Balanar
Баниран/a
- 6 декември 2016
- 1.066
- 1.220
Зашо би било dealbreaker ако чита отпечатоци преку дисплејот?
Sent from my Nexus 5
Моја грешка, грешка ми е изразот. Мислев make or break...
Зашо би било dealbreaker ако чита отпечатоци преку дисплејот?
Sent from my Nexus 5
Епл ќе ги намали безелите - па фала богу 2017та сме,
Хехе некој жртвува волумен за поголема батерија, други обратно.Ништо посебно не ме импресионираат цртеживе.
Епл ќе ги намали безелите - па фала богу 2017та сме, ама само ако го задржи волуменот и ергономијата на лесна манипулација со уред. Нема да ги жртвува само ради безели како С8.
Хехе некој жртвува волумен за поголема батерија, други обратно.
1900мах... 2011/2 xD
Така да вашиот волумен е тешки трагикомедии.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Епа зошто SE не е попродаван од ајфон 6s, истите перформанси ги има, а е значително помал ?Нема бре нема наш/ваш волумен, така ли те учат у штапче?
Има телефони со добра ергономија и има телефони со лоша ергномија. Има телефони што би сакале еден ден ко ќе пораснат да имаат добра ергономија - ама никако да најдат инжинер способен да вгради силни перформанси во куќиште помало од 5.8“.
Епа зошто SE не е попродаван од ајфон 6s, истите перформанси ги има, а е значително помал ?
Т.е. ја има наводната идеална големина според најголемиот дел на Ејпл Фенбојс ?
И каде е рефрешот на SE ? Искочи во Март, а сега веќе сме Април ?
Излеа такозваната идеална големина, веќе не е толку иделна ?
Штета што нема никој лице да признае.![]()
... Околу 2/3 од корисниците соочени со избор поголем и помал телефон го бираат помалиот (со исти/слични перформанси)...
Ова погорното ти е одговор на прашањето:
"Зошто iPhone SE не се продава подобро од ајфон 6ѕ ако корисниците сакаат помали уреди"
?????????????????????????????????????
Некој пак се прпелка на суво!
Андроид светот не е само самсунг. Кој ми брани да одберам друг бренд.
Вие како фенбои нема да имате избор ако реши епл да нема помал модел.
Во ова ти е и главната фалинка на твојата теза.
Хаха велиш нуди избор ?Чекај чекај...
Аpple во моментов нуди повеќе избор (брзи различни мемории, повеќе големини, повеќе бои) од Samsung, HTC, SONY, LG во премиум секторот.
Нели бевте бе за избор нешто како беше она???
... Околу 2/3 од корисниците соочени со избор поголем и помал телефон го бираат помалиот (со исти/слични перформанси)...
Епа зошто SE не е попродаван од ајфон 6s, истите перформанси ги има, а е значително помал ?
... ...
... бла бла бла извртени тези бла бла спинови бла бла бла...
Адвокат е, ангажиран од еипл. Адвокатите голема енергија вложуваат*штурци*
Хаха велиш нуди избор ?
Последниот бренд што нуди избор е Ејпл. Вие користите она што Ејпл смета дека треба да го користите, а не вие. Како во Северна Кореја. И тие можат да бираат дали ќе сурфаат на нет.. или ќе гледаат Тв.. ама таму има се што смета Ким Јонг Ун дека треба да гледаат. А знаеме ние од слободниот свет што е тоа.
Не бегај од одговорот.
Ејпл нуди 3 големини на дисплеи/телефони, 4, 4.7 и 5.5 инчи.
Кога ги немаше последниве две, велевте " Абе 3.5 инчниве уреди се идеални...ама овие 4 се така малце подобри, потаман...поидеални. и беа најдобри на цел свет за ергономија. Послетоа искочија 4.7, па тие ви станаа најидеални. А кога ние користевме с3 со тие димензии, ги нарекувавте послужавници, цигли, телевизори, беа предмет на потсмев. А сега тие се идеални пошто според тебе, најпродавани по големина се 4.7, па 5.5, па 4.0 идеалниот.
Утре ќе ви извадат 5.2, односно поголем од сегашниов 4.7 и пак ќе велите ееее ова е правата ствар.
Немате храброст да признаете, дека Ејпл ја почитувате повеќе од своето јас, и дека вие незнаете што е добро, зошто да знаете кога Ејпл знае за вас ?
Што ќе кажат они, тоа е идеално. Ќе дојде време кога малите ајфончиња ќе еволуираат во поголеми, и пак тоа ќе биде идеално, иако конкуренцијата одамна поминала низ таа фаза.
Ова како аналогија со општествено уредување соодвестува на типична диктатура. Еден знае за сите.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Мене ме интересира зошто кога Андроид сменија икони се побуни дека се грди? Ти дадоа одговор дека имаш избор да ги смениш, твојот коментар беше не ми треба избор кај Епл кога прават се совршено. Нешто у овој стил беше. Како што кажав, со тебе нема дискусија пошто уствари ти го дефинираш логичното и си веома контрадикторен. Онде у другана тема збориш за твоето образование што е тотално небитно. Битно е да се спомне дека што ќе сервираат Епл, тоа сркате. Да се сумираат коментарите на Епл корисници од последниве 5 години, јасно се гледа дека тоа што годинава ќе пцуеш, догодина ќе го браниш со теза „Самсунг ова го направија безврска, Епл го направија како што треба ова е иновација."Самсунг ти нуди 1 фиксна меморија, 5 бои, и 2 големини. Тотал 10 различни верзии на премиум моделот.
Мене ме интересира зошто кога Андроид сменија икони се побуни дека се грди? Ти дадоа одговор дека имаш избор да ги смениш, твојот коментар беше не ми треба избор кај Епл кога прават се совршено. Нешто у овој стил беше. Како што кажав, со тебе нема дискусија пошто уствари ти го дефинираш логичното и си веома контрадикторен. Онде у другана тема збориш за твоето образование што е тотално небитно. Битно е да се спомне дека што ќе сервираат Епл, тоа сркате. Да се сумираат коментарите на Епл корисници од последниве 5 години, јасно се гледа дека тоа што годинава ќе пцуеш, догодина ќе го браниш со теза „Самсунг ова го направија безврска, Епл го направија како што треба ова е иновација."
Свака ти част за претходниот пост ама (ништо лично, прости ми) ти немаш лице да кажуваш за избор. Поточно Apple нема лице (еве, да не биде лично)Не е избор ако МОРАШ да ги смениш. Тоа е принуда. Избор е ако САКАШ да ги смениш.
Свака ти част за претходниот пост ама (ништо лично, прости ми) ти немаш лице да кажуваш за избор. Поточно Apple нема лице (еве, да не биде лично)
Кај Apple ако не сме принудени да менуваме икони принудени сме да правиме други нешта. На пример да влечкаме адаптери...
Моно снимки, блутут со кој не можеш да споделуваш, специјални слушалки, изгор додатна опрема која мора да има дозвола од Apple..
Дај да не зборуваме за присила, океј?
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
MOUSE WIRED A4TECH Bloody Gaming, L65 Max Honeycomb , RGB, USB, 12000CPI, Black
990,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден