron D 2,53 и слично, S478, AM2 итн.
Добив и една кутија хардвер со матични плочи (повеќето се гледа дека се неисправни, со извадени батерии, подуени кондензатори) или такозвани box of goodies. Тоа треба тек да се испитува што од тоа е ѓубре али некако сум песимист.

Бидејќи знам дека читаат, ве молам луѓе, својот информатички отпад носете го во Димитар Миладинов, можеби ќе ви кажат фала, не го носете кај мене па да ве к'лнам. Веќе изгубив многу време, 3 кила и еден пршлен со такви глупости. Хардвер кој не може да вози Windows 7/8/10 НЕМОЈТЕ ДА МИ НОСИТЕ!!! И така веќе се потроши многу време и се направија трошоци за оваа акција да успее и имајте во предвид дека не сме дошле ни до пола. Попштедете не/ме од несериозни активности. Целата оваа работа треба да ја вклопам/вклопиме во и онака зафатените дневни попладневни часови. Сработете си го својот дел колку можете повеќе. Ние сите ова го правиме без мотив за добивка, истото важи и за вас. Носете ми само функционален хардвер кој соодветствува на целите:
1. Да може да вози Windows 7
2. Да работи барем година дена
3. Да сме сигурнио дека е исправно и компатибилно.

Благодарам за разбирањето. Трошењето време допрва ќе започне, се најавија големи донации со голема килажа и време за подготовка. Бидете од корист.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.340
11.937
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Да си ми жив и здрав за ова што го пиша. Ја досега два или три фрлив. Ајде донеси тоа матичните да видам што се случува со нив. Али само ако е нешто посолидно, антики не требаат, одма џиткај тоа.
Напојувања што имаш, донеси све, ставам на тестер, на првиот сомнителен знак исклучувам и лета у канта. @ivsss виде како се прави тоа набрзинка, проверувам, глеам не чини, растурам, виткам кршам и у контејнер одма, за да не може некој бацка да го препродава после.
Матичните, такоѓе. Не чистете подруми луѓе, лани имав време да поправам се и сешто, ама сега работам од 8-18, и плус работам приватно дома, а морам да најдам време и за донацииве, така да пробајте барем да проверите нешто од нешто.

alek99

hello world
28 јануари 2008
476
398
@Astro ќе одговараат ли овие машини (1 2) што ги планираме? Јас веќе почнав со бришење на дискови, па да си знам со време.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Suuper se Alek brat. Ako se uste so Pentium D procesori premija e toa. Da gi skockame nekako so po 2Gb memorija i ke bidat odlicno funkcionalni i diskovite ke im traat podolgo.

Dali bi bilo mozno vo Sabota ili utre da se transportiraat dokaj Smole?

Sent from my Redmi 3 Pro using Tapatalk

alek99

hello world
28 јануари 2008
476
398
Има од сите три врсти на процесори (Pentium D, Pentium 4, i Celeroni), само не знам точни бројки. Не ми се спремни уште. Денес дојдов до бројка 32 (им ги вадам дисковите што треба да ги бришам). Утре најкасно понеделник ќе ги досредам и останатите. Ќе излезат преку 50 парчиња. Транспортот би бил возможен од вторник. (но не зависи од мене, треба друга служба да ми го организира). Најдобро јави ми се кога ќе можеш, или да се видиме утре на кафе, да договараме детали.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Mnogu, mnogu dobro. Mislam deka ovaa donacija e toa sto ni falese. Uspesna e akcijava od samiot pocetok ama ova sto go velis e jack pot, prikazna na site vreminja. Ima ova javno da odi, da bide primer.
Planiraj togas da se vidime denovive koga ti odgovara da dogovorime oci vo oci.

Sent from my Redmi 3 Pro using Tapatalk

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.582
Јас најдов 2 палети, рачен палетар има.

Ако има опција да се донесат компјутерите на палета топ.

Ако е или комбе или 3.5 тонски камион , камион е попрактично пошто рампата за утовар е на висина на камион, ако се на палети компјутерите со палетар им влагаме, за 2 мин е слободен шоферот, ако ги претовараме едно пола саат ќе ни треба.

Како и да е @Astro ми има моб и локација, и на @alek99 ќе му пратам, вторник, среда (четврток е неработен), петок кога можат да се донесат тогаш, само да ми кажете бар пола сат унапред за да бидам таму + некој друг форумџија нека дојде да не случајно дојде до некакво недоразбирање околу бројот на испорачани/складирани компјутери, се да си биде legit.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно