Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Парфеми

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
941
Кој парфем/ми, би го/ги препорачале за есен/зима. Барем да има трајност 8ч.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.222
2.656
Кој парфем/ми, би го/ги препорачале за есен/зима. Барем да има трајност 8ч.

One Million оригиналот, мандарина и цимет, мажествено мириса, и трае доста. Иако го хејтаат хејтери, парфемот е сеуште еден од најдобрите и најпроверени.

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
One Million оригиналот, мандарина и цимет, мажествено мириса, и трае доста. Иако го хејтаат хејтери, парфемот е сеуште еден од најдобрите и најпроверени.

ovoj?

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.222
2.656

ovoj?

Овој е. Баш денес се намирисав и одма поинаку ме мирисаат луѓево. Треба почесто парфем носење, али ваков, убав.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283
Сега ја открив темава, преска го пробав овој во Шатци и со сигурност можам да кажам дека иако не ми се допадна ама воопшто исто и вработената ми кажа дека е доста тежок и дека и неа не и се допаѓа, со сигурност можам да кажам дека појако, попотентно нешто немам мириснато во животот. Сите парфеми послем овој не ги осетив. Секој блотер имаше мирис на bottled absolu. На одење накај дома уште го осеќав не знам како, со еден спреј на раката на половина метар се осеќаше и сега послем скоро 8 часа се осеќа онака минимално, на блотерот секако beast-mode.

Overall: Добар парфем и сигурно си има свои обожаватели, мене не ми се допадна (исто како и Sauvage Elixir) и на мои скоро 18 години ова „ѕвериште“ не можам да го изнесам.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
Boss парфемите и ѕвериште не одат во иста реченица.
Мислењето е автоматски споено:

Иначе мал апдејт од последниот пат што сум постирал купени се уште
FB_IMG_1761634277566.jpg FB_IMG_1761634285100.jpg FB_IMG_1761634295673.jpg FB_IMG_1761634306753.jpg

Има ниш парфеми и има Мемо Африкан Ледр!

Diablo

hello world
5 ноември 2014
92
166
Gisada Ambassador e препорака за овие поладни денови што доаѓаат.

One Million е можеби сега ок за луѓе почетници. Веќе мислам и дека не го користат многу. Едно време секој втор човек го имаше и беше смешно да се стави на себе.

Dior Sauvage е убав парфем. Малку си претерала со еликсир за неполни 18 години.а пробај послаба концентрација пример eau de parfum. Ќе биде избалансирано.
Реално за 18 години не ви стои за еликсир.
прво не по финансии, а потоа и по други работи.
Ако ставиш и 3 златни ланци на врат Ќе постигнеш ефект, како оној Версаче од Мавровка.

На 18 години треба да учите и да се информирате за парфеми, а не да гледате најскапи едиции од парфеми.
Не значи ако парфемот е 20000 ден дека ќе биде супер.
научете прво дека има машки и женски, зимски и летни.
Бадијала ако купиш и најскап парфем а зимски парфем ставиш во лето.

Сега ја открив темава, преска го пробав овој во Шатци и со сигурност можам да кажам дека иако не ми се допадна ама воопшто исто и вработената ми кажа дека е доста тежок и дека и неа не и се допаѓа, со сигурност можам да кажам дека појако, попотентно нешто немам мириснато во животот. Сите парфеми послем овој не ги осетив. Секој блотер имаше мирис на bottled absolu. На одење накај дома уште го осеќав не знам како, со еден спреј на раката на половина метар се осеќаше и сега послем скоро 8 часа се осеќа онака минимално, на блотерот секако beast-mode.

Overall: Добар парфем и сигурно си има свои обожаватели, мене не ми се допадна (исто како и Sauvage Elixir) и на мои скоро 18 години ова „ѕвериште“ не можам да го изнесам.

• ми се допаѓа
Реакции: Viko

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283
Gisada Ambassador e препорака за овие поладни денови што доаѓаат.

One Million е можеби сега ок за луѓе почетници. Веќе мислам и дека не го користат многу. Едно време секој втор човек го имаше и беше смешно да се стави на себе.

Dior Sauvage е убав парфем. Малку си претерала со еликсир за неполни 18 години.а пробај послаба концентрација пример eau de parfum. Ќе биде избалансирано.
Ако ставиш и 3 златни ланци на врат Ќе постигнеш ефект, како оној Версаче од Мавровка.

На 18 години треба да учите и да се информирате за парфеми, а не да гледате најскапи едиции од парфеми.
Не значи ако парфемот е 20000 ден дека ќе биде супер.
научете прво дека има машки и женски, зимски и летни.
Бадијала ако купиш и најскап парфем а зимски парфем ставиш во лето.
Од збор до збор се согласувам.

Лично, веќе повеќе од година истражувам кои ноти ми се свиѓаат, а Boss Bottled Absolu и Sauvage Elixir беа спомнати како парфеми кои не ми се допаѓаат и не можам да ги изнесам.

Еднаш месечно одам во Шатци чисто онака да истражам различни брендови, варијанти концентрации…

Немам некоја конкретна колекција, Eros Energy го имам добиено на поклон и Khamrah Qahwa си ја купив пред некоја недела.

Моментално сум во потрага по нешто посвежо и секојдневно (за школо…) за периодов што следи па препорачајте нешто со попристапна цена.

DaniDaniel

hello world
5 јуни 2020
104
181

Јас користам Sauvage EDP и сум презадоволен и од трајност и од интензитет и од самиот мирис. За сега омилен парфем ми е.
А имам приметено дека има доста разлика во мирисот од EDT, EDP, Parfum, Eau Forte, до Elixir (ги споредував на еден аеродром :D). Не е само во трајноста.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.695
3.336
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Sauvage EDT - тоалетна вода - лето и топли денови
Sauvage EDP - парфемска вода - погоден за цела година - појака верзија од EDT
Sauvage Elixir - различен од EDT и EDP - погоден за зима и ладни денови - има силен остар мирис на зачинот кумин. Сличен е Gisada Ambassador Intense, поевтин и поинтересен мирис според мене.
Sauvage Eau Forte - небитен :)

1761682297248.png

Последна промена:

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283
Вреди за цената? Безбедно за купување на слепо? Наводно е добар секојдневен и за секоја прилика.

Кај нас најефтина и единствена опција дупло.

Атачменти

• IMG_5743.png
    IMG_5743.png
    1,3 MB · Прегледи: 57
  • IMG_5744.jpeg
    IMG_5744.jpeg
    34,8 KB · Прегледи: 56

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.695
3.336
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Вреди за цената? Безбедно за купување на слепо? Наводно е добар секојдневен и за секоја прилика.

Кај нас најефтина и единствена опција дупло.
Го имам, го истрошив летово остана уште малце. Мириса мнооогу слично на пако рабан инвиктус, само има силна нота на слива (некоја чудна синтетична миризба), така да свеж е за лето ама ако не ти се допаѓа оваа нота може да ти биде тешко, инаку ок е цената...

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283
Го имам, го истрошив летово остана уште малце. Мириса мнооогу слично на пако рабан инвиктус, само има силна нота на слива (некоја чудна синтетична миризба), така да свеж е за лето ама ако не ти се допаѓа оваа нота може да ти биде тешко, инаку ок е цената...
Поради хејтот кој го јаде one million од денешната генерација никогаш не сум се заинтересирал за пако ребан инвиктусите и не знам како мириса.

Патем, овие од жирафа не се нормални со цениве буквално сум во дилема дали да штедам и купам дизајнер од околу 5000 денари како Dylan Blue (за секојдневни прилики периодов ми треба, пишував 2-3 поста над овој), или истите пари и повеќе да ги дадам на Арапи (Mandarin sky 1600, Odyssey Mega 1500, овој...)

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.695
3.336
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
@Viko во разговор со близок роднина кој работи во парфимерија ми кажа следново:
Порано се знаеше, зимски парфем треба да е силен, зачинет кој ќе трае на ладно време, а летен парфем да биде свеж и не толку нападен но да мириса убаво како за тоа време од годината. Со доаѓањето на арапските парфеми многу луѓе купуваат силни и тешки летни парфеми само поради тоа што тие повеќе траат од некој дизајнерски парфем од популарните брендови. За нејзе и беше убав Versace Pour Homme, Chanel Allure Sport како убави летни парфеми.

Пошто спомна школо, претпоставувам уште си млад, мој совет е да заштедиш пари, купи си еден парфем од ефтиниве, некој декант ете од Dylan Blue за излегување навечер и остатокот троши го на ноќен живот, излегувања, женски... ;) Купувањето парфеми е малку заразно ако се затрескаш, и на крај ќе дојдеш до шкаф полн со шишенца парфеми од кој не ќе знаеш каков да прснеш во моментот, и ретко (барем во мк) кој ќе ти даде комплимент за парфем.

Лично јас сакам да имам повеќе видови затоа што еден парфем ми здосадува некако така да не можам да ти сугерирам но ете добар е Mandarin Sky, 9PM, Odyssey Wild One Gold Edition. Сепак од тебе зависи, така да најдобро е прво да си ги пробаш.. Ако по пат имаш парфимерија, влези, прсни се, види како ќе ти се допадне, и потоа купи го.

Совет: Никогаш не прави избрзана одлука за парфем, затоа што во моментот може да ти се допадне додека е отварањето на парфемот, а потоа да биде нешто друго.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Имаш на ФБ група - Македонски парфемски клуб.
Продаваат членови користени парфеми со одлични цени.

Имаше Dylan Blue 60ml за околу 2000 денари ако не се лажам.

• ми се допаѓа
Реакции: Viko

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
Криво ми е на попуст беше Vesace Pour Homme на официјална страна на Версаче за германија за 57 евра 100мл, дур се мислев отиде попустот…

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.222
2.656
Версаче облекава им е кич невиден али парфемите им се многу добри. Наредно здравје Ерос EDT ќе земам. Многу ме фансцинираше таа ванила.

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283
@Viko во разговор со близок роднина кој работи во парфимерија ми кажа следново:
Порано се знаеше, зимски парфем треба да е силен, зачинет кој ќе трае на ладно време, а летен парфем да биде свеж и не толку нападен но да мириса убаво како за тоа време од годината. Со доаѓањето на арапските парфеми многу луѓе купуваат силни и тешки летни парфеми само поради тоа што тие повеќе траат од некој дизајнерски парфем од популарните брендови. За нејзе и беше убав Versace Pour Homme, Chanel Allure Sport како убави летни парфеми.

Пошто спомна школо, претпоставувам уште си млад, мој совет е да заштедиш пари, купи си еден парфем од ефтиниве, некој декант ете од Dylan Blue за излегување навечер и остатокот троши го на ноќен живот, излегувања, женски... ;) Купувањето парфеми е малку заразно ако се затрескаш, и на крај ќе дојдеш до шкаф полн со шишенца парфеми од кој не ќе знаеш каков да прснеш во моментот, и ретко (барем во мк) кој ќе ти даде комплимент за парфем.

Лично јас сакам да имам повеќе видови затоа што еден парфем ми здосадува некако така да не можам да ти сугерирам но ете добар е Mandarin Sky, 9PM, Odyssey Wild One Gold Edition. Сепак од тебе зависи, така да најдобро е прво да си ги пробаш.. Ако по пат имаш парфимерија, влези, прсни се, види како ќе ти се допадне, и потоа купи го.

Совет: Никогаш не прави избрзана одлука за парфем, затоа што во моментот може да ти се допадне додека е отварањето на парфемот, а потоа да биде нешто друго.
Од збор до збор.

Не да е заразно… пред две недели qamrah qahwata ја земав, сфатив дека не можам да ја носам на школо, секојдневно, итн. барем периодов кога не е толку ладно и сега барам нешто за тие потреби.

200мл Дилан Блу за нешто под 6000 на фрегренс не е прескапо ама со оглед на тоа дека не работам и моментално имам други приоритети (возачка…) и не е малце.

во виш листа со околу 15тина парфеми и моментални приоритети ми се од поефтините odyssey mandarin sky, odyssey mega (клон на YSL Y EDP), Lattafa the kingdom, Hawas EDP, евентуално и CDNI EDP, Eros EDT од „поскапите” (сите ги имам пробано и ме бендисуваат со исклучок на Hawas EDP кои го немам пробано)

Го спомна 9PM предобар за излегувања, дури и криво ми е што не го купив место khamrah qahwata, бидејќи ми се допадна повеќе.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно