Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

VIP Communicator / VIP SIP на нокиа

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.526
Каде се наоѓаш ?
Ако се ти поставено како треба, онда е можно провајдерот/или мрежата на која се закачуваш да блокира VoIP апликации.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Каде се наоѓаш ?
Ако се ти поставено како треба, онда е можно провајдерот/или мрежата на која се закачуваш да блокира VoIP апликации.

Prvo na toa pomisliv, no sepak vikam da prasam, mozebi nekoj imal vakov problem. Inaku, vo Germanija sum i najverojatno ova e problemot, a ne mozam i ne smeam na kompjuterov da instaliram programi za da probam so aplikacijata na pc.

Aha uste ova. Vo transport type vazno e da imas izbrano TCP ili UDP. Probaj prvo edno pa drugo. Nikako Auto, toa znae da pravi tocno takvi, 403 problemi.

Probano i na dvete, isti problem.

tinodj

hello world
16 јуни 2008
87
63
Prvo na toa pomisliv, no sepak vikam da prasam, mozebi nekoj imal vakov problem. Inaku, vo Germanija sum i najverojatno ova e problemot, a ne mozam i ne smeam na kompjuterov da instaliram programi za da probam so aplikacijata na pc.

Probano i na dvete, isti problem.

Daj mu user pass na nekoj vo mk neka ti proba od pc. Ako nikogas ne si go koristel od pc mozi i da ne ti e aktiven. Javi se na 077 1234 i reci im od pc probuvam ne raboti :) i mozebi ke ti proraboti magicno :)

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Sum go koristel od PC porano, isto i od mobilen sum go koristel. Prvpat go gledam ovoj problem. Ke problam utre od druga mreza.

Ne mozam da im se javam na 1234, vo roaming sum.

tinodj

hello world
16 јуни 2008
87
63
Sum go koristel od PC porano, isto i od mobilen sum go koristel. Prvpat go gledam ovoj problem. Ke problam utre od druga mreza.

Ne mozam da im se javam na 1234, vo roaming sum.

Можно е тогаш да е до мрежата. Пробај на некој рандом хот-спот, кафиќ, хотел, што и да е :)

Онаа грешката user not provisioned кај ја виде? Што телефон имаш?

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Грешката се јавува кога пробам да завртам некој број, т.е. пред да се воспостави повикот. Инаку користам S3 со кастом ром (што не верувам дека е некаков фактор).

tinodj

hello world
16 јуни 2008
87
63
на што телефон повеќе мислев - што ос, што апликација? ама да не гњавам - ако некогаш работело, тогаш не останува да е друго освен мрежата на која си.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
По се' изгледа проблемот е до мојот акаунт/број. Пробано од Мк, на телефон и мрежа на кои работеше.

А и да, проблемот се јави откако обновив договор во Вип на 666 претплатата. Дури ни во "мојот вип", на нивниот вебсајт, немам пристап до комуникаторот.

Некоја идеја? Невозможно е да се јавувам во контакт центарот пошто не сум во Мк.

И

Избришан член 1074

Гостин
Контактирај ги преку е-пошта веројатно брзо ќе добиеш одговор.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Еднаш ги контактирав, никогаш не добив одговор.. но, ќе провам пак.

Како и да е, да не ја трупам темава со глупости, ќе пишам како се завршила работата..

Ви благодарам на сите што се потрудивте да помогнете.

tinodj

hello world
16 јуни 2008
87
63
По се' изгледа проблемот е до мојот акаунт/број. Пробано од Мк, на телефон и мрежа на кои работеше.

А и да, проблемот се јави откако обновив договор во Вип на 666 претплатата. Дури ни во "мојот вип", на нивниот вебсајт, немам пристап до комуникаторот.

Некоја идеја? Невозможно е да се јавувам во контакт центарот пошто не сум во Мк.

Sega imaat web support, bas promoviraa pred nekoj den. Probaj!

Drugo e da mi pises broj na pvt da im se javam da im recam ne raboti komunikatorov videte :) sum go pravel toa :) ili nekoj neka ti dade negov user pass kolku da zavrsis rabota.

A inaku toa e i mene mi se sluci istoto pri promena na paket zatoa ti rekov prvo toa probaj.

goran_oh

user
26 април 2013
1.468
1.223
Ohrid
Јас мислам дека не можиш да користиш вип комуникатор на таа претплата и тука е проблемот,исто како што е на роденденската тарифа 555 ден и на неа не можи да се користи комуникаторот,најдобро некој нека се јави во контакт центарот нека праса можи или не,да не се мачиш залудно.

tinodj

hello world
16 јуни 2008
87
63
Јас мислам дека не можиш да користиш вип комуникатор на таа претплата и тука е проблемот,исто како што е на роденденската тарифа 555 ден и на неа не можи да се користи комуникаторот,најдобро некој нека се јави во контакт центарот нека праса можи или не,да не се мачиш залудно.

точно така:
http://www.vip.mk/poddrska/-/help-support/article/32167

Да, Vip Communicator може да го користат сите постпејд корисници, освен корисниците на следниве тарифни модели : Vip 666, Vip 555, Vip Smart S, 240, 390, XS FreeS, Free+ S, Free+S+

Што би рекол ВИП: Дали сте задоволни од одговорот? :) не :)

Choksi

read-only
1 декември 2014
3
1
Дечки, излезе update за CSipSimple пред 3 дена и нешто отиде во неповрат со ВИП конфигурацијава. Ми седи заглавено на inactive и незнам што да му правам. Единствено што забележав разлика е дека додале да треба да се напишат и Port#. Пробувам со 5060 нејќе.

Некој што се разбира ако може да помогне бидејќи со овој начин на комуникација преживувам во странство.

Фала однапред и поздрав,

kirev

senior
31 мај 2010
9.070
7.756
5061 да пробаш? На PC ти функционира? Или да прашаш во Вип кој порт треба да стои?

tinodj

hello world
16 јуни 2008
87
63
Дечки, излезе update за CSipSimple пред 3 дена и нешто отиде во неповрат со ВИП конфигурацијава. Ми седи заглавено на inactive и незнам што да му правам. Единствено што забележав разлика е дека додале да треба да се напишат и Port#. Пробувам со 5060 нејќе.

Некој што се разбира ако може да помогне бидејќи со овој начин на комуникација преживувам во странство.

Фала однапред и поздрав,

Proxy server address: sip.vip.mk

ако имаш sip.a1.net бриши тоа, го сменија.

Choksi

read-only
1 декември 2014
3
1
5061 да пробаш? На PC ти функционира? Или да прашаш во Вип кој порт треба да стои?
Кире, Да пробав и со 5061 исто нејќе, на PC функционира беспрекорно (Прво мислев да не имаат блокирано порти од тука на Wi-Fi ама штом работи на PC би требало да е ОК со портите.

Proxy server address: sip.vip.mk

ако имаш sip.a1.net бриши тоа, го сменија.

Тино, пробав и со тоа сега пак ми останува на Inactive. Да не треба да се смени и Realm: a1.net во Realm: vip.mk?

Фала дечки, поздрав.

Choksi

read-only
1 декември 2014
3
1
Се извинувам, игнорирајте го претходниот пост.

Тино работи само му требало време малце да се регистрира, Ти благодарам!

LosoBebe

read-only
16 јуни 2015
1
0
Каj мене порано работеше но сега не. На регистрациjа се чека премногу долго и потоа добивам порака 'Session timeout'. Користам CSip Simple и сите поставки ми се добро поставени како на сликите. На РС работи супер. Дали тоа значи дека Вип го блокира пристапот?

kubelka

read-only
7 јули 2014
26
6
Каj мене порано работеше но сега не. На регистрациjа се чека премногу долго и потоа добивам порака 'Session timeout'. Користам CSip Simple и сите поставки ми се добро поставени како на сликите. На РС работи супер. Дали тоа значи дека Вип го блокира пристапот?
http://www.vip.mk/uslugi/vip-communicator
Vip Communicator

Почитувани корисници, Ве информираме дека во моментов услугата Vip Communicator е привремено недостапна!
За сите наредни промени, ќе Ве информираме на нашата веб страница

Педе**** (вип) намерно ја имаат исклучено оваа услуга, кога најмногу ни треба..

Sasho Nikolov

read-only
9 ноември 2015
4
1
Zdravo.

Se izvinuvam za latinicata. Mojot sipdroid raboteshe do vchera a deneska 9/11/15 ne raboti. Mi pokazhuvashe deka e registered i se ama ne sakashe da dzvoni. Go izbrishav i go reinstalirav ama gi zagubiv settinzite. Dali i na nekoj drug ne mu raboti ili samo mojot e?

PS. Raboti na pc.

Fala odnapred.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно