Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Stremio

pipelin

*ੈ✩‧₊˚༺☆༻*ੈ✩‧₊˚
8 мај 2010
2.375
2.602
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
macOS
Ниеден Remux, you gotta pump those numbers up :D
Го пуштив сега да го гледам
Tinker Tailor Soldier Spy (2011) [2160p] [4K] [BluRay] [5.1] [YTS.MX]

6ГБ инстант вчитано.

Мислам тие големите ми се на крај од листа

Isak Keyten

Practice makes perfect
25 ноември 2014
1.390
1.638
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Го пуштив сега да го гледам
Tinker Tailor Soldier Spy (2011) [2160p] [4K] [BluRay] [5.1] [YTS.MX]

6ГБ инстант вчитано.

Мислам тие големите ми се на крај од листа
Мене ми се први ставени :D Ми се поти телевизорот некад со огромни фајлови ама се решава и тоа со екстерен плејр (nova player)

FLEGMA

Illuminator
2 август 2012
11.302
18.650
real-debrid.com
Можеш од исто ИП поише уреди.
Мислењето е автоматски споено:

Не разбирам шо е комфор да симињаш торент, да имаш 60 гига место на хард диск, и да заспие жена ми дур се одлучиме + симнам филм за глеање.
Да одлучиш дали фимот ќе оди во колекција или ќе биде избришан после одредено време.
За инстант одлуки што ќе се гледа ваљда служат Netflix, HBO, Amazon итн.

Одлуките за гледање ги носиме врз основ на тоа што во моментот немаме гледано од стотиците филмови кои чекаат ред. Ајде, не се стотици ама едно 20-ина секако се.
Заспивам често, не го догледувам до крај или во полусон овој врти во позадина. Да не давам понатаму. Секоја планина своја тежина.

Ела најди стар филм на Stremio да те видам. Ако има постари филмови тоа е благодарение на нас бумерите кои сме решиле да сидаме. Не е дека сум се убил од сидање но брате....претерувате со размазеноста.
Јес да е пиратерија, јес да е „влези и послужи се“ ама барем да се потрудите да го штелнете тоа Покорнот и другите да имаат фајде. Не мислам конкретно на тебе кога ти се обраќам ама стварно се претерува.

Земете сидајте инаку ќе изгинеме :)

Isak Keyten

Practice makes perfect
25 ноември 2014
1.390
1.638
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Ела најди стар филм на Stremio да те видам. Ако има постари филмови тоа е благодарение на нас бумерите кои сме решиле да сидаме. Не е дека сум се убил од сидање но брате....претерувате со размазеноста.
wat? обратно мислиш? стари филмови без сидови се веќе кеширани на real-debrid, додека на торент си оставен на милост од сидерите. И да, дебрид сервиси не сидаат ама затоа 1 дебрид сервис = 1 личер, потоа сите глеаме од тој кеш, додека на торенти 90% само личуваат.

Не викам дека е идеално во однос на сидање ама не е толку страшно ко шо збориш.

DeJaVu

Practice makes perfect
21 ноември 2010
1.062
1.379
Скопје
Ела најди стар филм на Stremio да те видам.
Кога ти е врзан дебрид акаунт со стримио, тогаш не симнува торент стримиото, него го стрима филмот од нивни сервер(можеш и да го симнеш филмот ако сакаш). Дебрид серверите имаат ќеш од милиони веќе симнати торенти од корисници, и стари(што веќе немаат сидери на јавни тракери) и нови.
Доколку се случи да го нема кеширано на реалдебрид, а пример постои на приватен тракер, можеш да си го додадеш рачно.
Мислењето е автоматски споено:

Не викам дека е идеално во однос на сидање ама не е толку страшно ко шо збориш.
Има и за ова решение. Torbox во зависност од пакетот торентите што ги имаш рачно додадено ги сида 1/14/30 дена . Или независно од пакетот со доплата од $8 месечно сида неограничено. И овие дозволуваат делење на акаунт, со "имајте усул" политика.
Мада ова е од поновите, така да има помал ќеш и од алдебрид којшто има помал ќеш од реалдебрид. Кога би го користел Torbox би било во комбинација со EasyNews.

Последна промена:

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
4.253
5.836
SK
Не разбирам шо е комфор да симињаш торент, да имаш 60 гига место на хард диск, и да заспие жена ми дур се одлучиме + симнам филм за глеање.
Не знам за „комфор“, ама мене ми е ок така. А дека жена ми ќе заспие тоа е неминовно, освен ако филмот не е некоја сапуница. :)
Сериозно, не е тој процесот со некакво чекање. Барем не кај мене. Филмовите се снимаат унапред со денови/недели, некогаш и по година дена седат негледани.

Кога ќе се размисли, не е толку различно.
  • вашиот пристап: Седнуваш да гледаш бараш што сакаш да гледаш, пушташ и гледаш
  • олд скул пристап: Седнуваш да гледаш, одибираш од симнатото што сакаш да гледаш, пушташ и гледаш... Со тоа што претходно си разгледувал што сакаш да гледаш, и си пуштил да се симне

Значи и во двата случаи треба да одбереш/разгледаш што има од филмови, и потоа да се одбере кои торенти.

Е сега вие со дебрид сервис, не сте врзани за мали популарни торенти. Тоа голем плус.
Ама па ние „олд скул-от“, не сме погодени од работи како снемување нет, или влошен нет. Плус истите филмови/серии често ги гледаат татко ми, брат ми, внуците, а некогаш им ги носам и на работа на колегите (кога ќе се погоди нешто навистина добро). Единствено што морам да мислам на storage простор.

На крај секому неговото. :)

FLEGMA

Illuminator
2 август 2012
11.302
18.650
Не знам за „комфор“, ама мене ми е ок така. А дека жена ми ќе заспие тоа е неминовно, освен ако филмот не е некоја сапуница. :)
Сериозно, не е тој процесот со некакво чекање. Барем не кај мене. Филмовите се снимаат унапред со денови/недели, некогаш и по година дена седат негледани.

• олд скул пристап: Седнуваш да гледаш, одибираш од симнатот што сакаш да гледаш, пушташ и гледаш... Со тоа што претходно си разгледувал што сакаш да гледаш, и си пуштил да се симне

Значи и во двата случаи треба да одбереш/разгледаш што има од филмови, и потоа да се одбере кои торенти.

Е сега вие со дебрид сервис, не сте врзани за мали популарни торенти. Тоа голем плус.
Ама па ние „олд скул-от“, не сме погодени од работи како снемување нет, или влошен нет. Плус истите филмови/серии често ги гледаат татко ми, брат ми, внуците, а некогаш им ги носам и на работа на колегите (кога ќе се погоди нешто навистина добро). Единствено што морам да мислам на storage простор.

Со таа разлика што "нашето" е бесплатно.

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
4.253
5.836
SK
Има и нивниот пристап, свои предности. Ниту па парите не се толку многу, посебно ако два-тројца може да делат ист акаунт. Со тоа што ни со дебрид сервис, не гледам зошто и локално да има куп филмови што ќе се гледаат... Ако се деси зомби апокалипса, да се има барем месец дена филмови за гледање (и фотоволтаици, нормално). :)

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
498
824
Мене најтешко ми е кога ќе седнам со јадењето и ќе видам дека следната епизода не е спуштена.
Најмногу боли стомакот тогаш дури чекам да се спушти а не смеам да јадам :D
Затоа плаќам дебрид.

Noumenon

Gaining Experience
14 ноември 2009
180
108
Друга предност со дебрид сервисиве е што можеш да ги користиш и во странски земји со строги правила за пиратерија, технички не спушташ/стримаш торенти, немаат увид што ти стримаат. Сега хипотетички може да побараат увид во real-debrid за твојата ip адреса и блабла ама барем засега не оди дотаму работата.

TheMarshal

Unstoppable
3 јануари 2019
1.642
2.570
Друга предност со дебрид сервисиве е што можеш да ги користиш и во странски земји со строги правила за пиратерија, технички не спушташ/стримаш торенти, немаат увид што ти стримаат. Сега хипотетички може да побараат увид во real-debrid за твојата ip адреса и блабла ама барем засега не оди дотаму работата.

Проблемот не е симнувањето, проблемот е seeding во странски држави. Тогаш го прекшуваш законот, затоа што вршиш нелеганлна дистрибуција на интелектуална сопственост. :D

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.808
2.535
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

• олд скул пристап: Седнуваш да гледаш, одибираш од симнатото што сакаш да гледаш, пушташ и гледаш... Со тоа што претходно си разгледувал што сакаш да гледаш, и си пуштил да се симне

Така и јас функционирам со торентите. Ги downloadiram филмовите и сериите и седат на пц за гледање...кога имам време ги гледам

kirev

Guru
31 мај 2010
8.273
6.774
Проблемот не е симнувањето, проблемот е seeding во странски држави. Тогаш го прекшуваш законот, затоа што вршиш нелеганлна дистрибуција на интелектуална сопственост. :D
In fact, и двете се нелегални, ама торентирањето полесно се детектира од страна на разноразни адвокатски канцеларии без да има судски налози отколку обичен даунлоад

TheMarshal

Unstoppable
3 јануари 2019
1.642
2.570
In fact, и двете се нелегални, ама торентирањето полесно се детектира од страна на разноразни адвокатски канцеларии без да има судски налози отколку обичен даунлоад
Е да има смисла. По тоа што имам читано, најчесто стигнуваат тие тужби/опомени на луѓе што правата и upload.

DarthJe5us

Unstoppable
2 јануари 2012
2.898
2.255
Како гледате филмови со AAC формат на звук за да се задржи 5.1? Или барем downmixot да звучи избалансиран.

Последна промена:

DeJaVu

Practice makes perfect
21 ноември 2010
1.062
1.379
Скопје
Користиш чист Коди? Би те замолел да ме информираш со кои додатоци ако не е проблем!
FenLight AM, пошто има човек што го работи, FenLight е сираче веќе приличен период. Има опција за локални листи(пример омилени филмови, или филмови што планираш да ги гледаш некад) во кои можеш да импортираш веќе постоечки тракт листи, што е згодно со последниве дешавања кај тракт(за бесплатен тиер воведоа лимит од 100 серии/филмови по листа).

CocoScrapers пошто е потребен да ти работи FenLightАМ со сервиси како реалдебрид.

И за крај Aeon Nox Silvo скин за да го личи. Вертикално хоум мени, шорткати во сабменито лево од ствари што најчесто ги кликам, и по пар виџети со листи за нови/популарни ствари за секоја категорија. Листите можеш да ги извадиш од тракт(имаш категории како популарни листи и трендинг листи од корисници во My Lists>Trkat Public Lists менито), која ти прави мерак ќе ја лајкнеш за полесно да ти биде да ја најдеш(во тракт лајкд листс) и да ја шибнеш во виџет или во сабмени.
Еве како тоа може да изгледа:
View: https://www.youtube.com/watch?v=AhbS5iErp_M

Lисти јас што јас ги имам правено и ги користам, освен една, и кои се апдејтуваат автоматски:
За ТВ Виџетите

За Филм Виџетите

И неколку листи по жанр, што можат пример како шорткат во сабмени да се додадат:

Можеш и самиот да си креираш бесплатни листи со твои критериуми, кои треба да ги импортираш во тракт. Се апдејтуваат автоматски. Ultimate Trakt.tv list for your multimedia setup - mdblist.com

Од додатни адони по мое мислење реално нема потреба, безвезе само ќе го успоруваш кодито. CocoScrapers по дифолт е подесено да биде брзо, но можеш да ги штиклираш сите скрејпери ако сакаш да максимизираш број на резултати на рачун на малку повеќе чекање да стартува видеото. Кај мене сите се брцнати пошто не ми смета.
Евентуално Tidal2 адонот може да се додаде доколку имаш тајдал акаунт и сакаш и за музика да го користиш кодито. Има интересен дисплеј(нешто налик на караоке) на текстовите од песните преку CULyrics кој е вграден во Tidal2 адонот.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.190
Мислења
1.007.722
Членови
36.674
Најнов член
Zl4tk0