JasSum
poweruser
- 8 мај 2007
- 2.666
- 3.264
некој може има другари од арачиново, па знае дека имаат некаков план. Тоа што за тебе е смешно, за некого е вистина. Смешно било дека земјата се врти околу сонцето. Па дури и беселе/спалувале за такви fakenews. Денес малку поинаку гледаме на тие работи.Не сите, тоа е исто како јас да отепам чоек, ти да лжиш, што е апсурд, но кога би е отепале мене и уште 3-ца блиски ченови оред мене, ќе слушам за пример за друг да не ни помисли на такво непто, не па да го повтори делото. Зачи тој што ја напишал веста бесење на плоштад, и повеќе нема да пипува, нити пак на некој друг ќе му текне да тресе глупости за кликбајти![]()
Кажи ми која е соодветна казна за медиумите што ширеа вест за оружје за масовно уништување во ирак? Колку милиони луѓе загинаа од тие нарачани лажни вести?
Што е соодветна казна?
Тие медиуми се изземени од овој наратив? Оти се едни те исти се медиумите што шират пропаганда од која има смртоносни последици, а од друга страна се најгласни за стопирање на мали влијателни луѓе кои даваат поинаква перспектива и некои други вести.
Тоа е цензура и е опасно.