Imam problemi so uslugava, a bas mi e potrebna. Koga probuvam da zavrtam, pisuva: 403 / Forbidden, user not provisioned. Imal nekoj slicen problem..
(se izvinuvam za latinica)
Aha uste ova. Vo transport type vazno e da imas izbrano TCP ili UDP. Probaj prvo edno pa drugo. Nikako Auto, toa znae da pravi tocno takvi, 403 problemi.Na vip communicator na kompjuter ti raboti?
Toa e prvo nesto sto se proveruva. Ako ne ti raboti, call 077 1234.
Ako ti raboti sledi gi ubavo setinzite.
Каде се наоѓаш ?
Ако се ти поставено како треба, онда е можно провајдерот/или мрежата на која се закачуваш да блокира VoIP апликации.
Aha uste ova. Vo transport type vazno e da imas izbrano TCP ili UDP. Probaj prvo edno pa drugo. Nikako Auto, toa znae da pravi tocno takvi, 403 problemi.
Prvo na toa pomisliv, no sepak vikam da prasam, mozebi nekoj imal vakov problem. Inaku, vo Germanija sum i najverojatno ova e problemot, a ne mozam i ne smeam na kompjuterov da instaliram programi za da probam so aplikacijata na pc.
Probano i na dvete, isti problem.
Sum go koristel od PC porano, isto i od mobilen sum go koristel. Prvpat go gledam ovoj problem. Ke problam utre od druga mreza.
Ne mozam da im se javam na 1234, vo roaming sum.
По се' изгледа проблемот е до мојот акаунт/број. Пробано од Мк, на телефон и мрежа на кои работеше.
А и да, проблемот се јави откако обновив договор во Вип на 666 претплатата. Дури ни во "мојот вип", на нивниот вебсајт, немам пристап до комуникаторот.
Некоја идеја? Невозможно е да се јавувам во контакт центарот пошто не сум во Мк.
Јас мислам дека не можиш да користиш вип комуникатор на таа претплата и тука е проблемот,исто како што е на роденденската тарифа 555 ден и на неа не можи да се користи комуникаторот,најдобро некој нека се јави во контакт центарот нека праса можи или не,да не се мачиш залудно.
Дечки, излезе update за CSipSimple пред 3 дена и нешто отиде во неповрат со ВИП конфигурацијава. Ми седи заглавено на inactive и незнам што да му правам. Единствено што забележав разлика е дека додале да треба да се напишат и Port#. Пробувам со 5060 нејќе.
Некој што се разбира ако може да помогне бидејќи со овој начин на комуникација преживувам во странство.
Фала однапред и поздрав,
Кире, Да пробав и со 5061 исто нејќе, на PC функционира беспрекорно (Прво мислев да не имаат блокирано порти од тука на Wi-Fi ама штом работи на PC би требало да е ОК со портите.5061 да пробаш? На PC ти функционира? Или да прашаш во Вип кој порт треба да стои?
Proxy server address: sip.vip.mk
ако имаш sip.a1.net бриши тоа, го сменија.
http://www.vip.mk/uslugi/vip-communicatorКаj мене порано работеше но сега не. На регистрациjа се чека премногу долго и потоа добивам порака 'Session timeout'. Користам CSip Simple и сите поставки ми се добро поставени како на сликите. На РС работи супер. Дали тоа значи дека Вип го блокира пристапот?
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K3 MAX QMK/VIA LP RGB HS 75% Gateron Brown switch Multi-Device (Wired+Bluetooth), Black, K3M-H3
6.600,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" AOC 27B31H IPS, 16:9, 1920x1080, HDMI, VGA, 1ms, 120Hz
5.460,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C3 PRO 8K TKL QMK/VIA RGB HS Keychron Super Red switch, Black , C3PX-H1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK
11.780,00 ден