Веќе има за Стремио - Subtito · Subtitles in your language, користеше од 0.04-0.08$ за превод отприлика колку што се сеќавам со Gemini Flash беше најефтиноСега е време за некое AI со преводи, па да им туриме пепел на овие.
Веќе има за Стремио - Subtito · Subtitles in your language, користеше од 0.04-0.08$ за превод отприлика колку што се сеќавам со Gemini Flash беше најефтино
Да, заборавив да напоменам дека дава 1$ што е доволно за тестирање, јас барав вакво нешто за други па попатно и јас го пробав на 2-3 епизоди од серии и мене ми изгледаше ок. Дали е перфектно - никогаш не е, и човечките преводи не се.Го тестирав сега на еден филм со стандардните подесувања, изгледа ок за еве ако некои постар гледа каде што нема српско/хрватски.
Имате 1$ бесплатно за тест, мора да го “купите“ тој 1$ бесплатно од менито десно.
Погледнете го атачментот 151675
би било кул да може да се користат локално хостирани ЛЛМсГо тестирав сега на еден филм со стандардните подесувања, изгледа ок за еве ако некои постар гледа каде што нема српско/хрватски.
Имате 1$ бесплатно за тест, мора да го “купите“ тој 1$ бесплатно од менито десно.
Погледнете го атачментот 151675
Прв впечаток срање. Кај стремио е срање(фалат елементарни работи), ова уште поголемо пошто се труди се да прави, и во први 5 минути имаш 3 работи што или не работат воопшто или работат едвај.Некој направил и алтернатива на Stremio aпликацијата. Се вика Play Torrio и покрај за филмови и серии наменета е и за музика, книги, видео игри и IPTV телевизија.
Погледнете го атачментот 156218
![]()
PlayTorrio - The Ultimate Entertainment Hub
playtorrio.pages.dev
Ова е стварно одлична работа што некој ја смислил. Не знам дали игрите ги вади од Steam или се од пиратски линкови и за останатото книги, музика од каде вади.
За филмовите и сериите прочитав на Reddit дека е исто како на Stremio. Има торенти и Debrit.
За жал ова нема Android и iOS верзија. Барем за филмови, серии и музика да имаше верзија за на телевизори па да има алтернатива кој што сака.
Некој ако е заинтересиран да ја проба нека пише тука како е што е.
Според девелоперот од SteamRips ги влече игрите, што би требало да е безбеден сајт. Но сепак претпочитам самиот да си видам и изберам од каде да симнувам.Не знам дали игрите ги вади од Steam или се од пиратски линкови
Има филтер на ова или коди да не дава филмови со 5.1 AAC формат на звук?Ај шо го изругав PlayTorrio-во го изругав, јебига кој му е крив кога од старт со фејлови на секоја страна ме дочека...
Време и за втор впечаток, со оладена глава од нервозите што ми ги даде на старт, и анализирање од аспект на корисник кој не сака да плаќа за RealDebrid или сличен сервис.
На првиот впечаток дефинитивно ми влијаеше и навиката на користење Kodi со RealDebrid, варијанта која може да се персонализира скоро до бескрај и да се доведе до перфекција за да задоволи скоро сечија потреба. Не би препорачал друго за некој што веќе има RD ил слична претплата.
Нејсе, да се вратиме на оние што не сакаат да плаќаат, и да потенцирам пар предности што ги има PlayTorrio наспроти Stremio.
Како за старт е поедноставно за почетник веднаш да почне да го користи, бидејќи доаѓа со веќе инсталирани сите релевантни скрејпери за торенти, и не треба да се ебаваш со инсталирање адони.
Фино е исто што може да се избере големина(од-до) на фајлот кога ќе се кликне филм/епизода, пример 4-8гб е идеално за 1080p филмови. Кај торентио само максимална големина може да се одбере, и неможе да се промени доколку не се преконфигурира/преинсталира адонот. А кога ќе се преконфигурира/преинсталира адон во стремио, му се менува местото/приоритетот во листата со резултати што може да е непожелно.
Денеска пак го пробав директниот стриминг(кога ќе кликнеш на филм/ серија, има копче Use Streams/Use Torrents)
Погледнете го атачментот 156268
и изгледав пар епизоди без проблем.
Квалитетот е генерално задоволителен(околу 2GB се филмовите, HEVC), и ако не се загледува човек ептен во ситни детали од блиску, комотно проаѓа како "супер" квалитет. Ако улета видео со видлив тапа квалитет, промена на хостер врши работа.
Значи ова би било еднакво на користење на сајтовине со пиратски серии/филмови, со тоа што го имаш удобството да не бараш нов кога неизбежно ќе го затворат.
А исто и ја има опцијата да се го штиклира како гледано видеото(колку што забележав автоматски не работи, а би требало) и да се синхронизира со Тракт заувек, па и на друг програм да се пребациш кога ќе се најавиш на тракт да ти е средено сметководството. Со користење на сајт, чим иде сајтот јабана иде јабана и историјата на гледани.
Додатен бенефит е што по хостериве често се наоѓаат серии/филмови кои немаат сидери и е невозможно да се гледаат преку торент опцијата.
За мене негативен момент кај оваа опција е што видеатa користат плеери од самите хостери(торент опцијата користи VLC), и нема начин да се добие сараунд звук ако се користи стриминг опцијата.
Така да и покрај иницијалниот негативен впечаток, мислам дека сепак вреди да му се даде шанса ако чоек е фри корисник, испробајте го(бар делот со филмовите/сериите).
На ова незнам, не приметив дур го рчкав(веројатно нема).Има филтер на ова или коди да не дава филмови со 5.1 AAC формат на звук?
Затоа што користам Стремио, а има многу фајлови што не сакам да ги гледам или има проблеми со плејбек би пробал Коди. Можам ли Коди да го подесам на ПЦ и потоа да се префрли се автоматски на андроид уредот?На ова незнам, не приметив дур го рчкав(веројатно нема).
На коди имаш опција во FenlightAM адонот да си подесиш по кој критериум да ти ги листа резултатите(има 5 филтри секој со различна тежина), кај што можеш да избереш пример Долби атмос да се најгоре, или 2.0 звук итн.
Исто во Cocoscrapers(модулот кој го користи за пребарување) има секција "Undesireables", каде што можеш да додадеш AAC, и никогаш да не ти прикажува резултати кои содржат ААС во името.
Иначе има и филтрирање по големина на фајл, кое е динамичко(по битрејт), и зависно од тоа колку е долго видеото соодветно варира големината на фајлот.
Има и опција големината на HEVC да ја рачуна со х2 фактор. Пример според твоите подесувања теоретска максимална големина е 4ГБ, во најдени резултати имаш 3GB AVC и 2GB HEVC, HEVC ќе го листа над AVC со таа опција вклучена.
За вториов дел не праша, али мислам дека и тоа е добро да се знае. Се на се, имаш миљон фајн тјун подесувања со кои може да се дотера до перфекција аутоплејот(со 1 клик да ти пушта се)
Едит: Сега видов дека во FenlightAM имаат додадено и секција за кои типови на аудио да бидат исклучени од резултати.
Погледнете го атачментот 156274
Практично цела инсталација/подесувања ти се во C:\Users\корисничко име\AppData\Roaming\KodiЗатоа што користам Стремио, а има многу фајлови што не сакам да ги гледам или има проблеми со плејбек би пробал Коди. Можам ли Коди да го подесам на ПЦ и потоа да се префрли се автоматски на андроид уредот?
Екстра тогаш.Да, сфатив дека така работи. Баш ќе пробам да сетапирам после.
Девелоперот одговорил на реддит:Знае некој зошто избришаа Stremio на Play Store?
..google didn't even notify us, you shouldn't worry too much though, it's not the first time, every year around this period we get harassed by legal trolls, we'll be back (one way or another), we always do, the legal process just takes time
Само Google да не ги примори да отстранат пиратски аддони. Ова апликација на многу луѓе им заштеди пари да не се претплатуваат на повеќе стриминг услугиДевелоперот одговорил на реддит:
Од официјалниот тим е, им беше во testflight едно време. Го викаат лајт зашо ради рестрикции не смее да стрима торент, а пошо дебридот е директ стрим, нема проблем.Иначе, неодамна дознав дека има нешто што се вика Stremio Lite, за iOS и уствари на него може да се гледаат филмови директно ако имаш дебрид. Зашто никој досега не кажал?
Благодарам за ова, еве лета на Hisense, нема никаква маана.Од официјалниот тим е, им беше во testflight едно време. Го викаат лајт зашо ради рестрикции не смее да стрима торент, а пошо дебридот е директ стрим, нема проблем.
Иначе истово важи и за Hisense Vidaa корисниците, прочепкајте па во апсторот, сега има Stremio Lite.
edit: Omni – Content Hub го имаш и ова за ios/tvos исто работи со торентио/дебрид
Бесплатна достава
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black/Grey, CF-9010052-WW
17.220,00 ден
Бесплатна достава
NET ROUTER MESH SYSTEM AX3000 Dual Band, CUDY M3000 (1-Pack), 2.4/5 GHz, 574 - 2402 Mbps,
2.360,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), White, 910-007365
9.950,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BANANA Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D4
8.100,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES EXTRALINK MI ROBOT VACUUM SET FOR E10/E12
1.140,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C1 Pro 8K QMK/VIA TKL RGB HS Keychron Super Banana switch, C1PX-M4
4.030,00 ден