l1d0v1c
lurker
- 10 март 2011
- 700
- 1.596
Не прашуј зошто и не пробувај да сфатиш. Тоа е feature.Неможам да сватам зошто ама зошто auto-brightness display опцијата во iOS 11 ја закопале толку длабоко, едвај ја најдов.
Последна промена:
Не прашуј зошто и не пробувај да сфатиш. Тоа е feature.Неможам да сватам зошто ама зошто auto-brightness display опцијата во iOS 11 ја закопале толку длабоко, едвај ја најдов.
А зошто го менуваш ауто-сетингот толку често? Од долу нагоре влагав во контрол центар или како и да се вика и појачуваш/намалуваш осветленост.Неможам да сватам зошто ама зошто auto-brightness display опцијата во iOS 11 ја закопале толку длабоко, едвај ја најдов. И бидејки овој сетинг го менувам по 2-3 пати на денот морам стално да влегувам во 4-5 менија и тек тогаш можам да го сменам. На нотево ова е многу полесно.
А зошто го менуваш ауто-сетингот толку често? Од долу нагоре влагав во контрол центар или како и да се вика и појачуваш/намалуваш осветленост.
Го менувам затоа што автоматската контрола на осветлување на екранот не работи добро. Некогаш екранот ми го преосветлува, а некогаш ми го стемнува премногу. Како и да е, ми се здосади да се "борам" секојдневно со iOS-от и затоа му се вратив на андроидот. А и ова што направиле да неможеш скроз да го изгасиш Wi-Fi е една од најдегенските работи во iOS 11.А зошто го менуваш ауто-сетингот толку често? Од долу нагоре влагав во контрол центар или како и да се вика и појачуваш/намалуваш осветленост.
Го менувам затоа што автоматската контрола на осветлување на екранот не работи добро. Некогаш екранот ми го преосветлува, а некогаш ми го стемнува премногу. Како и да е, ми се здосади да се "борам" секојдневно со iOS-от и затоа му се вратив на андроидот. А и ова што направиле да неможеш скроз да го изгасиш Wi-Fi е една од најдегенските работи во iOS 11.
Го менувам затоа што автоматската контрола на осветлување на екранот не работи добро. Некогаш екранот ми го преосветлува, а некогаш ми го стемнува премногу. Како и да е, ми се здосади да се "борам" секојдневно со iOS-от и затоа му се вратив на андроидот. А и ова што направиле да неможеш скроз да го изгасиш Wi-Fi е една од најдегенските работи во iOS 11.
Auto brightness off и никаков проблем ќе немаш

Ми се свиѓаат вакви совети од типот на "Не ти работат кочниците на колата? Веќе немој да ги користиш и проблемот е решен"
Ми се свиѓаат вакви смешковци како тебе, цел ден висат на apple тема, а немаат iphone![]()

LOL праесмешен си брат! Те плаќаат да ги браниш ЕПЛ или само сакаш да се пофалиш дека имаш ајфон и ние обичните смртници не сме ти ни до јаболчињата?
Одлична метафора @dangthe - чекав некој да потенцира пак дека УЧИ алгоритмот, така шо после 10тина сообраќајки ќе научи дека уствари не треба да ти даде ни да возиш пошо битно е убаво да изгледа колата а не да вози и кочи.
Кога ќе го изгасиш преку контрол панел, ќе ти биде исклучено до следното утро. Ако сакаш целосно да исклучиш ке одиш во сетингс.Го менувам затоа што автоматската контрола на осветлување на екранот не работи добро. Некогаш екранот ми го преосветлува, а некогаш ми го стемнува премногу. Како и да е, ми се здосади да се "борам" секојдневно со iOS-от и затоа му се вратив на андроидот. А и ова што направиле да неможеш скроз да го изгасиш Wi-Fi е една од најдегенските работи во iOS 11.
Ак сааааааш не треси зелени, земи информирај се првоВремето кога беше кул да имаш ајфон заврши пред неколку години, не знам дали ти пренеле. Сега сте само смешни дека давате дупло пари за инфериорни телефони
Ак сааааааш не треси зелени, земи информирај се прво
Снимање на разговори го третираат како даунлоадирање на торент преку iOS... така да..Други ствари што не ни се допаѓаа на iOS а заборавив да ги спомнам се:
- неможам да снимам разговори
- нема GPS toggle во iOS
- неможам да стаам лимит и предупредување на ЗG сообраќај, нити можам да видам колку сум потрошил минатите месеци.
Сепак да не речете дека сум apple hater, имаше и позитивни аспекти во користењето на ајфонот, а тоа се брзината, мазноста и прекрасните стерео звучки кои сега ми фалат. Истотака приметив и дека компасот во гугл мапс на ајфонов е поточен од било кој андроид што сум користел порано.
Еве јас се пријавувам! Будала, се откажав од Ајфон, го вратив и наместо него си земав смешки, мизерен андроид, кинеско-тајвански Samsung.Мислиш дека некој ќе се откаже од iphone, и ќе се префрли на мизерен андроид.. било кој телефон..
Што и да пишеш, џабе ти е никој не е будала да го смени најдобриот телефон за било што(самсунг, шиаоми миаоми кој и да се тие смешките кинески андроидски)![]()
Wifi-то е смарт опција, кога го гасиш, се дисконектира од мрежата до наредниот ден кога автоматски се конектира. Поентата е дека уредот мисли дека си легнуваш да спиеш и дека немаш потреба од вифи конекција, се дисконектира и наредниот ден повторно се конектира и си цепаш. Ако сакаш да го исклучиш целосно, можеш преку сетингс.Го менувам затоа што автоматската контрола на осветлување на екранот не работи добро. Некогаш екранот ми го преосветлува, а некогаш ми го стемнува премногу. Како и да е, ми се здосади да се "борам" секојдневно со iOS-от и затоа му се вратив на андроидот. А и ова што направиле да неможеш скроз да го изгасиш Wi-Fi е една од најдегенските работи во iOS 11.
Сега што е следно? Потоп, апокалипса или да почне земјава обратно да се врти?
мене лично ми е многу корисна таа функција, и си ја користам на било кој уред шо го користам и шо има опција за ауто брајтнес. или ме мрзи, или мака ми е да свајпам во секоја ситуација кај шо ми треба промена на брајтнесот. сепак, станува збор за преференциАуто брајтнес е глупа опција на било кој уред, никогаш не сум ја ни користел подолго време сем за проба.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Да!! хх
Телефонот од хардверски аспект не е лош ама софтверот има уште многу место за подобрување.
Точно е тоа што го кажав за ајпадот и уште си стојам на тоа, ама ајфонот го купив за да ми биде бекап телефон. Бидејки несакав да имам два андроид телефони (еден мал а друг голем) решив да земам некој со iOS чисто ради разновидност.Wifi-то е смарт опција, кога го гасиш, се дисконектира од мрежата до наредниот ден кога автоматски се конектира. Поентата е дека уредот мисли дека си легнуваш да спиеш и дека немаш потреба од вифи конекција, се дисконектира и наредниот ден повторно се конектира и си цепаш. Ако сакаш да го исклучиш целосно, можеш преку сетингс.
Ауто брајтнес е глупа опција на било кој уред, никогаш не сум ја ни користел подолго време сем за проба.
Имаш/е Ајпад Про 9.7, уште кога го зема велеше дека Иос не е за тебе, и се каеш демек си се заебал, не разбирам зошто повторно свесно се "заеба" и си купи продукт од Ејпл ? Демек меѓувремено ќе го направат како Андроид што ти одговара ?
Ако сакаш помал андроид телефон, имаш С8, односно наскоро С9.
Ако сакаш да гејмаш, си купуваш Playstation/XBox/Pc.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk