Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

AMD/Radeon - Генерална дискусија

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Иначе го најдов лекот зошто драјверите на АМД крашираат. У хромот е проблемот, треба да се изгаси hardware acceleration. Откако го исклучив, не ми паднал драјвер воопшто. Едино проблем е само што видеата се малце choppy кога вртат на јутуб, друго нема разлика.
Страдаш од акутно заболување/зависност наречено м$ виндовс. За твоја среќа има лек, ама бара голема волја за откажување.

FikanA

hello world
3 април 2025
215
263
Средe никаде...
Страдаш од акутно заболување/зависност наречено м$ виндовс. За твоја среќа има лек, ама бара голема волја за откажување.
Јас откога вратив на Win10 сум имал најреално 0 проблеми со АМД графичката.
Чат пат ми крашнува Marvel Rivals, али тоа може да е и до Unreal Slop 5. Немам намера без Undervolt да ја терам, многу ја грее.
На Win11 ми крашнуваше се и свашта со Undervolt-от. А и самата Адреналин апликација ми кочеше на 11...

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.273
Скопје
hackitfree.github.io
Јас откога вратив на Win10 сум имал најреално 0 проблеми со АМД графичката.
Чат пат ми крашнува Marvel Rivals, али тоа може да е и до Unreal Slop 5. Немам намера без Undervolt да ја терам, многу ја грее.
На Win11 ми крашнуваше се и свашта со Undervolt-от. А и самата Адреналин апликација ми кочеше на 11...
Е грее зошто повеќе буста на повисоки фреквенции работи - само јадро прати колку е - (Хотспот) - друго не мора да те интересира (добро и меморија да не оди повеќе од 85-90Ц ) - а хотспотот може и до 100Ц - нема проблем - ГПУто автоматски намалува пауер и фреквенција дури над 110Ц ;)
Кого гледав тука - некој од модераторите имаше 5700ХТ - на 110Ц јадрото цело време - вика - ме мрзи паста-маста сеа - добра е врши работа :LOL:

FikanA

hello world
3 април 2025
215
263
Средe никаде...
Е грее зошто повеќе буста на повисоки фреквенции работи - само јадро прати колку е - (Хотспот) - друго не мора да те интересира (добро и меморија да не оди повеќе од 85-90Ц ) - а хотспотот може и до 100Ц - нема проблем - ГПУто автоматски намалува пауер и фреквенција дури над 110Ц ;)
Кого гледав тука - некој од модераторите имаше 5700ХТ - на 110Ц јадрото цело време - вика - ме мрзи паста-маста сеа - добра е врши работа :LOL:
Хотспотот е практично ист со обичната ГПУ темп, делта едвај има 10С некогаш. Највисоко била мислам дека 12С разлика.
Али ја пошто од 1060ка на 6800ХТ директно, ми дојде температурен шок и уште се немам навикнато. :oops:

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.273
Скопје
hackitfree.github.io
Хотспотот е практично ист со обичната ГПУ темп, делта едвај има 10С некогаш. Највисоко била мислам дека 12С разлика.
Али ја пошто од 1060ка на 6800ХТ директно, ми дојде температурен шок и уште се немам навикнато. :oops:
Делта 10-12Ц на Радеон 6700ХТ е невидена работа (јас имав 6700ХТ и двапати пасти мењав) 18Ц делата едвај .. Беше и 24 -26 делта на почеток , Се работи за физички ограничувања - површината на 6700ХТ е 3см2 (отприлика не се сеќавам точно ) - ама добро 6800ХТ има скоро 5см2 површина така да подобар трансфер на топлина има . Да во ред е - 12Ц - одлично е за 6800ХТ .. Така да и фенови не мора да пушташ којзнае колку - потивка да биде и негде 70Ц до 75Ц да е картицата - јадрото ќе дојде 82 - 87Ц и немаш никаков проблем . Во Адреналин температурата и феновите кај што се мести - тоа се работи за Хотспот температури - значи феновите Хотспот следат - спрема тоа кривата ја штелуваш - ако не си знаел :)

FikanA

hello world
3 април 2025
215
263
Средe никаде...
Делта 10-12Ц на Радеон 6700ХТ е невидена работа (јас имав 6700ХТ и двапати пасти мењав) 18Ц делата едвај .. Беше и 24 -26 делта на почеток , Се работи за физички ограничувања - површината на 6700ХТ е 3см2 (отприлика не се сеќавам точно ) - ама добро 6800ХТ има скоро 5см2 површина така да подобар трансфер на топлина има . Да во ред е - 12Ц - одлично е за 6800ХТ .. Така да и фенови не мора да пушташ којзнае колку - потивка да биде и негде 70Ц до 75Ц да е картицата - јадрото ќе дојде 82 - 87Ц и немаш никаков проблем . Во Адреналин температурата и феновите кај што се мести - тоа се работи за Хотспот температури - значи феновите Хотспот следат - спрема тоа кривата ја штелуваш - ако не си знаел :)
1780318453097.png

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
1780305367411-png.162059
Face With Rolling Eyes Joypixels Sticker - Face With Rolling Eyes Joypixels Rolling Eyes - Dis...gif

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно