kirev
senior
- 31 мај 2010
- 9.067
- 7.750
Некој да има искуство со Мобиком Битола?
Некој да има искуство со Мобиком Битола?
половен не е еисто со експонат, се мисли дека телефонот бил изложен во салон како експонат(Предмет што се изложува пред публика на некоја изложба, саем, во музеј или во излог на продавница; изложен предмет.)Се познава користен телефон, има несовршености и се гледа дека е користен, затоа е тоа експонат или половен. Не може некој месец дена откако ќе искочи телефонот како половни да ги препродава. Тоа е тотален нонсенс.
За мене од страна на електроника,,ЕКСПОНАТ" е нешто полошо од половен уред.половен не е еисто со експонат, се мисли дека телефонот бил изложен во салон како експонат(Предмет што се изложува пред публика на некоја изложба, саем, во музеј или во излог на продавница; изложен предмет.)
Уште нема деталивикендов имав лошо искуство со i Butik
лажење,не професионализам...
ќе пишам детали
Очекував дека ќе ти го расипат скроз, дека ставиле нешто неквалитетно, дека одма пак се расипало нешто, дека ти го држеле 5 дена а на крај испаѓа не се поправа, а не ова...деталите не се поволни за I Butik
се работи за промена на екран.
петокот се слушам навечер,викаат донеси го сабота сабајле од 10-11 да го сработиме и да си го земеш.
го носам 10:30,го прашувам сервисерот ориентационо за колку ќе биде...вика ќе ти се јавиме...онака чисто да си планирам....он пак,ќе ти се јавиме
ок,чекам до 15ч и се јавувам,викаат го работиме,логички е до крај на работно време 17ч да го завршат.
малиот ме напнува ,почнувам да вртам 15:30/45/55,не се јавуваат...вртам после 16 уште неколку пати не се јавуваат,ме ставаат на игнор
да скратам,понеделник готов е...викам зошто не дигавте телефон во саботата? ми пишуваат-готов беше во саботата,ве баравме на мобилен,не дигавте телефон!!!-пази го моментот,наместо да се извинат продолжуваат и пробуваат да ме прават будала
уште продолжуваат;да вртевте во саботата нема шанси да не ви се јавевме...пази муабет,не се нормални
ми го направија викендов со нервоза,уште и понеделникот продолжија,тоа нема цена.
исто и мој колега имаше порано некоја заебанција со нив...им реков ,вака со лажење не се работи
го решивме проблемот,го платив само екранот,но не и работната рака,се извинија на крај,ама онака не искрено.
а тоа па сервисерчето,едно ружно к.пиле....
така да, јас никад повеќе не би влегол таму
Детето и по глава сеа со телефонот. Сигурно не можело коин мастер да игра или Brawl .. како и да беше она што сите деца уште кога излеваат од мајка им ја играат.Очекував дека ќе ти го расипат скроз, дека ставиле нешто неквалитетно, дека одма пак се расипало нешто, дека ти го држеле 5 дена а на крај испаѓа не се поправа, а не ова...
Не е ова до толку страшно искуство за да ти предизвикало олкава нервоза, уште па телефонот бил на дете односно НЕ МУ ТРЕБА ЗА НИШТО БИТНО, ама пробуши дно да навредуваш врз база за физички изглед па и уште копиле да спомнуваш...
Веќе го замислив колку ти е разгалено детето...
За жал не е единствен.затоа мој другар детето сега го носи на логопед да му зазбори пошто дома им збори на англиски
Офтопик: Премногу зезнато е пошто детево не оди уште школо а знае англиски да збори подобро од мене, дури и има британски акцент тоа “гомце“ мало.За жал не е единствен.
Јас знам деца што кога ќе им здосади телефонот намерно го кршат за да им купат нов, па види ти сега до кај се отидени новиве генерации.Офтопик: Премногу зезнато е пошто детево не оди уште школо а знае англиски да збори подобро од мене, дури и има британски акцент тоа “гомце“ мало.А проблемот е секогаш во отсуство на родители кои комуницираат со децата или се премногу зафатени па постари луѓе ги чуваат, и овие за да ги залажат мора да им пуштат нешто. Кога ќе ми текне дека во 7мо одделение го добив првиот телефон гледам колку децава сега се им е достапно па брзо им поминува мерак пошто се што имаат го добиваат преку ноќ, а не со некаков услов (да има добри оценки на школо, биде мирен, итн..)...
деталите не се поволни за I Butik
се работи за промена на екран.
петокот се слушам навечер,викаат донеси го сабота сабајле од 10-11 да го сработиме и да си го земеш.
го носам 10:30,го прашувам сервисерот ориентационо за колку ќе биде...вика ќе ти се јавиме...онака чисто да си планирам....он пак,ќе ти се јавиме
ок,чекам до 15ч и се јавувам,викаат го работиме,логички е до крај на работно време 17ч да го завршат.
малиот ме напнува ,почнувам да вртам 15:30/45/55,не се јавуваат...вртам после 16 уште неколку пати не се јавуваат,ме ставаат на игнор
да скратам,понеделник готов е...викам зошто не дигавте телефон во саботата? ми пишуваат-готов беше во саботата,ве баравме на мобилен,не дигавте телефон!!!-пази го моментот,наместо да се извинат продолжуваат и пробуваат да ме прават будала
уште продолжуваат;да вртевте во саботата нема шанси да не ви се јавевме...пази муабет,не се нормални
ми го направија викендов со нервоза,уште и понеделникот продолжија,тоа нема цена.
исто и мој колега имаше порано некоја заебанција со нив...им реков ,вака со лажење не се работи
го решивме проблемот,го платив само екранот,но не и работната рака,се извинија на крај,ама онака не искрено.
а тоа па сервисерчето,едно ружно к.пиле....
така да, јас никад повеќе не би влегол таму
Не знам пред 50 години што викале, ама знам што гледам моментално, општа некултура која веројатно доаѓа од модерниот начин на воспитување.Пред 50 години викаа „Не знам дали е до телевизори, филмови, рокенрол или новите генерации на родители воопшто не се замараат, ама страшно лоши генерации на деца има моментално.“ Пред 30 - пејџери, цедиња, ... Пред 15...
Well...
скратив колку што можев,да не пишувам реферати,не ги пишав сите детали...Очекував дека ќе ти го расипат скроз, дека ставиле нешто неквалитетно, дека одма пак се расипало нешто, дека ти го држеле 5 дена а на крај испаѓа не се поправа, а не ова...
Не е ова до толку страшно искуство за да ти предизвикало олкава нервоза, уште па телефонот бил на дете односно НЕ МУ ТРЕБА ЗА НИШТО БИТНО, ама пробуши дно да навредуваш врз база за физички изглед па и уште копиле да спомнуваш...
Веќе го замислив колку ти е разгалено детето...
детето мое не игра игри,не донесувај заклучоци ако е дете=мора да игра игриДетето и по глава сеа со телефонот. Сигурно не можело коин мастер да игра или Brawl .. како и да беше она што сите деца уште кога излеваат од мајка им ја играат.
Ништо, од сега натаму кога ќе носам нешто на сервис, ќе го гледам сервисерот дали е лепота на мама или ружен ко мене. Јбг.
поправката е 1 час,Да е тргнеме на страна лепотата на сервисерот, не е ок некого да осудуваш по изглед. По муабетот луѓето од продавницата не ти дале рок, ти кажале „Ќе ти се јавиме“ и „Го работиме“, што значи дека не биле прецизни и со тоа немаат обврска да ти го дадат по истек на работниот ден ако пред твојот уред има други, не им ја знаеш обемнсота на работата во моментот. Плус го носиш во сабота, кој е ептен лош ден пошто има голема можност да ти остане до наредна недела, не знам зошто твоите очекувања се толкави. Но не ја гледам вината во тебе иако односот ми е онака „скопски“ каде се треба да биде како што сака клиентот (во случајов ти), вината ја гледам кај вработените пошто не поучени од вакви искуства не знаат да речат: „Ова најчесто се средува за неколку часа но пошто имаме работа можно е да потрае ден-два“, па така ти како клиент ќе ги спуштиш очекувањата или ќе си бараш друг сервис што ќе ти го среди побрзо.
Во случајов и ти си револтиран по твоја вина, и продавницата/сервисот нарушен углед поради незадоволен муштерија.
Дури и на крај гледаш испаднале фер и поради твоето чекање не ти наплатиле за работна рака, тоа сфати го како поголемо извинување од некој да ти рече „извини“.
Јас кога однесов еднаш телефон во Мобико тоа седеше со недели а не со денови, ама на крај бев задоволен од работата, и секако знаев дека тоа ќе потрае.
Не сум родител но со оглед на тоа што денешниве деца не може да бидат скротени од родителите, телефон и таблет е единствено решение за да бидат мирни, затоа мој другар детето сега го носи на логопед да му зазбори пошто дома им збори на англиски, и сега му се забранети секакви видови на технологија и телевизија.
Патем овој пост не ги бранам ibutik не ги ни знам кои се, имам читано дека и други имале проблеми со нив, проблеми далеку поголеми од овој “проблем“, ама изгледа не може да се научат како да работат со клиенти.
iStyle можеби имаат оригинални делови ама зато сервисерите им се тенгала, многу пари трошат на лиценца па немаат како да ги обучат.Кај и да ја смениш освен ајстајл исто ќе е
Нема модерен и застарен начин на воспитување. Детето е огледало на родителите, и тука завршува секоја приказна. Секое дете на возраст од 3 до 10 години треба да се научи да се однесува кон повозрасните и старите, да почитува и биде љубезен, да не влегува во расправии или тепачки. Од 11-16 треба да се внимава во каков круг на пријатели или другари се движи, и да прима дел од улично воспитување кое не се коси со домашното воспитување. Трката по пари ги уништува идните генерации. Моето дете е најпаметно и секогаш е во право, оти тато има пари се да му купи и плати.Не знам пред 50 години што викале, ама знам што гледам моментално, општа некултура која веројатно доаѓа од модерниот начин на воспитување.
Не знам што очекувате и 20000 поевтин производ и фискална, на фул цена имаш фискална на таа намалената немаш, секаде е исто во било која мобилара, на ејпл гаранциите ти се интернационалниIbuymobile работат ли поштено? Гаранцијата на apple производи е нивна или интернационална? Дават ли фискална сметка?
Исто г*мно се ко Ледиком/Мобеликс. Зедов телефон пред некое време, дава ОАЕ на ИМЕИ-то. Така да земај од Скопјани - поефтини се.Некој да има искуство со Мобиком Битола?
И поради тоа не ти работеше телефонот? На кои проблеми конкретно наоде?Исто г*мно се ко Ледиком/Мобеликс. Зедов телефон пред некое време, дава ОАЕ на ИМЕИ-то. Така да земај од Скопјани - поефтини се.
Waaaaat?!?!? Пример?Кај нас сепак и без плаќање данок за увоз телефоните се поскапи од тие на западниот пазар. Мизерија.
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 BLACK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black/Grey, CF-9010052-WW
17.220,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" AOC 27B31H IPS, 16:9, 1920x1080, HDMI, VGA, 1ms, 120Hz
5.460,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI G27i (2026), 1920x1080, IPS, 200Hz, Freesync Premium, HDR400, HDMI, DP, Black, P27FDA-RGGL
7.830,00 ден
Бесплатна достава
VGA PNY RTX 5080 TRIPLE FAN 16GB GDDR7, HDMI ,3xDP, VCG508016TFXPB1
89.450,00 ден