Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Јас имам 2 од 15ти и 1на од 17ти месецов на царина пратени, абер немат никогаш волку не се чекало, 2 недели поминаа, оно одамна ми немале пратено на царина пратки.

Некој дане е запознаен со тарифникот за ЛЦД екрани за мобилни телефони (заменски делови), она што најдов е 5% ЛЦД Монитор , или на која тарифа ги даночат? Пратките исто се околу 50 до 75 долари најмногу!

А кинезите ги напишале цените точно до цент колку е платено ни цент разлика (со вклучени AliExpress Aniversary Sale купони)!

@andrej1212us значи и ти имаш во истата тура, ај ако не ти е проблем напиши кога ќе мрдни твојата да знаеме на што сме порано откако ќе пратеа на царина одма утредента беше или недостасува фактура или ја процесираа, намало никогаш вакви чекања!

andrej1212us

read-only
31 јули 2024
45
26
Јас имам 2 од 15ти и 1на од 17ти месецов на царина пратени, абер немат никогаш волку не се чекало, 2 недели поминаа, оно одамна ми немале пратено на царина пратки.

Некој дане е запознаен со тарифникот за ЛЦД екрани за мобилни телефони (заменски делови), она што најдов е 5% ЛЦД Монитор , или на која тарифа ги даночат? Пратките исто се околу 50 до 75 долари најмногу!

А кинезите ги напишале цените точно до цент колку е платено ни цент разлика (со вклучени AliExpress Aniversary Sale купони)!

@andrej1212us значи и ти имаш во истата тура, ај ако не ти е проблем напиши кога ќе мрдни твојата да знаеме на што сме порано откако ќе пратеа на царина одма утредента беше или недостасува фактура или ја процесираа, намало никогаш вакви чекања!
Ке пишам ако се деси нешто ново,празници се погодија и ваљда уште повеќе се пренатрупани со пратки во меѓувреме,све си викав ај ке тргне на почеток на неделава ама ништо,мојот пакет башка поголем е така да има и шанса да го царинат ама чим нема некое инфо значи не е на ред дојден.

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Жити се, нормално ли е ова, уште абер да нема? И ако да, зошто? :poop:

1745866274939.png

Лани ова време исто имав пратка на царина, ако не се лажам целиот процес царина - дома (надвор од Скопје) траеше 2-4 дена.

andrej1212us

read-only
31 јули 2024
45
26
Жити се, нормално ли е ова, уште абер да нема? И ако да, зошто? :poop:

Погледнете го атачментот 149820

Лани ова време исто имав пратка на царина, ако не се лажам целиот процес царина - дома (надвор од Скопје) траеше 2-4 дена.
Абер нем ни кај мене од 15 ти.Катастрофа,мислам дека само преку Виа пост функционира како што треба,као да имаат дил некој со царина.Све што ми е преку пошта од Холандија на царина дреме најмалце по 10 дена.

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
^ Кајмеме дури не што не мрднаа, туку и ги задржаа вчера!

Недостасува фактура и на двете со разлог! А цените се декларирани точно до цент! Сеа ако им се сумливи цените што јас да им праам? 1 екран во просек кошта од 4 до 7 долара најскапиот од комад пошто се нарачани TFT екрани од најевтините плус со мали фабрички пропусти како што се најчесто неубаво залепени на шасиите и имаат луфта и слично, затоа и се тие цени нели! А овие кога имат видено повеќе колицински којзнае што си имат помислено дека вредат!

Сеа проблемот е што ако они еден по еден сакат да проверат они да порачат колку кошта нема да им ги даде нив тие цени на кои што јас сум ги набавил како на сликиве што ги прикачив овдека!

Утре да ми дојде писмото за броевите за ц-пријави и ќе им пратам мејлови, ако им одговара на цените што сум ги набавил да ги спроведуваат арно ако не ќе им кажам да ја вратат целата роба!

Не планирам да им плаќам повеќе од што вреде самата роба!

Атачменти

• Screenshot_20250429_010404_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250429_010404_AliExpress.jpg
    74,5 KB · Прегледи: 62
  • Screenshot_20250429_010445_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250429_010445_AliExpress.jpg
    47,9 KB · Прегледи: 62
Последна промена:

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.031
547
www.ibiz.mk
нарачувам од ебај, се океј гледам бројче влегува во скопје.
новото бројче од македонски пошти
наместо за куманово иде за струмица, и истиот ден се подиза

идам во пошта аа ке треба во главна во куманово, ааа во главната аа ова ние не знаеме, иди во скопје/железничка

ВТФФФФ.
не е некоја скапа нарачка, проблем е што тоа го немаше кај нас.

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Си имет помислено дека бизнис ќе тераш, затоа си им сомнителен.
Колку количински е?
Едната само 8 парчиња, другата 13 парчиња , и таа што сеуште не е прегледана од нивна страна има исто 13, вкупно 34 комада заглавија!

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Тоа е, со таа количина сметат дека ќе препродаваш и ќе заработуваш пари без разлика за колку си ги набавил, друго е ако беа 2-3 парчиња.

Компаративно како со наркотици, ако те фатат со грам трева/бело или било што, тоа би било за лична употреба, но ако те фатат со 50 грама (карикирам) и повеќе, тогаш си дилер и има да го кркаш.

andrej1212us

read-only
31 јули 2024
45
26
Еве уште еден празник ке дојде и пак неколку дена ке пројдат и 20 дена ке фати како е у царина,ова не е држава дефинитивно,треба све да се запали.

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Дали е возможно некако да се контактира фамозната царина во врска со заглавените пратки?

andrej1212us

read-only
31 јули 2024
45
26
Дали е возможно некако да се контактира фамозната царина во врска со заглавените пратки?
Тоа и јас се прашував,некако повеќе луѓе да вртат за информација за пратки.Овака испаѓа као да се газди на царина и на никој не му должат објаснување за понашањево.

Fiatov

hello world
18 септември 2020
50
14
Знае ли некој колку е царина/ данок за LifePO4 батерии од кина?

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Во моментов по колку време се чека за да се процесуира пратката откако ќе се испрати мејл на царина? 15 дена се чекаше за да ја прегледат и сега пак 15 ако чекаме, тамам е работата. За 9 дена од од кина магацин до скопје стигна а тука да ја држат месец дена.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.484
5.592
Во моментов по колку време се чека за да се процесуира пратката откако ќе се испрати мејл на царина? 15 дена се чекаше за да ја прегледат и сега пак 15 ако чекаме, тамам е работата. За 9 дена од од кина магацин до скопје стигна а тука да ја држат месец дена.
Буквално истата ситуација ја имав, мислам дека немаше ни 10 дена од Кина до Македонија, а од пошта до кај мене точно 1 месец :ROFLMAO: :cry:

lowndes888

hello world
17 ноември 2012
80
119
Skopje
Буквално истата ситуација ја имав, мислам дека немаше ни 10 дена од Кина до Македонија, а од пошта до кај мене точно 1 месец :ROFLMAO: :cry:

mene vo 2022 del za kola od Ukraina porachav od eBay i pokratko bese vo transit nego vo poshta kaj nas. :ROFLMAO:

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Јок 4 работни денови поминаа откако се пратени докази за цените мува не ги лази, ми се иде да им отидам таму и да им се расцркам.

Незнам и дали воопшто е ок тоа што пратив дали ќе можат да отворат да видат, 1 слика извадокот од извод од платежна картичка и 3 Screenshot-ови од My Orders извадени и испратени како Attachments во самата порака во PNG формат.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Последна промена:

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
PDF е за документи / фактура !
А во случајов за моиве нарачки неможам да добијам во никој случај пошто се од повеќе продавачи индивидуално но се во ист пакет само пратени некако, веројатно тие артикли што сум ги нарачувал се испраќаат од исти магацин независно од кој продавач се нарачани , е сега да ја вратам робава размислував како ли крајните продавачи ќе си ги земат назад артиклите назад?

Плус нема никаква опција да стапиш во контант со продавачите, оти се "Choice" означени, дури и да имат дефект производите кога ќе стигнат нема како да приговараш отвараш спор и ти викат врати ја назад робата а она кошта $5-6

Да имаше опција јас секако ќе им речев да пратат одделно 3 до 4 артикли во пакет а не 13 наеднаш, не ги читаат ниту забелешките (Order notes).

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
PDF е за документи / фактура !

Ќе си ги снимиш/конвертираш PNG-овите што ги имаш во PDF.

Претпоставувам дека тоа им е „заштита“ од вируси.

А како ќе бидат сигурни дека не си ги фотошопирал? Ова претставува официјална комуникација со државен орган, што се гони/казнува КРИВИЧНО во случај на малверзации. Не проверуваат детално за вакви мали суми, ама не сакаш да бидеш првиот кого ќе го проверат.

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
А како ќе бидат сигурни дека не си ги фотошопирал? Ова претставува официјална комуникација со државен орган, што се гони/казнува КРИВИЧНО во случај на малверзации. Не проверуваат детално за вакви мали суми, ама не сакаш да бидеш првиот кого ќе го проверат.

Тие се цените и се вистински но се ниски бидејќи ЛЦД мониторите се со мали фабрички пропусти како неубаво склопено ЛЕД позадинско осветлување, лошо залепени на шасијата и поради тоа оставиле луфта измеѓу ектанот и шасиите, пократок флет и потешкотии за монтитање на истите и тн.
А и да барат да проверат ќе им отидам таму и ќе се најавам на мојот акаунт дирекно и ќе се уверат со свои очи!

Ќе пробам утре да им се јавам да прашам дали е ок тоа пратеното (ако ми кренат нормално), ако нешто премрчкат неможе на тие цени што си ги набавил ќе им кажам да вратат буквално се назад и дека наново ќе ги порачам пошто не планирам да им плаќам и нив колку што сум ги платил самите производи, а ако имтекне може и повеќе да ми побараат од што коштат они, се бива!

А во спорот ако е потребно да отворам ќе наведам дека ги вратиле поради логото а не било дозволено!

Последна промена:

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Едната а процесирале гледам денеска, ако стигне утре ќе споделам искуство колку ме скинале процентуално тотал.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно