Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

cakii

hello world
23 февруари 2011
397
731
Во право сте полош е Иос и апликациите за него...

Среќа што Поголемиот дел од светот што знае што е добро не се согласува со вашиот став... т.с на овој форум...
Најжалосно е тоа што тие кои најмногу го плукаа Ајфонот сега го користат истиот...
Пример цаки имаше 6 плус не му функционирал некој си Впн таму катастрофа бил итн и зема с7 ама му досадил ... ај Цаки од кога така брзо ти досадуваат кога лумијата ја користеше 1 година ако не и повеќе... не ги менуваше така често телефоните ....па зема ајфон 7 ...
Да бе брат сериозен сум оти се правиш наудрен што викаше за ајфонот... и не си реален јбг тие багови не постојат...
Барем не ги дезинформирајте луѓето...
Можеби од човекот што си го земал имал ЏБ па го апдејтувал после тоа и има проблеми...направи Рестор па давај мислења за багови...
И еден друг член што зема 6с каде е да се јаве за проблеми со апликации или со ИОС и сл а претходно ни ги направи Јајцата како на НОЈ...
Џабе пробувате да се правите демек правилно судите...
Ете продајте ги ајфоните и земете си го тоа што според ВАС Е НАЈДОБРО...
Или останете да користете Ајфон и не мудрувајте многу...
Јбг ама мораше вака за вас...
Ќе дојде човек на формот и ако почне да чита ќе со земе самсунг Ј5 пред ајфон 7.
Ете до толку врска немаат некои мислења за Ајфонот...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Дали според тебе 5 пишани багови се плукање на телефон?
Не бе не си сериозен сигурно.. Сум купил iPhone и готово не смее баг да ми се деси? Што е најтрагично 5 пати ти пишувам дека СУМ ЗАДОВОЛЕН од телефонот (морав со големи букви да ти пишам бидејќи очигледно го прерипуваш тој дел веќе 5 пати).

5 багови што ми се десиле сум пишал, не си ми јасен што толку засегнат се наоѓаш. Ме заболе и за Епл и за Самсунг, јас пишав багови дека имам и ако има некој со истите багови да ми каже што да направам. Се најде член кој пиша да си направам Restore и истото ќе го направам во прва прилика.

А еве чим толку знаеш баш погледни колку ја користев Лумиата, а исто погледни и што сум користел пред и после неа.
Јас не сум навивач сум користел 3 модели на iPhone до сега, сум користел еден куп Андроид телефони, сум користел Windows телефон. Сакам да ја испробам секоја технологија и секој оперативен систем. Нити ми даваат пари Самсунг, нити ми даваат пари Епл, па да се инаетам тука на форумов.
Баговите што ги имав со iPhone 6 Plus никој не ги реши, него којзнае што сум му правел на телефонот. За проблемите со VPN јавно побарав помош и слободно побарај на интернет да видиш колку луѓе што користат VPN имаат проблем со истото. Тоа што ти не ја користиш таа технологија не значи дека телефонот нема таков проблем.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.595
8.241
Мелмак
@ воах

Брат, никој не ги хејта телефоните, по 10ти пат ќе кажам дека сите знаеме дека се супер.

Проблемот е шо ќе дојде некој со валиден баг и ќе го направите дека е луд и дека не постојат багови и проблеми, дека шири богохулие, и само пробува да најде „гејтови“. Самиот збор гејт ви е глуп патем.

Се на ова се враќаме. Се зезаме со вас дека сте ко слепи верници у некоја религија.

И коа ќе прифатите после „да де има проблеми“ стално следи тоа „ама другите имаат многу повеќе и се многу почкарт“. А никој не ни правел споредба ни ништо. Ко чилајте малце, никој не ви го напаѓа изборот.

Ептен ви е топ изборот на телефон ако ништо друго. Ама премногу хејтате туѓи избори и го браните својот дури и коа никој не ви го напаѓа. И за крај на денот ко шо кажа членот: it's just a phone.

ЕДИТ: Хахахаха, дур пишам јас ете и членот истото туку-речи го пиша. Значи ние се договараме и хејтаме колаборативно. Не е тоа common sense нели? :)

Не бе не си сериозен сигурно.. Сум купил iPhone и готово не смее баг да ми се деси? Што е најтрагично 5 пати ти пишувам дека СУМ ЗАДОВОЛЕН од телефонот (морав со големи букви да ти пишам бидејќи очигледно го прерипуваш тој дел веќе 5 пати).

5 багови што ми се десиле сум пишал, не си ми јасен што толку засегнат се наоѓаш. Ме заболе и за Епл и за Самсунг, јас пишав багови дека имам и ако има некој со истите багови да ми каже што да направам. Се најде член кој пиша да си направам Restore и истото ќе го направам во прва прилика.

А еве чим толку знаеш баш погледни колку ја користев Лумиата, а исто погледни и што сум користел пред и после неа.
Јас не сум навивач сум користел 3 модели на iPhone до сега, сум користел еден куп Андроид телефони, сум користел Windows телефон. Сакам да ја испробам секоја технологија и секој оперативен систем. Нити ми даваат пари Самсунг, нити ми даваат пари Епл, па да се инаетам тука на форумов.
Баговите што ги имав со iPhone 6 Plus никој не ги реши, него којзнае што сум му правел на телефонот. За проблемите со VPN јавно побарав помош и слободно побарај на интернет да видиш колку луѓе што користат VPN имаат проблем со истото. Тоа што ти не ја користиш таа технологија не значи дека телефонот нема таков проблем.

Крив си шо интуитивно не си знаел дека треба за ајфон купен на старо да правиш одма ресет, и ни под разно да не го сквернавиш името на јаболкото! It is known. Ко тоа е тоа пали вози интуитивно искуство, кај си израснал ти да не ги знаеш тие работи?

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521

Знам дека си задоволен затоа и го користиш и с7 го смени за кратко време...
Но не си реален затоа што само баговите ги потенцираш а Позитивните страни ?

Нели помалку багови си имал на с7 па ако според тебе е подобар што не се вратиш на него?

Затоа и ти напоменав ако некој ве чита пре би земал Самсунг ј7 отколку ајфон 7...

Сега немаш ли проблем со Впн?
Што се случи сега немаш потреба од него?

Форумоте не се само за ПРОБЛЕМИТЕ. Да се кажуваат кои некогаш се и нереални туку и да се кажат позитивните страни за некој да виде дали му одговара или не...

Нели користам Мек ти сакаше да купуваш што ти реков за него...
Тооо Аппле е тоа нема подобро или ти реков не си ги Фрлај парите не е јузер френдли Ич?

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
@ воах

Брат, никој не ги хејта телефоните, по 10ти пат ќе кажам дека сите знаеме дека се супер.

Проблемот е шо ќе дојде некој со валиден баг и ќе го направите дека е луд и дека не постојат багови и проблеми, дека шири богохулие, и само пробува да најде „гејтови“. Самиот збор гејт ви е глуп патем.

Се на ова се враќаме. Се зезаме со вас дека сте ко слепи верници у некоја религија.

И коа ќе прифатите после „да де има проблеми“ стално следи тоа „ама другите имаат многу повеќе и се многу почкарт“. А никој не ни правел споредба ни ништо. Ко чилајте малце, никој не ви го напаѓа изборот.

Ептен ви е топ изборот на телефон ако ништо друго. Ама премногу хејтате туѓи избори и го браните својот дури и коа никој не ви го напаѓа. И за крај на денот ко шо кажа членот: it's just a phone.

ЕДИТ: Хахахаха, дур пишам јас ете и членот истото туку-речи го пиша. Значи ние се договараме и хејтаме колаборативно. Не е тоа common sense нели? :)

Крив си шо интуитивно не си знаел дека треба за ајфон купен на старо да правиш одма ресет, и ни под разно да не го сквернавиш името на јаболкото! It is known. Ко тоа е тоа пали вози интуитивно искуство, кај си израснал ти да не ги знаеш тие работи?

Апсолутно ти не знаш дека кога ќе земеш половен телефон прво се праве Ресет макар и да е Андроид?

И точно поголемиот дел од баговите не се валидни од Х причини посебно ако не е ресетиран телефонот на фабрички подесување од старт...
На почетокот кога излегува Иос има багови нормално но за 2 месеци се си е испеглано до 98% од случаите....
Андроид тоа може да го сонува и после 1 година од излегувањето...
Апликациите можат да излезат со баг никој и тоа не го оспорува но сепак на Иос многу полесно и побрзо се решаваат...

Како сакате размислувајте...сепак ваше е правото...

toshex

the fool
18 септември 2013
6.595
8.241
Мелмак
Така е, кога и да имаш проблем прво треба сите позитивни страни да ги излисташ да не помисли некој дека го хејташ телефонот случајно, па некој неук да иде самсунг да купи место совршенството наречено ајфон.

Пошо моја е фирмата и губам пари ако некој купи самсунг место ајфон!

(сериозно мене ми е презабавно коа има волку пристрасни и непромислени реплики на форумов)

Де ве молам какви коментари ви се тие: Па зошто не се вратиш на самсунг ако имал помалце багови, шо ми го хејташ ајфонот.

Тоа е ист тип на дискусија ко некој да ви рече: Зошто вие едноставно не премолчите еднаш пример ако толку ви пречат дискусииве на форумот и зошто уопште седите на форум?

Иначе ФОРУМ ко форум почесто е за проблеми и совети отколку за дискутирање колку работите се совршени. Пошо на ФОРУМ одат луѓе да најдат помош.

Апсолутно ти не знаш дека кога ќе земеш половен телефон прво се праве Ресет макар и да е Андроид?

И точно поголемиот дел од баговите не се валидни од Х причини посебно ако не е ресетиран телефонот на фабрички подесување од старт...
На почетокот кога излегува Иос има багови нормално но за 2 месеци се си е испеглано до 98% од случаите....
Андроид тоа може да го сонува и после 1 година од излегувањето...
Апликациите можат да излезат со баг никој и тоа не го оспорува но сепак на Иос многу полесно и побрзо се решаваат...

Како сакате размислувајте...сепак ваше е правото...

Јас знам да направам рисет, ама од телефонот. Си има секој телефон фабрички рисет. И коа се продава телефон сите прават фабрички рисет.

А ти шо сакаш да кажеш дека не му чини фабричкиот рисет и дека мора некој специјален?

Да очекуваш јас ко нуб да знам дека ДРМ или ДКС рисет треба со симињање на ром од некој сајт кој не е епл е лудост. Па да ти кажам искрено јас коа ќе иам ајфон шо и да е симнато од страна која не е официјална ќе ми биде сомнително.

И пак го замеша андроид у репликата. Никој го немаше спомнато. Не знаеш една дискусија да ја држиш на тема, збориме за епл и тераш ко:

Абе така е, коа ќе излезе има багови ама експресно ги средуваат - АНДРОИД за тоа може да сонува. Тоа е тоа шо го потенцираме. Ако нешто стварно не е совршено, потенцирај дека сите други се години назад со тоа. За да се знае дека не велам дека лошо, туку дека и коа е лошо е светлосни години подобро од другите. Уствари го фалам телефонот пак :)

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Така е, кога и да имаш проблем прво треба сите позитивни страни да ги излисташ да не помисли некој дека го хејташ телефонот случајно, па некој неук да иде самсунг да купи место совршенството наречено ајфон.

Пошо моја е фирмата и губам пари ако некој купи самсунг место ајфон!

(сериозно мене ми е презабавно коа има волку пристрасни и непромислени реплики на форумов)

Де ве молам какви коментари ви се тие: Па зошто не се вратиш на самсунг ако имал помалце багови, шо ми го хејташ ајфонот.

Тоа е ист тип на дискусија ко некој да ви рече: Зошто вие едноставно не премолчите еднаш пример ако толку ви пречат дискусииве на форумот и зошто уопште седите на форум?

Иначе ФОРУМ ко форум почесто е за проблеми и совети отколку за дискутирање колку работите се совршени. Пошо на ФОРУМ одат луѓе да најдат помош.

Јас знам да направам рисет, ама од телефонот. Си има секој телефон фабрички рисет. И коа се продава телефон сите прават фабрички рисет.

А ти шо сакаш да кажеш дека не му чини фабричкиот рисет и дека мора некој специјален?

Да очекуваш јас ко нуб да знам дека ДРМ или ДКС рисет треба со симињање на ром од некој сајт кој не е епл е лудост. Па да ти кажам искрено јас коа ќе иам ајфон шо и да е симнато од страна која не е официјална ќе ми биде сомнително.

Точно така...

Зошто си ти на форумот?
Или зошто си дошол?
За да кажуваш маани на уредите?
Па ти му даде совет на цаки тука само да се заебава а ако ми треба помош еве ти Сајт ...бре бре...
Ами од дезинформации нема помош...

И да бе пријателе зошто не се вратиш на Тој уред што ти е Подобар и воедно поефтин ...што се мачиш со полошиот???

cakii

hello world
23 февруари 2011
397
731
Знам дека си задоволен затоа и го користиш и с7 го смени за кратко време...
Но не си реален затоа што само баговите ги потенцираш а Позитивните страни ?

Нели помалку багови си имал на с7 па ако според тебе е подобар што не се вратиш на него?

Затоа и ти напоменав ако некој ве чита пре би земал Самсунг ј7 отколку ајфон 7...

Сега немаш ли проблем со Впн?
Што се случи сега немаш потреба од него?

Форумоте не се само за ПРОБЛЕМИТЕ. Да се кажуваат кои некогаш се и нереални туку и да се кажат позитивните страни за некој да виде дали му одговара или не...

Нели користам Мек ти сакаше да купуваш што ти реков за него...
Тооо Аппле е тоа нема подобро или ти реков не си ги Фрлај парите не е јузер френдли Ич?

Многу си грешка морам да ти кажам.. Или читаш само тоа што сакаш или намерно ова го правиш, ама еве ќе ти објаснам.
С7 Еџот дали немам кажано негативности? Катастрофа предна камера.. Еџот тотално непотребен.. Даваш еден куп пари за телефон и неможеш стаклена фолија да му најдеш.. На сметка на тоа ако отиде дисплејот ќе се опрчиш 17.000..Fingerprint magnet..Чекање на апдејти по долго време (ма да мене лично тоа не ме засега бидејќи како љубител на телефони и технологија одма флешувам сам, но сепак на глобално ниво е негативност).

Значи јас не ги кријам негативностите на уредот што го користам. Овие ги имам и претходно пишано, па испадна дека не сум реален (и тоа баш ти ме направи нереален) дека овие не биле негативности. Извини ако ова не се негативности за тебе, за мене и верувам голем број на членовите овде се. Сега да те прашам која негативност ти си ја пишал за твојот уред ?

Е сега ја за Ајфон пишав 5 багови кои што мене ми се случиле. И тоа најреално пишав и колку пати ми се случиле истите. Тоа на ниеден светски форум не е плукање на телефон, него споделување на искуство и барање совет. Тука многу си ги мешаш поимите.

Во врска со VPN бидејќи гледам многу те копка. Во моментов не ми е потребен воопшто бидејќи не сум на истото работно место и немам потреба од истите VPN конекции. За недела дена почнувам на ново работно место и ако работата ми е повторно зависна од VPN конекции и повторно се појави проблем со iPhone верувај дека одма ќе го сменам. И да е најдобар телефон пак ќе го сменам бидејќи тоа ми е мене работа и без тоа сум скроз нефункционален.

Нема да се вратам на С7 не поради тоа што е полош, туку поради тоа што веќе сум го користел. Дали ти би се вратил на некој уред што претходно си го користел? Не ли би сакал нешто ново да испробаш? Јас радо би земал и друг бренд, меѓутоа конкуренцијата спадна на овие 2 бренда.
Единствено ме замисли OP3T и кога објавив оглас за продажба/замена на С7 Еџот како можна замена беше ставен и OP3T. Само ретко кој го има кај нас и никој не понуди такво нешто. Се јави еден дечко со iPhone 7, ми побара интересна доплата и го земав телефонот.

Точно дека на форум не се споделуваат само негативности на форум и дека не служи за тоа, ама барем од мене надворешните корисници нема да помислат дека Ј7 е подобар од iPhone 7.
Јасно може да си прочитаат погоре дека јас сум задоволен од уредот, дека телефонот е побрз од С7 Еџ, дека има подобра предна камера.. А ти што не сакаш тоа да го прочиташ и се фати со мене за 5 пријавени багови тоа е друга работа.

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Имаше 2 багови ајфон 7 плус кој јас ги воочив на почетокот ... со ИОС 10.
Со конекција блутутот слушалка и блокирање на камерата и тоа веќе го нема...

Деуг сериозен баг не постои ...
Можеби со апдејт на некоја апликација ќе се појави но тоа е занемарливо за да се дебатира затоа како што реков многу брзо се средува...
Заради овие предности и беспрекорност во 99% од случаите и го користам истиот...

toshex

the fool
18 септември 2013
6.595
8.241
Мелмак
Несериозни сте со несериозниве багови ај, за инает само ги листате тука. Чувајте си ги за себе, како се осудувате на форум да пишите несериозен баг.

Само тие 2 воах шо ги имал се сериозни. И он е сериозен дека другите се несериозни. Ајде сериозно сеа бидете сериозни и не листајте багови на епл повеќе пошо ги нема.

cakii

hello world
23 февруари 2011
397
731
Ииииииии дискусијата се вжештува!!!!!!!

Остај сега дискусијата, едно прашање.. :)
Ми се отвори нешто време, седнав да направам DFU Restore..
Е сега направив Backup, го стаив телефонот у DFU, ми го прочита iTunes телефонот дека е во Recovery и ми даде опција Restore iPhone. Ја стиснав и сега прави download на софтверот.
После тоа претпоставувам треба да направам Restore од iTunes Backup и толку така?

EDIT: Не ми помина Restore-от поради некој 4016 Error. Гуглам сега да видам што е, доколу некој знае нека пише

Последна промена:
  • ми се допаѓа
Реакции: voah

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Јас секогаш сам си правам наново инсталација на Апликациите без Рестор ...
После од iCloud само ми ги спушта сликите и толку...
Сетирам ФБ , Вибер , Тапаталк и Акаунти...

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.488
5.599
Ами ги постираат типови што исто така отишле со неколку апдејти без ристор и го имаат проблемот...
Камерата ми имаше замрзнато ТОЧНО ама маилот да крашне никогаш...

Ама зашо ристор бе Оли, нели ифоно беше It just work, пали вози?

Sent from my Nexus 5

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Јас секогаш сам си правам наново инсталација на Апликациите без Рестор ...
После од iCloud само ми ги спушта сликите и толку...
Сетирам ФБ , Вибер , Тапаталк и Акаунти...

И јас исто правев али ме нервираше тоа што не се зачувуваат пораките >.>

Остај сега дискусијата, едно прашање.. :)
Ми се отвори нешто време, седнав да направам DFU Restore..
Е сега направив Backup, го стаив телефонот у DFU, ми го прочита iTunes телефонот дека е во Recovery и ми даде опција Restore iPhone. Ја стиснав и сега прави download на софтверот.
После тоа претпоставувам треба да направам Restore од iTunes Backup и толку така?

EDIT: Не ми помина Restore-от поради некој 4016 Error. Гуглам сега да видам што е, доколу некој знае нека пише

Error ти прави додека го даунлоадираш iOS?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Вчера на 3-4 пати опасноооо залагира iPhone-ов, значи го отклучувам и статер фест, на мултитаскинг скрол (кога е камерата у позадина отворена) исто така осетно повеќе дропа фремови него кога не е упалена, во календар исто - сега ќе дојдат и ќе ми кажуваат како незнам што гледам или дека е по респосивен од андроид, ама тоа не е поентата - поентата е дека наводно iOS не лагирал, а лагира - дрн дрн јариња.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.595
8.241
Мелмак
Вчера на 3-4 пати опасноооо залагира iPhone-ов, значи го отклучувам и статер фест, на мултитаскинг скрол (кога е камерата у позадина отворена) исто така осетно повеќе дропа фремови него кога не е упалена, во календар исто - сега ќе дојдат и ќе ми кажуваат како незнам што гледам или дека е по респосивен од андроид, ама тоа не е поентата - поентата е дека наводно iOS не лагирал, а лагира - дрн дрн јариња.

Напраи ДУХ фактори рисет!

kirev

senior
31 мај 2010
9.086
7.778
Баби и жаби. Чистење кеш или меморија се прави секојдневно. ДФУ ристор само кога купуваш половен телефон. Сите нѐ мрзи да го направиме, а после спасува многу проблеми.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Баби и жаби. Чистење кеш или меморија се прави секојдневно. ДФУ ристор само кога купуваш половен телефон. Сите нѐ мрзи да го направиме, а после спасува многу проблеми.

Дај барем ти не пишувај вакви работи. Кој прави секој ден чистење на кеш? 1 у недела или месец се прави. И трае 5 секунди, ДФУ ристор Е ЦЕЛА ОПЕРАЦИЈА + не е поентата тоа воопшто, поентата е дека iOS не барал ти да се замараш бидејќи нели Apple најдобро знае како треба, ти ништо не треба да праиш. Ако е така зошто нигде не пишува ДФУ ристор да се прави на страната на Apple, нели они најдобро знаат?

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Никој не вика дека мора Дфу ристор ...

Може само преку Итунес да се направе ресторот... да не е преку телефон...

Avid

senior
21 јануари 2009
6.450
11.513
Скопје
Може само преку Итунес да се направе ресторот... да не е преку телефон...
Штооо, треба да го поврзувам со компјутер телефонот и на него да има инсталиран софтвер кој впрочем е и еден од најбавните што ги имам искусено?
Каде е тоа пали - вози?
...

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Штооо, треба да го поврзувам со компјутер телефонот и на него да има инсталиран софтвер кој впрочем е и еден од најбавните што ги имам искусено?
Каде е тоа пали - вози?
...
Пали вози нудат Apple Store, не чичко Половен.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно