Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple Pay во Македонија

Drakesis

hello world
21 мај 2020
61
96
Skopje
Што е прашањето?
Така функционира на сите модели со Face ID. Два пати на power button и активира Face ID и те носи во Wallet кај картичките за плаќање (а надоле, како на сликата може да листаш други картички, авионски карти итн итн...)

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Што е прашањето?
Така функционира на сите модели со Face ID. Два пати на power button и активира Face ID и те носи во Wallet кај картичките за плаќање (а надоле, како на сликата може да листаш други картички, авионски карти итн итн...)
Јасно ми е, и јас со GPay само ставам оттисок и плаќам, ама интересно е што вика дека не треба да отклучуваш телефон и да пушташ апликација а уствари имаш процедура како ти што викаш.

И

Избришан член 41324

Гостин
Јасно ми е, и јас со GPay само ставам оттисок и плаќам, ама интересно е што вика дека не треба да отклучуваш телефон и да пушташ апликација а уствари имаш процедура како ти што викаш.

Може на Apple Pay да го допреш не уклучен телефонот и екранот ќе се уклучи и ќе ја покаже картичката ама пак мораш тас процедура Double Click и Face ID/Fingerprint

Sent from my iPhone using Tapatalk

Majgadi

read-only
1 март 2023
22
25
Ако уклучиш Apple Pay (со дупли клик на side button), FaceID е само за авторизација на трансакцијата и телефонот е сеуште заклучен. За да го отклучиш ти треба пак FaceID / Passcode. Исто, ако ти е откучен телефонот и пробаш дупли клик на side button, повторно ќе ти побара FaceID за да можеш да платиш.
Веројатно на ова се мисли

Durkoo

hello world
11 февруари 2019
110
153
Visa ги тргна страните за Apple Pay за МК, АЛ, КС, БА
хмм, го имаат тргнато цел apple pay пејџ со држави, вклучувајќи и Црна Гора, каде што е веќе достапно. Кога преку мени кликнеш Apple Pay, it's broken.

ама, линкот на Црна Гора е сѐ уште достапен. Можеби спремаат апдејтс, додаваат банки каде што стоеше "наскоро", ако пуштањето е actually утре..

lord-x

read-only
3 јануари 2019
14
16

hicuxx

hello world
10 ноември 2018
76
83
Skopje

Martinovski

lurker
4 октомври 2011
684
273
Martinovski's setup  
Processor & Cooler
i7 7700K @ 5.0GHz // NZXT Kraken X62
Motherboard
Asus ROG Strix Z270E Gaming
Storage
2x Samsung SM960 EVO 250GB RAID 0 // SSD 850 PRO 256GB // WD Black 2TB
PSU
EVGA SuperNOVA 750 G3
RAM
G.Skill Trident Z RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3867MHz
Video card
Asus ROG Strix 1070 8GB OC Edition
Case
NZXT S340 Elite Matte Black
Mouse
Razer Lancehead TE // Steelseries Qck XXL
Keyboard
Razer BlackWidow Chroma v2 TE
Audio
Asus ROG Strix Fusion 300 // Asus Xonar U5
Monitor
Dell S2417DG w/ 165Hz, 1ms & G-Sync
OS
Windows 10 Pro 64-Bit
Охооооо, ако уште од сега се спремаат за Септември ....

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно