Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

l1d0v1c

lurker
10 март 2011
700
1.596
Неможам да сватам зошто ама зошто auto-brightness display опцијата во iOS 11 ја закопале толку длабоко, едвај ја најдов.
Не прашуј зошто и не пробувај да сфатиш. Тоа е feature.

Последна промена:

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.239
5.560
Скопје
Неможам да сватам зошто ама зошто auto-brightness display опцијата во iOS 11 ја закопале толку длабоко, едвај ја најдов. И бидејки овој сетинг го менувам по 2-3 пати на денот морам стално да влегувам во 4-5 менија и тек тогаш можам да го сменам. На нотево ова е многу полесно.
А зошто го менуваш ауто-сетингот толку често? Од долу нагоре влагав во контрол центар или како и да се вика и појачуваш/намалуваш осветленост.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак
А зошто го менуваш ауто-сетингот толку често? Од долу нагоре влагав во контрол центар или како и да се вика и појачуваш/намалуваш осветленост.

Така е, не треба ко шо сакаш да го користиш телефонот. Стрикно „вака“ треба да го користиш. Шо мајка бараш да менуваш сетинг така често, не си на битпазар!

filipkir

user
17 јуни 2009
1.195
1.915
Скопје
Го менувам затоа што автоматската контрола на осветлување на екранот не работи добро. Некогаш екранот ми го преосветлува, а некогаш ми го стемнува премногу. Како и да е, ми се здосади да се "борам" секојдневно со iOS-от и затоа му се вратив на андроидот. А и ова што направиле да неможеш скроз да го изгасиш Wi-Fi е една од најдегенските работи во iOS 11.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак
Го менувам затоа што автоматската контрола на осветлување на екранот не работи добро. Некогаш екранот ми го преосветлува, а некогаш ми го стемнува премногу. Како и да е, ми се здосади да се "борам" секојдневно со iOS-от и затоа му се вратив на андроидот. А и ова што направиле да неможеш скроз да го изгасиш Wi-Fi е една од најдегенските работи во iOS 11.

Шо ќе ти е да гасиш WiFi бре ни ти јаде ни ти пие! Ееее се понашате тука као партизани, WiFi сакале да гасат. Ајде земи и на свеќи читај дома ако не пак! Абе вие многу манааџии сте станале, само за инает дека не може да се носат вашите шитдроиди со ова совршенство.

Шо е следно ќе се жалите дека нема App Drawer? Дека не може да си ги редите апликациите као шо сакате? Бре! Испрани мозоци!

Luca Toni

hello world
18 септември 2015
271
570
Скопје
Auto brightness off и никаков проблем ќе немаш

Sent from my iPhone using Tapatalk

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669

Во контрол центар имаш подесувања за осветлувањето на екранот. Во зависност од како ќе го поставиш во моментот, телефонот учи и во слични услови ги користи тие подесувања. Ама еве, кај тебе изгледа нешто не функционира тоа.

П.С. 8ца е се освен мал и компактен телефон

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
Auto brightness off и никаков проблем ќе немаш

Ми се свиѓаат вакви совети од типот на "Не ти работат кочниците на колата? Веќе немој да ги користиш и проблемот е решен"

Luca Toni

hello world
18 септември 2015
271
570
Скопје
Ми се свиѓаат вакви смешковци како тебе, цел ден висат на apple тема, а немаат iphone

Ми се свиѓаат вакви совети од типот на "Не ти работат кочниците на колата? Веќе немој да ги користиш и проблемот е решен"

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак
LOL праесмешен си брат! Те плаќаат да ги браниш ЕПЛ или само сакаш да се пофалиш дека имаш ајфон и ние обичните смртници не сме ти ни до јаболчињата?

Одлична метафора @dangthe - чекав некој да потенцира пак дека УЧИ алгоритмот, така шо после 10тина сообраќајки ќе научи дека уствари не треба да ти даде ни да возиш пошо битно е убаво да изгледа колата а не да вози и кочи.

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
Ми се свиѓаат вакви смешковци како тебе, цел ден висат на apple тема, а немаат iphone

Времето кога беше кул да имаш ајфон заврши пред неколку години, не знам дали ти пренеле. Сега сте само смешни дека давате дупло пари за инфериорни телефони

Luca Toni

hello world
18 септември 2015
271
570
Скопје
И двете

LOL праесмешен си брат! Те плаќаат да ги браниш ЕПЛ или само сакаш да се пофалиш дека имаш ајфон и ние обичните смртници не сме ти ни до јаболчињата?

Одлична метафора @dangthe - чекав некој да потенцира пак дека УЧИ алгоритмот, така шо после 10тина сообраќајки ќе научи дека уствари не треба да ти даде ни да возиш пошо битно е убаво да изгледа колата а не да вози и кочи.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Кога ќе го изгасиш преку контрол панел, ќе ти биде исклучено до следното утро. Ако сакаш целосно да исклучиш ке одиш во сетингс.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Времето кога беше кул да имаш ајфон заврши пред неколку години, не знам дали ти пренеле. Сега сте само смешни дека давате дупло пари за инфериорни телефони
Ак сааааааш не треси зелени, земи информирај се прво

filipkir

user
17 јуни 2009
1.195
1.915
Скопје
Други ствари што не ни се допаѓаа на iOS а заборавив да ги спомнам се:
- неможам да снимам разговори
- нема GPS toggle во iOS
- неможам да стаам лимит и предупредување на ЗG сообраќај, нити можам да видам колку сум потрошил минатите месеци.

Сепак да не речете дека сум apple hater, имаше и позитивни аспекти во користењето на ајфонот, а тоа се брзината, мазноста и прекрасните стерео звучки кои сега ми фалат. Истотака приметив и дека компасот во гугл мапс на ајфонов е поточен од било кој андроид што сум користел порано.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Други ствари што не ни се допаѓаа на iOS а заборавив да ги спомнам се:
- неможам да снимам разговори
- нема GPS toggle во iOS
- неможам да стаам лимит и предупредување на ЗG сообраќај, нити можам да видам колку сум потрошил минатите месеци.

Сепак да не речете дека сум apple hater, имаше и позитивни аспекти во користењето на ајфонот, а тоа се брзината, мазноста и прекрасните стерео звучки кои сега ми фалат. Истотака приметив и дека компасот во гугл мапс на ајфонов е поточен од било кој андроид што сум користел порано.
Снимање на разговори го третираат како даунлоадирање на торент преку iOS... така да.. :D

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Мислиш дека некој ќе се откаже од iphone, и ќе се префрли на мизерен андроид.. било кој телефон..

Што и да пишеш, џабе ти е никој не е будала да го смени најдобриот телефон за било што(самсунг, шиаоми миаоми кој и да се тие смешките кинески андроидски)
Еве јас се пријавувам! Будала, се откажав од Ајфон, го вратив и наместо него си земав смешки, мизерен андроид, кинеско-тајвански Samsung.
Сега што е следно? Потоп, апокалипса или да почне земјава обратно да се врти?

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Wifi-то е смарт опција, кога го гасиш, се дисконектира од мрежата до наредниот ден кога автоматски се конектира. Поентата е дека уредот мисли дека си легнуваш да спиеш и дека немаш потреба од вифи конекција, се дисконектира и наредниот ден повторно се конектира и си цепаш. Ако сакаш да го исклучиш целосно, можеш преку сетингс.
Ауто брајтнес е глупа опција на било кој уред, никогаш не сум ја ни користел подолго време сем за проба.
Имаш/е Ајпад Про 9.7, уште кога го зема велеше дека Иос не е за тебе, и се каеш демек си се заебал, не разбирам зошто повторно свесно се "заеба" и си купи продукт од Ејпл ? Демек меѓувремено ќе го направат како Андроид што ти одговара ?
Ако сакаш помал андроид телефон, имаш С8, односно наскоро С9.
Ако сакаш да гејмаш, си купуваш Playstation/XBox/Pc.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.841
4.990
Писти Охту
Ауто брајтнес е глупа опција на било кој уред, никогаш не сум ја ни користел подолго време сем за проба.
мене лично ми е многу корисна таа функција, и си ја користам на било кој уред шо го користам и шо има опција за ауто брајтнес. или ме мрзи, или мака ми е да свајпам во секоја ситуација кај шо ми треба промена на брајтнесот. сепак, станува збор за преференци :)

filipkir

user
17 јуни 2009
1.195
1.915
Скопје
Wifi-то е смарт опција, кога го гасиш, се дисконектира од мрежата до наредниот ден кога автоматски се конектира. Поентата е дека уредот мисли дека си легнуваш да спиеш и дека немаш потреба од вифи конекција, се дисконектира и наредниот ден повторно се конектира и си цепаш. Ако сакаш да го исклучиш целосно, можеш преку сетингс.
Имаш/е Ајпад Про 9.7, уште кога го зема велеше дека Иос не е за тебе, и се каеш демек си се заебал, не разбирам зошто повторно свесно се "заеба" и си купи продукт од Ејпл ? Демек меѓувремено ќе го направат како Андроид што ти одговара ?
Ако сакаш помал андроид телефон, имаш С8, односно наскоро С9.
Ако сакаш да гејмаш, си купуваш Playstation/XBox/Pc.

Точно е тоа што го кажав за ајпадот и уште си стојам на тоа, ама ајфонот го купив за да ми биде бекап телефон. Бидејки несакав да имам два андроид телефони (еден мал а друг голем) решив да земам некој со iOS чисто ради разновидност.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно