Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

AMD Catalyst

SimpliciTy.

read-only
17 јули 2013
20
2
Дечки зошто AMD Catalyst бета драјверот за 32 бит и за 64 бит Windows 7/8 е со иста големина 179 MB? Дали истиот го прима на двата системи? Моментално користам Win7 64 бит и да ве прашам зошто Catalyst-от бавно реагира? Кога ке го уклучиш после 30-40 секунди се отвора? До дрејверот е или до мене?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.507
31.960
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
1. Во каква состојба ти е оперативниот систем, колку е стара инсталацијата?
2. Графичка карта, и детален опис на компјутерот.
3. Кој принцип го користиш кога инсталираш драјвери?
4. Дали си пробал со други драјвери?

SimpliciTy.

read-only
17 јули 2013
20
2
Па нема цела недела откако е форматиран, од 8 се вратив на 7 SP1, а иначе имам HD6770. Инсталирам најобично, додека имав nVidia картица не кочеа nVidia драјверите а Catalyst-ов е многу спор за разлика од нив.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.507
31.960
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Генеречки одговор, не одговори на сите прашање, и згора на тоа не знам што подразбираш под инсталирање обично?

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Генеречки одговор, не одговори на сите прашање, и згора на тоа не знам што подразбираш под инсталирање обично?
Next > Next > Next > OK > Next > Close(или Run). Тоа се разбира под инсталирање обично.:) j/k

Иначе знам дека каталистот кога се инсталира преку „Волшебник“ има за лесно и со дополнителни опции(така нешто да беше), одиш на изи, некст и готово. Најворојатно со тоа инсталира.

Па нема цела недела откако е форматиран, од 8 се вратив на 7 SP1, а иначе имам HD6770. Инсталирам најобично, додека имав nVidia картица не кочеа nVidia драјверите а Catalyst-ов е многу спор за разлика од нив.

Без да дадеш повеќе информации, толку ќе можеме да ти помогнеме. :'(
Иначе пробај да симнеш друга верзија на драјверите, предходно темелно да ги исчистиш старите.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.507
31.960
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Да де, јасно ми е дека мисли на next next, но дали тоа подразбира претходна ан-инсталација на старите?

Како и да е, не планирам веќе да учествувам во теми, кои се базирани на генерички одговори. Страшно ме нервира.

SimpliciTy.

read-only
17 јули 2013
20
2
Да де, јасно ми е дека мисли на next next, но дали тоа подразбира претходна ан-инсталација на старите?

Како и да е, не планирам веќе да учествувам во теми, кои се базирани на генерички одговори. Страшно ме нервира.

Братче како што знаеш (би требало да знаеш) дека AMD нема ништо ново издадено последниве месеци така да правам чиста инсталација после форматирање на компјутерот, ја инсталирам верзијата 13.4, мразам бета драјвери. Користам експрес подешавања.

Без да дадеш повеќе информации, толку ќе можеме да ти помогнеме. :'(
Иначе пробај да симнеш друга верзија на драјверите, предходно темелно да ги исчистиш старите.

Значи конкретно проблемот е тоа што кога ќе стартова компјутерот, драјверот се појавува за околу 1 минута покасно и бидејки го имам наместено кулерот на 50 % да работи поради температурите моментално, за околу 1 минута почнува да се слуша звукот. Е сега прашањето ми е дали е кај сите така, дали до драјверот е шо касни или сепак нешто погрешно правам?

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Дечки зошто AMD Catalyst бета драјверот за 32 бит и за 64 бит Windows 7/8 е со иста големина 179 MB? Дали истиот го прима на двата системи? Моментално користам Win7 64 бит и да ве прашам зошто Catalyst-от бавно реагира? Кога ке го уклучиш после 30-40 секунди се отвора? До дрејверот е или до мене?
Последниве серии на каталист бавно реагираат доколку немаш SSD,скоро секаде е така ако имаш HD особено некое постаро

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Братче како што знаеш (би требало да знаеш) дека AMD нема ништо ново издадено последниве месеци така да правам чиста инсталација после форматирање на компјутерот, ја инсталирам верзијата 13.4, мразам бета драјвери. Користам експрес подешавања.

Значи конкретно проблемот е тоа што кога ќе стартова компјутерот, драјверот се појавува за околу 1 минута покасно и бидејки го имам наместено кулерот на 50 % да работи поради температурите моментално, за околу 1 минута почнува да се слуша звукот. Е сега прашањето ми е дали е кај сите така, дали до драјверот е шо касни или сепак нешто погрешно правам?
Дај пробај со постара верзија, можеби е постабилна за твојот систем. :D

SimpliciTy.

read-only
17 јули 2013
20
2
Дај пробај со постара верзија, можеби е постабилна за твојот систем. :D

Ај ке пробам со 12.1, ако е добро него ќе го користам, ако не нека остане 13.4 и ќе чекаме крајов на Јули или почетокот на Август 14.1 да излезе да видеме дали ке има подобрувања. ;)

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Ај ке пробам со 12.1, ако е добро него ќе го користам, ако не нека остане 13.4 и ќе чекаме крајов на Јули или почетокот на Август 14.1 да излезе да видеме дали ке има подобрувања. ;)
Пробај - не те кошта ништо. :D

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно