Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

барам | Игра

DzafeR

read-only
28 јули 2010
23
0
Ако знае некој игри слични на WOW само да не е метин?????

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.730
4.311
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64

lon9horn

hello world
2 јуни 2010
63
1
Guild Wars

Perfect World

Atlantica online

Battle of immortals (не е нешо како WoW али стварно е добра)

G

goxymaxy

Гостин
Незнам дали смеам да ја поставам странава па затоа ќе ти кажам да си пишеш isohunt на гугл и првиот резултат е стрната на која ја има играта...

ја има и на пајрат беј, на ај ес оу хант има 1,400 сидери и играта е добри 7 гига :D
и добро што не ја пиша страната ;)

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
ТОПЛО ти ја препорачувам allods. Прекрасна игра, прекрасни луѓе, секогаш ќе се најде некој да ти помогне. Јас ја играв и многу ми беше поинтересна него WoW(ја играв 2 години).

Јован

hello world
20 април 2010
253
10
ТОПЛО ти ја препорачувам allods. Прекрасна игра, прекрасни луѓе, секогаш ќе се најде некој да ти помогне. Јас ја играв и многу ми беше поинтересна него WoW(ја играв 2 години).

ева не може ни да се мери со wow

''TcM>>

lurker
6 јануари 2008
961
39
WoW е пренапумпана игра. Да на времето беше најдобра MMORPG игра, но денеска има доста игри кои што се подобри од нејзе..

lon9horn

hello world
2 јуни 2010
63
1
Абе и јас ја играв Allods ама повеке од 2 дена не можев да ја играм :zbunet3:
После 2 години играње WoW сите други MMORPG ми беа на некој начин нубски и глупави во споредба со WoW, мислам без навреда де..

''TcM>>

lurker
6 јануари 2008
961
39
@Sephiroth, па и самиот стави линк каде што ако се отиде на rating ќе се види дека wow не е меѓу првите..

Јас лично очекувам guild wars 2 да биде доста добра игра a final fantasy 14 да биде врвот (пред се поради малце поинаквиот gameplay, а и само овие две ги спомнувам дека ги чекам па да ги испробам).. Посебно дека сум човек кој што сака да потроши доста време на некоја mmorpg игра, често ги следам рејтинзите на игрите, и со тек на време пополека рејтингот на wow опаѓа..
И реков, да на времето wow ги држеше скоро сите mmorpg играчи кај себе, но сега веќе не е истата приказка...

Али perfect world до сега највејќе ја имам играно, но како секоја игра така и оваа полнува да се усерува (јбга), иначе мора да напоменам пак дека доста добра работа е што тука ти е овозможено да леташ...

Allods ја имам испробано и јас, ја играв едно месец дена, добра е играта ми се свиѓа pvp-то но сепак не ми го праи нај нај меракот..

@lon9horn, тоа е така затоа што си се навикнал на gameplay-от на wow, и сега кога играш друга игра го сакаш истиот начин на игра.. така да..

WoW е пренапумпана игра. Да на времето беше најдобра MMORPG игра, но денеска има доста игри кои што се подобри од нејзе..

@Sephiroth, па и самиот стави линк каде што ако се отиде на rating ќе се види дека wow не е меѓу првите..

Јас лично очекувам guild wars 2 да биде доста добра игра a final fantasy 14 да биде врвот (пред се поради малце поинаквиот gameplay, а и само овие две ги спомнувам дека ги чекам па да ги испробам)..

А ти си ги играл GW2 и FFIV па знаеш дека се подобри од WoW? Hint: Сеуште не се излезени.

Кажи ми која MMORPG игра е подобра од WoW во моментот, па да земам да ја играм. (Conan и Aion ги играв 2-3 месеци ама не беа на ниво)

И немојте да ми споредувате бесплатни игри со paid subscribtion MMORPG, тоа е ко да споредуваш фичо со ферари.

''TcM>>

lurker
6 јануари 2008
961
39
За тие две игри знам дека уште не се искочени (а и ги имам пишано како игри кои ги очекувам, иначе прочитај повеќе за нив па ќе видиш што се оечкува)

Во моментов? ете ти ја кажувам pwi, односно нејзе ја играм јас во моментов.. Но сепак како што му кажав на lon9horn не можеш од игра во која што си поминал доста период, да се префрлиш во друга и за кратко време да направиш споредба, затоа што при таков случај и самиот chat не би ти се свиѓал (би ти пречел) од причина што не е ист со претходната игра.. -_-
Симни ја pwi, дај и тест период од 2-3 месеци па да видиш дали ќе нема да ти се свиѓа..

А за да не се прави споредба меѓу f2p и subscription ти е сосема утка.. Затоа што игрите кои што имаат ставено сам продавница во играта заработуваат каде каде повеќе пари, и јас од лично искуство ти кажувам дека е поудобно да играш игра каде што си плаќаш одредена сума на пари месечно (но барем ќе бидеш на исто ниво со сите) одколку на игра каде што треба да фрлиш по 100 долари месечно само за да бидеш меѓу посолидните играчи (да, многу луѓе фрлаат повеќе пари на f2p одколку на тие со претплата)

А иначе зошто не би се правело споредба?

(малце е отидено офф, али се надевам дека на креаторот на темата не му пречи тоа :p)

Квалитетот на игрите е различен. PWI неможе ни под разно да се спореди со било која paid игра. Инаку да, и free игрите си прават пари преку итем шоп, ама многу од нив погрешно го имаат имплементирано итем шопот, па квалитетот на играта на велико страда. Неможеш да споредуваш free игри со paid, на сосема различно ниво се во поглед на гејмплеј, звук, графика, lore, техничка поддршка, стабилност на гејм клиент, стабилност на сервери, квалитет на community итн. Ко фичо и ферари како што пишав предходно. Единствени исклучоци се DDO и LotRO, кои биле paid, а сега се/или ќе бидат free.

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
Зошто ја сакам аллодс?
Бидејќи како и wow и нејзе при битка(обично во PvP) движењето е битно. Мразам игри каде битките се водат во место, т.е. се што правиш е пушташ магии. Досадно, и се губи во интересност на играта бидејќи не е толку зависна од скиллот. Во allods движењето е многу битно и добар пвп - ер би можел да побдеи некој со дупла појака опрема, само заради движењето(исто како и во wow).

Навистина wow ја сметав за врв и можеби сеуште е по моите стандарди, но искрено ми здосади да ги гледам истите ствари само надополнувани. Секоја експанзија нуди многу ограничени новости, како да нема нешто што може да ме изненади. Но во секој случај, така е со секоја игра, единствено ако менувам игри може да има разлика.

Btw јас баталив MMORPG, земаат многу време, не ми се троши животот на нив веќе, сега си играм игрици каде што дејствата се побрзи и по половина до еден час веќе завршувам, за разлика од мморпг игрите каде што најчесто за да напредуваш мораш да бидиш континуирано онлајн(инстанци, за левелирање треба долго гриндање итн).

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно