Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Stremio

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.719
3.390
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
на alldebrid ми суспендираа акаунт на 6 часа кога се пуштивме неколку, и ги избришаа API клучевите.
Целта ни беше да го делам мојот акаунт со 2 stremio профили на различни локации.
1749135308174.png

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.313
11.864
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Screenshot_1.jpg

Змај мајка ви ебал...

Noumenon

hello world
14 ноември 2009
220
164

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.719
3.390
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Веќе има за Стремио - Subtito · Subtitles in your language, користеше од 0.04-0.08$ за превод отприлика колку што се сеќавам со Gemini Flash беше најефтино

Го тестирав сега на еден филм со стандардните подесувања, изгледа ок за еве ако некои постар гледа каде што нема српско/хрватски.

Имате 1$ бесплатно за тест, мора да го “купите“ тој 1$ бесплатно од менито десно.
1751027237370.png

Noumenon

hello world
14 ноември 2009
220
164
Го тестирав сега на еден филм со стандардните подесувања, изгледа ок за еве ако некои постар гледа каде што нема српско/хрватски.

Имате 1$ бесплатно за тест, мора да го “купите“ тој 1$ бесплатно од менито десно.
Погледнете го атачментот 151675
Да, заборавив да напоменам дека дава 1$ што е доволно за тестирање, јас барав вакво нешто за други па попатно и јас го пробав на 2-3 епизоди од серии и мене ми изгледаше ок. Дали е перфектно - никогаш не е, и човечките преводи не се.

Ама интересно е што исто како човек кога се најде во небрано како да преведе нешто некогаш, и АИво наоѓа понекогаш „креативни“ решенија. На една серија за дел од дијалогот од "you're smart as fuck" го преведе во „паметен си како кур“ :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

25 ноември 2014
1.538
1.969
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(

Погледнете го атачментот 151675
би било кул да може да се користат локално хостирани ЛЛМс

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Некој направил и алтернатива на Stremio aпликацијата. Се вика Play Torrio и покрај за филмови и серии наменета е и за музика, книги, видео игри и IPTV телевизија.
1764570114601.png
image.png

Ова е стварно одлична работа што некој ја смислил. Не знам дали игрите ги вади од Steam или се од пиратски линкови и за останатото книги, музика од каде вади.

За филмовите и сериите прочитав на Reddit дека е исто како на Stremio. Има торенти и Debrit.

За жал ова нема Android и iOS верзија. Барем за филмови, серии и музика да имаше верзија за на телевизори па да има алтернатива кој што сака.

Некој ако е заинтересиран да ја проба нека пише тука како е што е.

Последна промена:

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.192
1.643
Скопје
Некој направил и алтернатива на Stremio aпликацијата. Се вика Play Torrio и покрај за филмови и серии наменета е и за музика, книги, видео игри и IPTV телевизија.
Погледнете го атачментот 156218
image.png

Ова е стварно одлична работа што некој ја смислил. Не знам дали игрите ги вади од Steam или се од пиратски линкови и за останатото книги, музика од каде вади.

За филмовите и сериите прочитав на Reddit дека е исто како на Stremio. Има торенти и Debrit.

За жал ова нема Android и iOS верзија. Барем за филмови, серии и музика да имаше верзија за на телевизори па да има алтернатива кој што сака.

Некој ако е заинтересиран да ја проба нека пише тука како е што е.
Прв впечаток срање. Кај стремио е срање(фалат елементарни работи), ова уште поголемо пошто се труди се да прави, и во први 5 минути имаш 3 работи што или не работат воопшто или работат едвај.

Мислев за музика дека можеби ќе брка работа, но од прв обид чекање да пушти песна(или да оди на следната) е 5-10 секунди. И после неколку песни да ми каже кенот опен стрим. Така да тајдал за 100че месечно останува варијантата со која нема да го боли човек глава.

За книги секцијата од Z-Lib не работи, таа втората секција за книги е фактички само срч(на libgen) и ти отвара бровсер да ја симнеш од веб страна.
За стрипови демек има варијанта да читаш директно во него, али при прв обид со еден од тие на насловна што се, после 5 минути чекање да напуни до 100% не отвори ништо.

Интересно е што има директни стримови(не од торент) од хостерине веб сајтовите за пиратски филмови што ги користат, али и тое е ептен како ти се погоди. Првите неколку линка што ги пробав не ни отворија ништо после 30ина секунди, па најдов после еден баферинг што правеше на секои 5 секунди, за на крај да најдам еден што на прв поглед добро одеше(којзнае дали цел филм би прошол без проблем). Значи не се курирани листите со серверите и незнаеш што ќе ти се погоди од аспект на тоа колку е оптеретен тој сервер. Со торент бар според бројот на сидери можеш горе доле да процениш дали ќе имаш проблеми.
Не е оптимизиран интерфејсот, и треба многу непотребни кликови за да стигнеш до краен резултат.

Интеграцијата со тракт му е бедна, покрај тоа што и стремио е канта од тој поглед сепак подобро ја врши таа работа.

Ќе го разгледам пак, пошто можда сум пропуштил нешто. Али впечатокот ми е тој, за сега пиши му пропало. Mожда за некоја година да прерасне во нешто, сега е само лепенка од нефункционални(или лошо функционални) функции :).

Не знам дали игрите ги вади од Steam или се од пиратски линкови
Според девелоперот од SteamRips ги влече игрите, што би требало да е безбеден сајт. Но сепак претпочитам самиот да си видам и изберам од каде да симнувам.

Последна промена:

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.192
1.643
Скопје
Ај шо го изругав PlayTorrio-во го изругав, јебига кој му е крив кога од старт со фејлови на секоја страна ме дочека :)...
Време и за втор впечаток, со оладена глава од нервозите што ми ги даде на старт, и анализирање од аспект на корисник кој не сака да плаќа за RealDebrid или сличен сервис.
На првиот впечаток дефинитивно ми влијаеше и навиката на користење Kodi со RealDebrid, варијанта која може да се персонализира скоро до бескрај и да се доведе до перфекција за да задоволи скоро сечија потреба. Не би препорачал друго за некој што веќе има RD ил слична претплата.

Нејсе, да се вратиме на оние што не сакаат да плаќаат, и да потенцирам пар предности што ги има PlayTorrio наспроти Stremio.

Како за старт е поедноставно за почетник веднаш да почне да го користи, бидејќи доаѓа со веќе инсталирани сите релевантни скрејпери за торенти, и не треба да се ебаваш со инсталирање адони.
Фино е исто што може да се избере големина(од-до) на фајлот кога ќе се кликне филм/епизода, пример 4-8гб е идеално за 1080p филмови. Кај торентио само максимална големина може да се одбере, и неможе да се промени доколку не се преконфигурира/преинсталира адонот. А кога ќе се преконфигурира/преинсталира адон во стремио, му се менува местото/приоритетот во листата со резултати што може да е непожелно.

Денеска пак го пробав директниот стриминг(кога ќе кликнеш на филм/ серија, има копче Use Streams/Use Torrents)
Screenshot 2025-12-02 213755.png
и изгледав пар епизоди без проблем.
Квалитетот е генерално задоволителен(околу 2GB се филмовите, HEVC), и ако не се загледува човек ептен во ситни детали од блиску, комотно проаѓа како "супер" квалитет. Ако улета видео со видлив тапа квалитет, промена на хостер врши работа.
Значи ова би било еднакво на користење на сајтовине со пиратски серии/филмови, со тоа што го имаш удобството да не бараш нов кога неизбежно ќе го затворат.
А исто и ја има опцијата да се го штиклира како гледано видеото(колку што забележав автоматски не работи, а би требало) и да се синхронизира со Тракт заувек, па и на друг програм да се пребациш кога ќе се најавиш на тракт да ти е средено сметководството. Со користење на сајт, чим иде сајтот јабана иде јабана и историјата на гледани.
Додатен бенефит е што по хостериве често се наоѓаат серии/филмови кои немаат сидери и е невозможно да се гледаат преку торент опцијата.
За мене негативен момент кај оваа опција е што видеатa користат плеери од самите хостери(торент опцијата користи VLC), и нема начин да се добие сараунд звук ако се користи стриминг опцијата.

Така да и покрај иницијалниот негативен впечаток, мислам дека сепак вреди да му се даде шанса ако чоек е фри корисник, испробајте го(бар делот со филмовите/сериите).

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
233
132
Јас би го користел доколку направат и верзија за ТВ, првенствено би гледал тв канали но изборот е многу мал за сега (зборам за македонските).

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.103
2.342
Ај шо го изругав PlayTorrio-во го изругав, јебига кој му е крив кога од старт со фејлови на секоја страна ме дочека :)...
Време и за втор впечаток, со оладена глава од нервозите што ми ги даде на старт, и анализирање од аспект на корисник кој не сака да плаќа за RealDebrid или сличен сервис.
На првиот впечаток дефинитивно ми влијаеше и навиката на користење Kodi со RealDebrid, варијанта која може да се персонализира скоро до бескрај и да се доведе до перфекција за да задоволи скоро сечија потреба. Не би препорачал друго за некој што веќе има RD ил слична претплата.

Нејсе, да се вратиме на оние што не сакаат да плаќаат, и да потенцирам пар предности што ги има PlayTorrio наспроти Stremio.

Како за старт е поедноставно за почетник веднаш да почне да го користи, бидејќи доаѓа со веќе инсталирани сите релевантни скрејпери за торенти, и не треба да се ебаваш со инсталирање адони.
Фино е исто што може да се избере големина(од-до) на фајлот кога ќе се кликне филм/епизода, пример 4-8гб е идеално за 1080p филмови. Кај торентио само максимална големина може да се одбере, и неможе да се промени доколку не се преконфигурира/преинсталира адонот. А кога ќе се преконфигурира/преинсталира адон во стремио, му се менува местото/приоритетот во листата со резултати што може да е непожелно.

Денеска пак го пробав директниот стриминг(кога ќе кликнеш на филм/ серија, има копче Use Streams/Use Torrents)
Погледнете го атачментот 156268
и изгледав пар епизоди без проблем.
Квалитетот е генерално задоволителен(околу 2GB се филмовите, HEVC), и ако не се загледува човек ептен во ситни детали од блиску, комотно проаѓа како "супер" квалитет. Ако улета видео со видлив тапа квалитет, промена на хостер врши работа.
Значи ова би било еднакво на користење на сајтовине со пиратски серии/филмови, со тоа што го имаш удобството да не бараш нов кога неизбежно ќе го затворат.
А исто и ја има опцијата да се го штиклира како гледано видеото(колку што забележав автоматски не работи, а би требало) и да се синхронизира со Тракт заувек, па и на друг програм да се пребациш кога ќе се најавиш на тракт да ти е средено сметководството. Со користење на сајт, чим иде сајтот јабана иде јабана и историјата на гледани.
Додатен бенефит е што по хостериве често се наоѓаат серии/филмови кои немаат сидери и е невозможно да се гледаат преку торент опцијата.
За мене негативен момент кај оваа опција е што видеатa користат плеери од самите хостери(торент опцијата користи VLC), и нема начин да се добие сараунд звук ако се користи стриминг опцијата.

Така да и покрај иницијалниот негативен впечаток, мислам дека сепак вреди да му се даде шанса ако чоек е фри корисник, испробајте го(бар делот со филмовите/сериите).
Има филтер на ова или коди да не дава филмови со 5.1 AAC формат на звук?

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.192
1.643
Скопје
Има филтер на ова или коди да не дава филмови со 5.1 AAC формат на звук?
На ова незнам, не приметив дур го рчкав(веројатно нема).
На коди имаш опција во FenlightAM адонот да си подесиш по кој критериум да ти ги листа резултатите(има 5 филтри секој со различна тежина), кај што можеш да избереш пример Долби атмос да се најгоре, или 2.0 звук итн.
Исто во Cocoscrapers(модулот кој го користи за пребарување) има секција "Undesireables", каде што можеш да додадеш AAC, и никогаш да не ти прикажува резултати кои содржат ААС во името.

Иначе има и филтрирање по големина на фајл, кое е динамичко(по битрејт), и зависно од тоа колку е долго видеото соодветно варира големината на фајлот.
Има и опција големината на HEVC да ја рачуна со х2 фактор. Пример според твоите подесувања теоретска максимална големина е 4ГБ, во најдени резултати имаш 3GB AVC и 2GB HEVC, HEVC ќе го листа над AVC со таа опција вклучена.

За вториов дел не праша, али мислам дека и тоа е добро да се знае. Се на се, имаш миљон фајн тјун подесувања со кои може да се дотера до перфекција аутоплејот(со 1 клик да ти пушта се)

Едит: Сега видов дека во FenlightAM имаат додадено и секција за кои типови на аудио да бидат исклучени од резултати.
1764767095834.png

Последна промена:

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.103
2.342
На ова незнам, не приметив дур го рчкав(веројатно нема).
На коди имаш опција во FenlightAM адонот да си подесиш по кој критериум да ти ги листа резултатите(има 5 филтри секој со различна тежина), кај што можеш да избереш пример Долби атмос да се најгоре, или 2.0 звук итн.
Исто во Cocoscrapers(модулот кој го користи за пребарување) има секција "Undesireables", каде што можеш да додадеш AAC, и никогаш да не ти прикажува резултати кои содржат ААС во името.

Иначе има и филтрирање по големина на фајл, кое е динамичко(по битрејт), и зависно од тоа колку е долго видеото соодветно варира големината на фајлот.
Има и опција големината на HEVC да ја рачуна со х2 фактор. Пример според твоите подесувања теоретска максимална големина е 4ГБ, во најдени резултати имаш 3GB AVC и 2GB HEVC, HEVC ќе го листа над AVC со таа опција вклучена.

За вториов дел не праша, али мислам дека и тоа е добро да се знае. Се на се, имаш миљон фајн тјун подесувања со кои може да се дотера до перфекција аутоплејот(со 1 клик да ти пушта се)

Едит: Сега видов дека во FenlightAM имаат додадено и секција за кои типови на аудио да бидат исклучени од резултати.
Погледнете го атачментот 156274
Затоа што користам Стремио, а има многу фајлови што не сакам да ги гледам или има проблеми со плејбек би пробал Коди. Можам ли Коди да го подесам на ПЦ и потоа да се префрли се автоматски на андроид уредот?

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.192
1.643
Скопје
Затоа што користам Стремио, а има многу фајлови што не сакам да ги гледам или има проблеми со плејбек би пробал Коди. Можам ли Коди да го подесам на ПЦ и потоа да се префрли се автоматски на андроид уредот?
Практично цела инсталација/подесувања ти се во C:\Users\корисничко име\AppData\Roaming\Kodi
Тој фолдер ако го ископираш на друго пц со тазе инсталирано коди, ти е исто ко да си го клонирал сетапот од претходното пц. Дали може од пц на андроид незнам, немам пробано. Ќе пробаш па ќе ни кажеш.
Него имаш RealDebrid или слично, така? Пошто Kodi + FenlightAM само така работи, нема опција за бесплатни хостери.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.192
1.643
Скопје
Да, сфатив дека така работи. Баш ќе пробам да сетапирам после.
Екстра тогаш.
Не се мачи, само да ги тргнам акаунтиве од моево и ќе ти пуштам комплетиран сетап за пц. И нашминкан одозгора на се.
Ќе треба само тракт твој да внесеш и да го авторизираш на RD.
Ако немаш тракт акаунт, обавезно отвори си во меѓувреме - Trakt.tv
И инсталирај Kodi 21.2 Omega

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.192
1.643
Скопје
Го аплоадирав, имаш линк на ПП. Значи само копирај го Kodi фолдерот од архивата во C:\Users\корисничко име\AppData\Roaming\
Ако веќе си го стартувал кодито, ќе го имаш тој фолдер креирано, најдобро избриши го пред да го копираш мојов.

Ко што спомнав само авторизирај Тракт и РД. На хоум менито ќе избереш System>strelka za levo>Fenlight Tools>Settings>Accounts
Подесено ми е за 5.1 звук, ако е друга конфигурација кај тебе смени го тоа. На хоум менито кликаш на System>pak System>Audio.
Евентуално и титлови да си подесиш, мене ми се подесени на англиски. Дел од сетинзите ти се во System>levo>Player>Subtitles, и додатни сетинзи во System>levo>Addons>My Addons>All>a4kSubtitles
Ако има нешто нејасно прашувај пред да расипеш :), мада и да расипеш можеш да си вратиш бекап ако ја сочуваш оригиналната архива што ти ја пратив. А можеш и да си правиш самиот бекап на Kodi фолдерот повремено или пред на правиш некои поголеми измени на сетинзи кои не ти се јасни што точно значат.

И да не ја труеме темава, последователни прашања и дискусија најдобро да префрлиме тука - Kodi - Генерална дискусија

Едит: Е, и ќе заборавев. Пошто е правено кодиво повеќе за далечинско, најдобро да се научиш со тастатура да го бараташ на ПЦ ако немаш далечинско за него. Најбитните команди ти се стрелките, ентер за напред и бекспејс за назад. Задржување на ентер врз филм/серија/дел од менијата е попап мени(малтене десен клик)

Последна промена:

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Девелоперот одговорил на реддит:
Само Google да не ги примори да отстранат пиратски аддони. Ова апликација на многу луѓе им заштеди пари да не се претплатуваат на повеќе стриминг услуги :)

greenline

Баниран/a
19 мај 2012
354
161
DLNA користам извесно време, LG SmartShare, а едно време имав и Serviio.
Малку треба да се издвои време да симнеш филмови, да направиш една збирка и делиш со ТВ.

Додека Stremio, Plex и слични, се ти е само на клик, т.е. на дугме на даљинско, ама ете ти одма ограничувања, го тргнале од таму, од ваму, сецка, ова она...

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.177
18.800
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Иначе, неодамна дознав дека има нешто што се вика Stremio Lite, за iOS и уствари на него може да се гледаат филмови директно ако имаш дебрид. Зашто никој досега не кажал?

25 ноември 2014
1.538
1.969
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Иначе, неодамна дознав дека има нешто што се вика Stremio Lite, за iOS и уствари на него може да се гледаат филмови директно ако имаш дебрид. Зашто никој досега не кажал?
Од официјалниот тим е, им беше во testflight едно време. Го викаат лајт зашо ради рестрикции не смее да стрима торент, а пошо дебридот е директ стрим, нема проблем.

Иначе истово важи и за Hisense Vidaa корисниците, прочепкајте па во апсторот, сега има Stremio Lite.

edit: Omni – Content Hub го имаш и ова за ios/tvos исто работи со торентио/дебрид

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665
Користи ли некој Stremio со Realdebrid на mibox? Многу често ми се случува buffering, некогаш и неподносливо да се гледа.

Од официјалниот тим е, им беше во testflight едно време. Го викаат лајт зашо ради рестрикции не смее да стрима торент, а пошо дебридот е директ стрим, нема проблем.

Иначе истово важи и за Hisense Vidaa корисниците, прочепкајте па во апсторот, сега има Stremio Lite.

edit: Omni – Content Hub го имаш и ова за ios/tvos исто работи со торентио/дебрид
Благодарам за ова, еве лета на Hisense, нема никаква маана.

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно