Преку eBay е нарачката - само таа опција е излистана, ама изгледа е некоја грешка, нема логика да е 3 евра испорака - малку е.
ако е мал производ може и во плик или во ќесенце е пратен, а не пакет. таквите штом излезат од кина и немаат повеќе тракинг.Имал ли некој искуство со тракинг бројче ама без букви напред. На пример ова 71318165175 (од некоја пошта FLYT е) ако се стави во 17трак дава дека на 20.08 е стигнато во МКД. Прашав во пошта кај нас и ми викат дека за тие бројчиња неможат да прават тракинг, т.е. биле обични а не препорачани.
Тоа е од некој кинез, нема тракинг на нив, фејк броеви се.Имал ли некој искуство со тракинг бројче ама без букви напред. На пример ова 71318165175 (од некоја пошта FLYT е) ако се стави во 17трак дава дека на 20.08 е стигнато во МКД. Прашав во пошта кај нас и ми викат дека за тие бројчиња неможат да прават тракинг, т.е. биле обични а не препорачани.
Јас чекам иста таква пратка пратена преку истата компанија. Не е тоа тракинг број туку само број на пратка, а да се чудиш колку детално е се опишано. Има преку 10 ставки од кои последната на 23 август е End of travking, estimated delivery 5 to 8 days. И еве се уште ја чекамИмал ли некој искуство со тракинг бројче ама без букви напред. На пример ова 71318165175 (од некоја пошта FLYT е) ако се стави во 17трак дава дека на 20.08 е стигнато во МКД. Прашав во пошта кај нас и ми викат дека за тие бројчиња неможат да прават тракинг, т.е. биле обични а не препорачани.
sakas da kazes da ja izvadi skroz od kutijata i da ja zavitka vo nesto drugo ?ако ја носи во купената кутија со драјвери гаранции ќеси и сл ќе си плати царина, ако ја завитка во весник нема.
Сака да каже да го нема фабричкото пакување и картата да ја стави во кутија било каква за да изгледа како користена.sakas da kazes da ja izvadi skroz od kutijata i da ja zavitka vo nesto drugo ?
Македонски закони викаш а?Не треба да ја вади од ништо. Може само да му ја скенираат но тоа не е ништо страшно чисто за нивна сигурност. Не знам зошто кажувате ако не сте добро упатени во тоа. Чим патува во Македонија важат Македонските закони а тоа е дека со него смее да носи роба до 300евра и таа нема да биде царинета доколку ја внесува физичко лице и е за домашна употреба. Иако може воопшто да не му побараат нека си носи едно испринтано документче со трансакцијата од банка или амазон
da mu kazav da napravi Invoice na kupenata roba i da ja isprinta, grafickata e kupena od amazon i e 280 dolariНе треба да ја вади од ништо. Може само да му ја скенираат но тоа не е ништо страшно чисто за нивна сигурност. Не знам зошто кажувате ако не сте добро упатени во тоа. Чим патува во Македонија важат Македонските закони а тоа е дека со него смее да носи роба до 300евра и таа нема да биде царинета доколку ја внесува физичко лице и е за домашна употреба. Иако може воопшто да не му побараат нека си носи едно испринтано документче со трансакцијата од банка или амазон
Бесплатна достава
NET Switch Ubiquiti 5-port Gigabit 1xPoE/PoE+, USW-Flex-Mini
2.880,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 15m Gray Secomp, 21.99.0115-25
395,00 ден
Бесплатна достава
MB 1700 B760 DS3H GEN5 DDR5 GIGABYTE, 4xDDR5 7600MHz(OC), 2xM.2, HDMI, DP, PCIex16 5.0, 4xPCIex1 3.0, 4xSATAIII
7.970,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO PWM PST CO 400-2500 RPM 4-pin, BLACK, ACFAN00316A
840,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K3 MAX QMK/VIA LP RGB HS 75% Gateron Brown switch Multi-Device (Wired+Bluetooth), Black, K3M-H3
6.600,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, PINK
2.180,00 ден