Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    721

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859

hicuxx

hello world
10 ноември 2018
76
83
Skopje
Барав низ темава ама сите одговори се од 2021-22, што се случува ако ми стигне пратка со адреса различна од таа на лична карта? Уште не можам да сменам адреса ради имотен лист, дали прават проблем тетките на шалтер во главна пошта или не? Некој искуство со ваков проблем?

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Барав низ темава ама сите одговори се од 2021-22, што се случува ако ми стигне пратка со адреса различна од таа на лична карта? Уште не можам да сменам адреса ради имотен лист, дали прават проблем тетките на шалтер во главна пошта или не? Некој искуство со ваков проблем?
Нема ни да те прашат за адреса барем мене уназад 10 год ме немат прашано потпишуваш кај треба и терај

emmdee

hello world
2 ноември 2019
55
14
Se siri glas deka vo posledno vreme za nad 20$ pratki pocnaa da se carinuvaat, dali nekoj znae poveke detalji?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.757
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.498
3.101
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Бев во пошта денес да земам пратка (4.200 денари кошташе ако игра тоа улога) и ми наплатија 135 денари. 10 години истата работа ја порачувам два пати годишно и не ми наплатиле никогаш. Необично.

andrej1212us

read-only
31 јули 2024
45
26
Мене нарачка од 100 евра од 7 април ми е во пошта и немам информација кога ке помине или информација за данок и царина,вас писмо ви дојде за да идете во локална пошта или во главна пошта?

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.498
3.101
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Таква картичка во сандаче за локална пошта.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.498
3.101
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Снемале пари па ќе удираат по се што може да се удри.
Ефект од тарифите на Трамп :) Не ми е за тие 135 денари туку немаа да се плати со картичка. Среќа имав 200 денари во џеб.

Chiller

user
8 март 2012
1.541
1.139
Скопје Аеродром
Ефект од тарифите на Трамп :) Не ми е за тие 135 денари туку немаа да се плати со картичка. Среќа имав 200 денари во џеб.
Уште кога евростандард банка „стопанусуваше“ во македонски пошти не прифаќаа картички за наплата.
Сега незнам кој „стопанисува“ со поштата, само гледам дека си продолжуваат по старо....

andrej1212us

read-only
31 јули 2024
45
26
Ако поминуваме со 135 ден за поскапи пратки треба да сме радосни,со ќеиф ке им ги плаќам. :)

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Мене нарачка од 100 евра од 7 април ми е во пошта и немам информација кога ке помине или информација за данок и царина,вас писмо ви дојде за да идете во локална пошта или во главна пошта?
пратката ти е во пошта или во царина? пошто иако се на исто место под железничка .. се друго не е :)

ако ти е на царина .. може треба да приложиш документи да ти ја ослободат и сл (што ти е последен статус на пратката по тракинг за да не нагаѓаме)

andrej1212us

read-only
31 јули 2024
45
26
Немам скреншотот сега зашто страната им е падната ама последно инфо од седми е 1006 царина во пошта 1003,не пишува дека недостасува фактура,или чека на ред да дојде во царина ако се преплавени.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
значи треба со царина да си се разберете, пошта нема удел во тоа дур не ја пуштат они. На шалтер со бројче ако сте во можнст и во Скопје на железничка генерала е најбрз начин за тоа. Е сеа ако чекате опција дека би поминала без царинење да ја ослободат тогаш ако се нацртате таму со доказ за плаќање пред они да побараат .. тоа нема да се деси :D
Ама ако сте сигурни дека ќе се царини, така би убрзале процес пошто одма ќе реагираат коа ќе им оставите докази на шалтер.

andrej1212us

read-only
31 јули 2024
45
26
значи треба со царина да си се разберете, пошта нема удел во тоа дур не ја пуштат они. На шалтер со бројче ако сте во можнст и во Скопје на железничка генерала е најбрз начин за тоа. Е сеа ако чекате опција дека би поминала без царинење да ја ослободат тогаш ако се нацртате таму со доказ за плаќање пред они да побараат .. тоа нема да се деси :D
Ама ако сте сигурни дека ќе се царини, така би убрзале процес пошто одма ќе реагираат коа ќе им оставите докази на шалтер.
А стално кога се царини давачките се плаќаат во главна пошта, или може и по локалниве пошти да си платиш и да си ја подигнеш од кога ке ја завршиш постапката со праќање скреншотот по маил?
Иначе преска малце проработи сајтот на пошта и видов дека од царина 1006 е пратена на 1005, 1005 мислам дека е некој царински одел.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
А стално кога се царини давачките се плаќаат во главна пошта, или може и по локалниве пошти да си платиш и да си ја подигнеш од кога ке ја завршиш постапката со праќање скреншотот по маил?
во крајната пошта што е за твој регион обично си плаќаш. Имаше едно време кога мораше во главна пошта кога ја раструија банката нели (како и да се викаше) што беше врзана со пошта. Ама тоа се врати во нормала пак си е по старо сега. Мене поштарот некогаш и на рака ми наплаќа при испорака (карпош).

andrej1212us

read-only
31 јули 2024
45
26
во крајната пошта што е за твој регион обично си плаќаш. Имаше едно време кога мораше во главна пошта кога ја раструија банката нели (како и да се викаше) што беше врзана со пошта. Ама тоа се врати во нормала пак си е по старо сега. Мене поштарот некогаш и на рака ми наплаќа при испорака (карпош).
Фала на информација,дека ич не ми се оди во главна пошта.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно