![]()
![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
![]()
![]()
Додека чекаме едно прашање до вас кои веќе имате епл пеј преку Wise, Revolut, итн. Дали и на вас ви прават проблем одредени пос апарати во мк? Јас имам виртуелна картичка на овие две платформи додадена во епл пеј, меѓутоа во повеќе продавници во скопје (дм, тинекс, кам) ми бара пин пос терминалот, а виртуелниве картици немаат пин, јас колку што знам. Се соочувате ли и вие со истиот проблем?
![]()
![]()
Им пишав, ама ми одговорија да си извадам физичка ако сакам, дека на дигиталните нема пиновиПиши им на Support на Wise и ќе ти assignat Пин за виртуелната.
Им пишав, ама ми одговорија да си извадам физичка ако сакам, дека на дигиталните нема пинови![]()
APD со нова информација за Босна на Твитер. Се надевам нема да важи и за нас и ќе го добиеме порано.
Погледнете го атачментот 130345
Ноември/декември ќе биде сигурно, евентуално, јануар или февруар, па и март април може да фати, ама ако не биде, мај/јуни ќе биде сигурно или барем после одморите во август/септември. У најлош случај, догодина ова време ќе типувам пакЗа нас спремале изненаџење во ноември, евентуално декември![]()
Види, сега реално да зборам, супер е Apple Pay, врши работа и се тоа, ама реално посреќен сум поради самиот банкарски систем у Чешка отколку фактот што плаќам од телефон. Пре би да Македонските банки воведат брзо/инстант плаќање на други банки у реално време (сo QR код) и за 0 денари, и да воведат бесплатно одржување на сметка ко повеќето нормални економии. Apple Pay кад тад ќе дојде ама банките се уште ќе останат назадни без модерни услуги.. у тој контекст сме дупка, не поради немање Apple PayУжас! Неверојатно каква дупка невидена сме и не сме ни свесни! Дно!
Тоа HalkPay океј функционира. Не е мазно како GooglePay ама сепак функционира. Ама немаат за АјфонHalkbank си тера по свое немаат уведено ни GPay
![]()
А за GarminPay први се избација уште пред 2-3 години, а другите банки тек сега пред некој месец пуштијаТоа HalkPay океј функционира. Не е мазно како GooglePay ама сепак функционира. Ама немаат за АјфонТуку имаа(т) на Инстаграм избор на нов дизајн на картичка
))
А за GarminPay први се избација уште пред 2-3 години, а другите банки тек сега пред некој месец пуштија
Чудно и тие се ок банка, јас на стопанска сум и на почетокот ми беше многу глупо да плаќам со саат али ми помина и сеа редовно користамСтопанска па Комерцијална чудно што НЛБ не пушти
Чудно и тие се ок банка, јас на стопанска сум и на почетокот ми беше многу глупо да плаќам со саат али ми помина и сеа редовно користам![]()

Бидете трпеливи, уште малку кај и да е ќе биде Apple Pay.изгледа абер нема...