Па што чекаш уште?Уште му немам мавнато рут за ромови да ставам![]()
Па што чекаш уште?Уште му немам мавнато рут за ромови да ставам![]()
Па според мене а ги пробав сите simple rom 1.2v работи одлично а можиш и v2 да го ставиш,моментално сум на него,си работи перфектно.Кој РОМ?!?![]()
АвтобусПа што чекаш уште?![]()
Автобус.Иначе сум немал потреба од рут до сега .
А офцијален 5.х ром има абер нешто да се појави или ќе чекаме уште долго време ...
Многу пропушташ да знаешГреота е телефон како г2 со голема поддршка на xda да немаш рут.
Јас сум задоволен од Grola 1.2 лопипоп ром, со многу добра батерија и без багови. Единствено што ми фали е менаџирањето на нотификациите од локскрин, многу подобро е на CM или било кој AOSP базиран ром.
На ромов отидов првин од Cloudy Flex, вториот пат од 4.2.2 сток ром. ОБАВЕЗНО флеш на KK Bootloader. Следи ги чекорите кои што ги има наведено на темата од ромот. KK Bootloader мислам дека имаше Cloudy поставено на android file host.Како си задоволен од ромов? Се мислам да го ставам Grola 2.0, ми здосади Cloudy и многу е багосан.
Дали отиде од сток на Grola или од друг ром? Ме интересира дали си флешувал пак KK Bootloader пред да го флешнеш ромов?
Го имам телефонов околу 1 годима.Го купив од вип,иако претходно тргнав со намера по галакси ноте.Барем, не дизајнот.Ми се допадна овој повеќе,бидејќи дизајнот стварно ми се допадна,па решив да го земам.Порано ги менував често телефоните,но сега времето ми е ограничено и полн сум со обврски па си останав со овој телефон,а и не ми се допаѓа толку дизајнот на G3,за да го менувам.
Не сум менувал ништо на него,бидејќи немам баш и многу време да седам по нет и да си чепак и пробувам работи.Последен пат кога седев на интернет и симнував програми,кракови и такви работи е нокиа пред 8-9 години.Од тогаш наваму телефоните ми беа најчесто празни и без додатоци и менување софтвери.
Е сега најдов помалку време секој ден и ја читнав темава овде.
Гледав тука во стариве постови,за slow motion камерата.Оној клип со гулабите
Ако може некој да објасни каде и како се наоѓа оваа опција и да сподели некој интересен софтвер за едитирање на видеа.Има еден во него видео едитор,но ако има нешто подобро добро би било да споделите.
Уште едно прашање.На гугл драјв имам 100 слики.Како да ги пребацам одеднаш сите во меморијата на телефонот.Ми дава опција само за една по една слика.Веројатно има некоја опција но не сум успеал да најдам.
- Slow motion и други модови за подобра камера имаш со XCam. За download и инструкции види тука. Во обичната сток апликација за камера нема таква опција.Некој да кажеше нешто
- Slow motion и други модови за подобра камера имаш со XCam. За download и инструкции види тука. Во обичната сток апликација за камера нема таква опција.
- Видео едитор не знам кој да ти препорачам, никогаш не сум едитирал видеа на мобилен.
- Симни си Дропбокс и кликни на Turn on camera upload.
Не, нема да ти ги превземе дропбокс сите слики што ги имаш од гугл драјв. При активирање на Camera Upload на Дропбокс, сервисот ќе ти ги префрли сите слики што ги имаш во моментот на меморијата на телефонот директно на клауд сервисот. Не знам дали може да се направи истото на Гугл Драјв.Добро а тоа што ми се ставени веќе на гугл драјв нема ли решение.Или автоматски Дропбокс ќе ги превземе сликите од гугл драјв(би ми било чудно ако функционира така)
Мене ми требаше обратното.Сликите кои веќе ги имам во гугл драјв да си ги вратам во меморијата на телефонот.Не, нема да ти ги превземе дропбокс сите слики што ги имаш од гугл драјв. При активирање на Camera Upload на Дропбокс, сервисот ќе ти ги префрли сите слики што ги имаш во моментот на меморијата на телефонот директно на клауд сервисот. Не знам дали може да се направи истото на Гугл Драјв.
- За Гугл драјв: Влези преку компјутер и со десен клик симни го фолдерот каде што ти се наоѓаат сликите на компјутер. Потоа поврзи го телефонот со усб кабелот и префрли си ги на телефон.Мене ми требаше обратното.Сликите кои веќе ги имам во гугл драјв да си ги вратам во меморијата на телефонот.
Туку инсталирано ова Xcam,но опцијава slow motion не можам да ја најдам.
Имам само дуал рекординг,нормал,лајв ефект и тракинг зоом.Има некоја фора ова или,меѓу овие тука е таа опција
Да во право си за гугл драјв.Можело и така.Наједноставно е.- За Гугл драјв: Влези преку компјутер и со десен клик симни го фолдерот каде што ти се наоѓаат сликите на компјутер. Потоа поврзи го телефонот со усб кабелот и префрли си ги на телефон.
- За XCam, стисни на запчаникот и одбери го модот HD120 (Slow motion) како на сликава.Погледнете го атачментот 28249
Еден краток совет, пред да почнеме да ја пренатрупуваме темава со мислења, провери ја детално апликацијата која што ти ја посочувам јас или другите членови па потоа побарај повторно помош. Ако заглавиш и гледаш дека не можеш да се снајдеш, тука сме да помогнеме.
Uptade: Се снајдов за slow МотионДа во право си за гугл драјв.Можело и така.Наједноставно е.
За Xcam не ми дава ништо.Во запчаникот Потемнети ми се опциите и нема можност за измени.ми ги дава само volume key,Help i Reset.
Да не треба апдјет на програмава можда или пак рут.Читнав сега набрзинка дека и без рут треба да работи.
Одличен е веке го користамЌе искочи официјалниов кај и да е за некоја недела. Како што прочитав, овој е за девелопери што значи уште се доработува. Најпаметно да се почека![]()
Одличен е веке го користам![]()
Хаха фала Горан, го видов и јас само се одлучив да почекам барем еден ден па да го флешнам. На дечкото што ја имаше отворено темата на xda, не му идеше баш со англиски. Флешна SuperSu? Има ли некои багови или разлика од Simple Grola?
Хаха фала Горан, го видов и јас само се одлучив да почекам барем еден ден па да го флешнам. На дечкото што ја имаше отворено темата на xda, не му идеше баш со англиски. Флешна SuperSu? Има ли некои багови или разлика од Simple Grola?
Одличен е веке го користам![]()
Хаха да не му иде англиски башХаха фала Горан, го видов и јас само се одлучив да почекам барем еден ден па да го флешнам. На дечкото што ја имаше отворено темата на xda, не му идеше баш со англиски. Флешна SuperSu? Има ли некои багови или разлика од Simple Grola?
Значи ако доаѓам од Grola само factory reset, flash rom, flash super su и тоа е тоа?Хаха да не му иде англиски башда флешнав SuperSU одма после исталација на ромот последна верзија v2.46,багови до сега немам приметено,се си работи супер,разлика од Simple нема некоја единствено што ромот е за европска верзија чист сток не портиран од други верзии и го има FM радиото
![]()
Wipe data,cache,davlik cache,флеш ром па super su,и после уште еднаш wipe cache i davlikЗначи ако доаѓам од Grola само factory reset, flash rom, flash super su и тоа е тоа?
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM RED switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D1
7.380,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K3 MAX QMK/VIA LP RGB HS 75% Gateron Brown switch Multi-Device (Wired+Bluetooth), Black, K3M-H3
6.600,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI A27i (2026), 1920x1080, IPS, 300nits, 144Hz, HDMI, DP, VESA compatible, P27FDA-RAGL
6.130,00 ден
Бесплатна достава
BAG EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BAG 51X20X33CM - KM05 COSMETIC BAG, LIGHT GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB Pack of x3 (3x120mm) PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00347A
3.460,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB WHITE Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00199A
2.080,00 ден