ArMaKeDoN98
hello world
- 7 февруари 2016
- 297
- 192
на железничка е можеш да идеш позади да ти ја дадатНе е на Железничка? 1003 нели тоа значи? Или не?
на железничка е можеш да идеш позади да ти ја дадатНе е на Железничка? 1003 нели тоа значи? Или не?
Бетер сум. Од 27.2 е „Vo Posta“!Ова ми е убедливо најдолго чекање. Маска си нарачав месец дена пред да си купам телефон, си викам таман плус минус месец дена и да ми стигне.
Април дојде, абер нема.
Погледнете го атачментот 149034
Нема ни да те прашат за адреса барем мене уназад 10 год ме немат прашано потпишуваш кај треба и терајБарав низ темава ама сите одговори се од 2021-22, што се случува ако ми стигне пратка со адреса различна од таа на лична карта? Уште не можам да сменам адреса ради имотен лист, дали прават проблем тетките на шалтер во главна пошта или не? Некој искуство со ваков проблем?
на железничка е можеш да идеш позади да ти ја дадат
ЕЛС прават нешто слично за македонска пошта незнам, никој не се жалел до сегаSe siri glas deka vo posledno vreme za nad 20$ pratki pocnaa da se carinuvaat, dali nekoj znae poveke detalji?
ФалаТаква картичка во сандаче за локална пошта.
Ефект од тарифите на ТрампСнемале пари па ќе удираат по се што може да се удри.
Уште кога евростандард банка „стопанусуваше“ во македонски пошти не прифаќаа картички за наплата.Ефект од тарифите на ТрампНе ми е за тие 135 денари туку немаа да се плати со картичка. Среќа имав 200 денари во џеб.
пратката ти е во пошта или во царина? пошто иако се на исто место под железничка .. се друго не еМене нарачка од 100 евра од 7 април ми е во пошта и немам информација кога ке помине или информација за данок и царина,вас писмо ви дојде за да идете во локална пошта или во главна пошта?
Исто и мојата е преку Nl post.
А стално кога се царини давачките се плаќаат во главна пошта, или може и по локалниве пошти да си платиш и да си ја подигнеш од кога ке ја завршиш постапката со праќање скреншотот по маил?значи треба со царина да си се разберете, пошта нема удел во тоа дур не ја пуштат они. На шалтер со бројче ако сте во можнст и во Скопје на железничка генерала е најбрз начин за тоа. Е сеа ако чекате опција дека би поминала без царинење да ја ослободат тогаш ако се нацртате таму со доказ за плаќање пред они да побараат .. тоа нема да се деси
Ама ако сте сигурни дека ќе се царини, така би убрзале процес пошто одма ќе реагираат коа ќе им оставите докази на шалтер.
во крајната пошта што е за твој регион обично си плаќаш. Имаше едно време кога мораше во главна пошта кога ја раструија банката нели (како и да се викаше) што беше врзана со пошта. Ама тоа се врати во нормала пак си е по старо сега. Мене поштарот некогаш и на рака ми наплаќа при испорака (карпош).А стално кога се царини давачките се плаќаат во главна пошта, или може и по локалниве пошти да си платиш и да си ја подигнеш од кога ке ја завршиш постапката со праќање скреншотот по маил?
Фала на информација,дека ич не ми се оди во главна пошта.во крајната пошта што е за твој регион обично си плаќаш. Имаше едно време кога мораше во главна пошта кога ја раструија банката нели (како и да се викаше) што беше врзана со пошта. Ама тоа се врати во нормала пак си е по старо сега. Мене поштарот некогаш и на рака ми наплаќа при испорака (карпош).
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, BLACK, BHR08OMGL
1.680,00 ден
MONITOR 24.5" GIGABYTE GS25F2A SS-IPS, 1ms, 240Hz, 1920 x 1080, 2x HDMI, DP
7.490,00 ден
MB 1851 Z890 ASUS ROG MAXIMUS Z890 APEX, 4xDDR5 9600MHz(OC), 2xPCIex16 5.0, 1xPCIex4, 1xPCIex1, 4xM.2, 4xSATAIII, DP, 5GbE LAN, 90MB1IP0-M0EAY0
39.310,00 ден
FLASHLIGHT EXTRALINK, EFL-1031 ODIN 10W LED 400LM RECHARGEABLE BATTERY
720,00 ден
CAMERA XIAOMI MI HOME C500, 3.5K (3200x1800), Pet detection, BHR089AEU
3.090,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI TURBO CHARGING (USB-A) 45W, charging cable not included, BHR07SLEU
790,00 ден