Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

3Ds maks vo makedonija

IntelAmd

lurker
18 јануари 2012
740
206
Малку знам дека не е практично, но пример нели може од дома да си работиш, ама ке ти треба многу јака машина?

Tikvar4e

read-only
16 мај 2012
25
1
Имам доволно јака машина за рендер, анимација итн, Со максот до сеа никогаш ништо до сеа проблеми не сум имал. Користам и некој плугини и скрпти за побрзо ми иде моделирањето. За анимација некако не сум многу загреан, моделирање и текстура ми е целта, и финален рендер. Maya, ја стаив ете, пошто многу е зборувана, секој вика боље е од максот, и шо да видам, незнам што гледата добро во неа? Освен тоа што има милијарда багови е добра, но моделирањето, текстура, е тапа, Добро, може е користена повеќе за ригување, анимација, специјални ефекти, е добро, иако ова можеш во Максот да направиш, само ќе треба плугин да го направиш, а во Maya со код мораш.

Сакам некаде каде што се работи макс, било за што, сакам да работам во него, пошто уживам, повеќе слобода ми дава, и сакам повеќе да го научам. Дали сте слушнале за вертиго студиото, ми рекоа дека користат кај нив и Maya и макс, дали имате некој таму за да стапам во контакт, дали имаат место за пракса или работа. За работа незнам дали некаде ќе ме примат, пошо немам работно иксуство, матурант сум од Скопје.

defiler

hello world
12 декември 2009
120
56
Пушти им CV или јави им се... ништо нема да изгубиш ако прашаш.

cgfreak

hello world
1 октомври 2010
474
658
Дома
Имам доволно јака машина за рендер, анимација итн, Со максот до сеа никогаш ништо до сеа проблеми не сум имал. Користам и некој плугини и скрпти за побрзо ми иде моделирањето. За анимација некако не сум многу загреан, моделирање и текстура ми е целта, и финален рендер. Maya, ја стаив ете, пошто многу е зборувана, секој вика боље е од максот, и шо да видам, незнам што гледата добро во неа? Освен тоа што има милијарда багови е добра, но моделирањето, текстура, е тапа, Добро, може е користена повеќе за ригување, анимација, специјални ефекти, е добро, иако ова можеш во Максот да направиш, само ќе треба плугин да го направиш, а во Maya со код мораш.

Сакам некаде каде што се работи макс, било за што, сакам да работам во него, пошто уживам, повеќе слобода ми дава, и сакам повеќе да го научам. Дали сте слушнале за вертиго студиото, ми рекоа дека користат кај нив и Maya и макс, дали имате некој таму за да стапам во контакт, дали имаат место за пракса или работа. За работа незнам дали некаде ќе ме примат, пошо немам работно иксуство, матурант сум од Скопје.

Другар, абе да не ја отупе малку со тоа колку не чини "Maya" во секој коментар? :) Одвај дочитав до крај... Колку време си работел во "Maya"? Воопшто не станува збор за тоа кој софтвер е подобар и не можеш да ги ставиш рамо до рамо од многу причини, а за тоа дека "Maya" не чини, дека има милион багови и дека не знаеш кога ќе ти падне итн. не се согласувам со тебе. Во главно со било кој од овој тип на софтвери ќе се соочиш со многу слични проблеми, а факт е, како што и ти самиот спомна, дека голем број фирми и тоа огромни, се потпираат на "Maya". Па, најверојатно и не е толку за никаде, или мислиш дека ти подобро го заклучи тоа со 10мин. кликање во софтверот. :)
Поздрав и почни веќе со праќање mail-ови по фирми, па ќе знаеш на што си.
Со среќа. ;)

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Тотално се слагам со cgfreak, односно не се слагам со мислењето дека мајата е лош софтвер.

Очигледно нема да има полза да објаснувам зошто, но како искусен и со двете ти тврдам дека грешиш/ или дека незнаеш ништо околу maya.

Maya е прекрасен софтвер.

Доколку тебе Макс ти легнала повеќе на рака, во ред, но доколку ти остане малце послободно време, под запознај се со maya, и ќе сфатиш дека и не е така лоша.

Е сега договорот за работа беше малку забеган, ако одиш таму ќе видиш што мислам, и мислам дека даваа по 25 000 на месец со тој договор.

Лично ме интересира што всушност е забеганото? Прашувам поради тоа што моментално престојувам во Бостон, па во преговори сум со некој фирми за работа во нешто како филмска продукција. Доколку не успеам, ќе треба да се враќам во Македонија, па според последните муабети, веројатно fx3x ќе биде моето следно работно место.

Баш би било добро доколку споделиш (доколку некој друг има некое друго дознаење, нека сподели.. И онака е во склоп на темава) нешто околу нив.

Фала,
Влатко

пс.
\И едно во Охрид мислам дека игри прават....
Охрид? Зарем? Име или локација или контакт или whatever околу ова ? Да не мислиш на http://www.sam-digital.com/ ? Ако не се лажам, не е некоја фирма на ниво.. Барем според веб страната не се нешто баш нај претставителни.

Друга и не верувам дека имаме..

Tikvar4e

read-only
16 мај 2012
25
1
Ми ка кажаа дека има три фирми, што за на ниво за ова. фх3х, видео хаус, и Вертиго. За фх3х, слушам само негатива за нив, и многу луѓе бегаат од таму

кажи ми што мислиш дека не ја знам маја? Си дадов време, една година макс, една Maya.Мене не ми треба многу време да видам што како програм е.

IntelAmd

lurker
18 јануари 2012
740
206
Влатко ти посакувам многу среќа при вработување, па ќе пишеш што како е, иначе што поточно сакаш во таа област(филмската продукција) ?

cgfreak

hello world
1 октомври 2010
474
658
Дома
...кажи ми што мислиш дека не ја знам маја? Си дадов време, една година макс, една Maya.Мене не ми треба многу време да видам што како програм е.

Добро бе Tikvar4e, па ајде да собереме по некој денар и да те пратиме на мисија да ја просветлиш филмскава индустрија, да не живеат во заблуда луѓето. o_O
Значи вака, тебе ти легнал "3D Studio Max" повеќе од "Maya" или повеќе го имаш работено или како и да е и немам ништо против тоа, 3ds Max е супер софтвер. Еве, веќе ги имаш неколкуте водечки фирми кај нас во таа индустрија, следен чекор ти е да собереш тоа што имаш работено, да извадиш некое солидно рендерче, пакувај во *.zip file и праќај mail-ови што работиш, колку време работиш, за што си заинтересиран и ќе чекаме да видиме каков одговор ќе добиеш. ;)
Само тоа да знаеш дека ако тврдиш дека го познаваш софтверот, секаде ќе ти бараат да видат што имаш сработено.

cgfreak

hello world
1 октомври 2010
474
658
Дома
...моментално престојувам во Бостон, па во преговори сум со некој фирми за работа во нешто како филмска продукција...

Ти посакувам многу среќа и јас другар, па ајде да споделуваш после искуства од работата на студиата таму. :)

Tikvar4e

read-only
16 мај 2012
25
1
@cgfreak

Vidi brat, mene ne treba nikade da me prakate. ednostavno si dadov vreme i na dvata da se posvetam kolku shto mozam dodeka zavrsham sredno. Nemam nisto profesionalno sraboteno, sakam nekade da idam na praksa, kade shto mozam da rabotam max, poshto vo maya ne me bivam bez razlika kolku e koristena, mene mi e odbivna. I zatoa prashav koj firmi moze da idam na praksa, osven fx3x, posho tamu rabotat maya kolku so znam, no, defiler napisha deka on koristel 3d maks, pa ako moze tamu da ti dadat sho sakas da koristis kje idam tamu, iako mi imaat kazano mnogu loshi raboti za niv.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно