[/ATTACH][/quote][/ATTACH][/quote][/ATTACH][/quote]
Погледнете го атачментот 15069 Вчера почнав со копање на мидл.., па за сега добро е, еве ги температурите, со отворен капак и во дневна каде што има оган..
Само не знам како да подесам за да ја клокнам картата т.е. кој конфиг да го користам..Патем ме плашит ХДД или добра е темп ?
Ване ова се температури од дневна. Сега пц е во ходник и темп со 65% фен се на 61-63.. ќе пробам утре . Пц веќе не работам, само од моб. Со 625-8 khs на 18 јачина со клок 1135, 1480.
абе другарче намали тоа фанот не гледај колку вадиш за 4-5 месеци ќе ја носиш картата на рекламација ќе ти зарибат вентилаторите се што е над 50% не чини ти кажувам ептен другарски
инаку можам јас и 740 да вадам ама не сум силувач на карти мислам долго време да си ја користам
Не знаев за тоа дека има гајле фенот на 65.. а и имам гаранција. .. ама ајде ќе намалам, добра е темп што велиш?
Можит утре преку Тим да средиме? Ќе ти пратам скајп пп ПП..ти реков не ја држи картата на шток напон ако е отклучена обавезно намали околу 1v за фрекфенции околу 1000MHz со тоа и фанот автоматски ќе падне под 50%
Со 625-8 khs на 18 јачина со клок 1135, 1480.
Можит утре преку Тим да средиме? Ќе ти пратам скајп пп ПП..
Зависи од каде е земена картата,АНХОЧ гаранцијата покрива расипан вентилатор,и многу е добро секој кој купува графичка да се инфоримира од фирмата каде штоп купува што све покрива гаранцијата!Ако не покрива расипување на вентилатор пиши пропало.Мене графичката ми е алат,и ако има можност за 100% јас и 100% ке ги пуштам вентилаторите сае додека имам гаранција за тоа.Затоа добро информирајтесе околу тоа.Ние сме потрошувачи и имаме право да знаеме што покрива таа гаранција.Ако има некој кој работи во фирмиве за хардвер во МК да се изјаснат "Дали гаранцијата покрива расипување на вентилатор"А и предлагам секој кој го интересира да им прати маил на фирмите околу тоа прашање.Ако некоја фирма ви каже не покриваме расипан вентилатор подобро не купувај графичка за копање од таму.абе другарче намали тоа фанот не гледај колку вадиш за 4-5 месеци ќе ја носиш картата на рекламација ќе ти зарибат вентилаторите се што е над 50% не чини ти кажувам ептен другарски
инаку можам јас и 740 да вадам ама не сум силувач на карти мислам долго време да си ја користам
Зависи од каде е земена картата,АНХОЧ гаранцијата покрива расипан вентилатор,и многу е добро секој кој купува графичка да се инфоримира од фирмата каде штоп купува што све покрива гаранцијата!Ако не покрива расипување на вентилатор пиши пропало.Мене графичката ми е алат,и ако има можност за 100% јас и 100% ке ги пуштам вентилаторите сае додека имам гаранција за тоа.Затоа добро информирајтесе околу тоа.Ние сме потрошувачи и имаме право да знаеме што покрива таа гаранција.Ако има некој кој работи во фирмиве за хардвер во МК да се изјаснат "Дали гаранцијата покрива расипување на вентилатор"А и предлагам секој кој го интересира да им прати маил на фирмите околу тоа прашање.Ако некоја фирма ви каже не покриваме расипан вентилатор подобро не купувај графичка за копање од таму.
тоа е факт во МК,дека ке се изначекаш,нема збор за тоа.Но добро е секој кој ке купи графичка да знае што значи таа гаранција која ја има!Ако 100% фанспид е "опасно"Нека го ограчинат на 50%.Значи јас не одам над дозволеното.секоја графичка дозволено и е да иде до 100%.Така да јас како корисник ако видам таква опција и имам потреба од неа,ке ја искористам.рачунај колку ќе изгубиш дневно дур ти ја заменат картичката за нова или ја поправат
Pretpostavuvam vaka ti se naredeni
1. 7950
2. 280x
3. 6950
4. 280x ?
Ako se taka koi setinzi gi koristis za 280x i koja seria ti se tocno ?
So Nvidia 9400GT 1gb dali kje imam profit ? I ako ne mozete li da mi predlozite graficka so koja bi imal 300-500 dolari profit mesecno ?
http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-9400-gt/specifications
5 denari godisno ke napravis so 9400GT.
Za profit 300-500$ mesecno ti trebaat 3x280X koi sto momentalno kostat okolu 50.000 Denari +/-