Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Мобилари во Македонија - искуства и мислења

maci

poweruser
2 април 2008
3.388
976
Се познава користен телефон, има несовршености и се гледа дека е користен, затоа е тоа експонат или половен. Не може некој месец дена откако ќе искочи телефонот како половни да ги препродава. Тоа е тотален нонсенс.
половен не е еисто со експонат, се мисли дека телефонот бил изложен во салон како експонат(Предмет што се изложува пред публика на некоја изложба, саем, во музеј или во излог на продавница; изложен предмет.)

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
половен не е еисто со експонат, се мисли дека телефонот бил изложен во салон како експонат(Предмет што се изложува пред публика на некоја изложба, саем, во музеј или во излог на продавница; изложен предмет.)
За мене од страна на електроника,,ЕКСПОНАТ" е нешто полошо од половен уред.
А тоа е така, бидејќи поголемиот дел од експонатите седат со месеци по салони и работат 24/7.

maci

poweruser
2 април 2008
3.388
976
деталите не се поволни за I Butik

се работи за промена на екран.
петокот се слушам навечер,викаат донеси го сабота сабајле од 10-11 да го сработиме и да си го земеш.
го носам 10:30,го прашувам сервисерот ориентационо за колку ќе биде...вика ќе ти се јавиме...онака чисто да си планирам....он пак,ќе ти се јавиме
ок,чекам до 15ч и се јавувам,викаат го работиме,логички е до крај на работно време 17ч да го завршат.
малиот ме напнува ,почнувам да вртам 15:30/45/55,не се јавуваат...вртам после 16 уште неколку пати не се јавуваат,ме ставаат на игнор
да скратам,понеделник готов е...викам зошто не дигавте телефон во саботата? ми пишуваат-готов беше во саботата,ве баравме на мобилен,не дигавте телефон!!!-пази го моментот,наместо да се извинат продолжуваат и пробуваат да ме прават будала
уште продолжуваат;да вртевте во саботата нема шанси да не ви се јавевме...пази муабет,не се нормални
ми го направија викендов со нервоза,уште и понеделникот продолжија,тоа нема цена.

исто и мој колега имаше порано некоја заебанција со нив...им реков ,вака со лажење не се работи

го решивме проблемот,го платив само екранот,но не и работната рака,се извинија на крај,ама онака не искрено.
а тоа па сервисерчето,едно ружно к.пиле....

така да, јас никад повеќе не би влегол таму

Последна промена:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје

петокот се слушам навечер,викаат донеси го сабота сабајле од 10-11 да го сработиме и да си го земеш.
го носам 10:30,го прашувам сервисерот ориентационо за колку ќе биде...вика ќе ти се јавиме...онака чисто да си планирам....он пак,ќе ти се јавиме
ок,чекам до 15ч и се јавувам,викаат го работиме,логички е до крај на работно време 17ч да го завршат.
малиот ме напнува ,почнувам да вртам 15:30/45/55,не се јавуваат...вртам после 16 уште неколку пати не се јавуваат,ме ставаат на игнор
да скратам,понеделник готов е...викам зошто не дигавте телефон во саботата? ми пишуваат-готов беше во саботата,ве баравме на мобилен,не дигавте телефон!!!-пази го моментот,наместо да се извинат продолжуваат и пробуваат да ме прават будала
уште продолжуваат;да вртевте во саботата нема шанси да не ви се јавевме...пази муабет,не се нормални
ми го направија викендов со нервоза,уште и понеделникот продолжија,тоа нема цена.

исто и мој колега имаше порано некоја заебанција со нив...им реков ,вака со лажење не се работи

го решивме проблемот,го платив само екранот,но не и работната рака,се извинија на крај,ама онака не искрено.

Очекував дека ќе ти го расипат скроз, дека ставиле нешто неквалитетно, дека одма пак се расипало нешто, дека ти го држеле 5 дена а на крај испаѓа не се поправа, а не ова...

Не е ова до толку страшно искуство за да ти предизвикало олкава нервоза, уште па телефонот бил на дете односно НЕ МУ ТРЕБА ЗА НИШТО БИТНО, ама пробуши дно да навредуваш врз база за физички изглед па и уште копиле да спомнуваш...

Веќе го замислив колку ти е разгалено детето...

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.789
4.503
Неготино
Очекував дека ќе ти го расипат скроз, дека ставиле нешто неквалитетно, дека одма пак се расипало нешто, дека ти го држеле 5 дена а на крај испаѓа не се поправа, а не ова...

Не е ова до толку страшно искуство за да ти предизвикало олкава нервоза, уште па телефонот бил на дете односно НЕ МУ ТРЕБА ЗА НИШТО БИТНО, ама пробуши дно да навредуваш врз база за физички изглед па и уште копиле да спомнуваш...

Детето и по глава сеа со телефонот. Сигурно не можело коин мастер да игра или Brawl .. како и да беше она што сите деца уште кога излеваат од мајка им ја играат.
Ништо, од сега натаму кога ќе носам нешто на сервис, ќе го гледам сервисерот дали е лепота на мама или ружен ко мене. Јбг.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.719
3.390
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Да е тргнеме на страна лепотата на сервисерот, не е ок некого да осудуваш по изглед. По муабетот луѓето од продавницата не ти дале рок, ти кажале „Ќе ти се јавиме“ и „Го работиме“, што значи дека не биле прецизни и со тоа немаат обврска да ти го дадат по истек на работниот ден ако пред твојот уред има други, не им ја знаеш обемнсота на работата во моментот. Плус го носиш во сабота, кој е ептен лош ден пошто има голема можност да ти остане до наредна недела, не знам зошто твоите очекувања се толкави. Но не ја гледам вината во тебе иако односот ми е онака „скопски“ каде се треба да биде како што сака клиентот (во случајов ти), вината ја гледам кај вработените пошто не поучени од вакви искуства не знаат да речат: „Ова најчесто се средува за неколку часа но пошто имаме работа можно е да потрае ден-два“, па така ти како клиент ќе ги спуштиш очекувањата или ќе си бараш друг сервис што ќе ти го среди побрзо.

Во случајов и ти си револтиран по твоја вина, и продавницата/сервисот нарушен углед поради незадоволен муштерија.

Дури и на крај гледаш испаднале фер и поради твоето чекање не ти наплатиле за работна рака, тоа сфати го како поголемо извинување од некој да ти рече „извини“.

Јас кога однесов еднаш телефон во Мобико тоа седеше со недели а не со денови, ама на крај бев задоволен од работата, и секако знаев дека тоа ќе потрае.

Не сум родител но со оглед на тоа што денешниве деца не може да бидат скротени од родителите, телефон и таблет е единствено решение за да бидат мирни, затоа мој другар детето сега го носи на логопед да му зазбори пошто дома им збори на англиски, и сега му се забранети секакви видови на технологија и телевизија.

Патем овој пост не ги бранам ibutik не ги ни знам кои се, имам читано дека и други имале проблеми со нив, проблеми далеку поголеми од овој “проблем“, ама изгледа не може да се научат како да работат со клиенти.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.719
3.390
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
За жал не е единствен.
Офтопик: Премногу зезнато е пошто детево не оди уште школо а знае англиски да збори подобро од мене, дури и има британски акцент тоа “гомце“ мало. :D А проблемот е секогаш во отсуство на родители кои комуницираат со децата или се премногу зафатени па постари луѓе ги чуваат, и овие за да ги залажат мора да им пуштат нешто. Кога ќе ми текне дека во 7мо одделение го добив првиот телефон гледам колку децава сега се им е достапно па брзо им поминува мерак пошто се што имаат го добиваат преку ноќ, а не со некаков услов (да има добри оценки на школо, биде мирен, итн..)...

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Офтопик: Премногу зезнато е пошто детево не оди уште школо а знае англиски да збори подобро од мене, дури и има британски акцент тоа “гомце“ мало. :D А проблемот е секогаш во отсуство на родители кои комуницираат со децата или се премногу зафатени па постари луѓе ги чуваат, и овие за да ги залажат мора да им пуштат нешто. Кога ќе ми текне дека во 7мо одделение го добив првиот телефон гледам колку децава сега се им е достапно па брзо им поминува мерак пошто се што имаат го добиваат преку ноќ, а не со некаков услов (да има добри оценки на школо, биде мирен, итн..)...
Јас знам деца што кога ќе им здосади телефонот намерно го кршат за да им купат нов, па види ти сега до кај се отидени новиве генерации.

Не знам дали е до телефони, интернет или новите генерации на родители воопшто не се замараат, ама страшно лоши генерации на деца има моментално.

kirev

senior
31 мај 2010
9.067
7.750
Пред 50 години викаа „Не знам дали е до телевизори, филмови, рокенрол или новите генерации на родители воопшто не се замараат, ама страшно лоши генерации на деца има моментално.“ Пред 30 - пејџери, цедиња, ... Пред 15...
Well...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Сериозен си или се зезаш?

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Пред 50 години викаа „Не знам дали е до телевизори, филмови, рокенрол или новите генерации на родители воопшто не се замараат, ама страшно лоши генерации на деца има моментално.“ Пред 30 - пејџери, цедиња, ... Пред 15...
Well...
Не знам пред 50 години што викале, ама знам што гледам моментално, општа некултура која веројатно доаѓа од модерниот начин на воспитување.

maci

poweruser
2 април 2008
3.388
976

скратив колку што можев,да не пишувам реферати,не ги пишав сите детали...
тоа исто сервисерче ,да беше со мене да го видеше како се понаша немаше вака да пишуваш
Мислењето е автоматски споено:

Детето и по глава сеа со телефонот. Сигурно не можело коин мастер да игра или Brawl .. како и да беше она што сите деца уште кога излеваат од мајка им ја играат.
Ништо, од сега натаму кога ќе носам нешто на сервис, ќе го гледам сервисерот дали е лепота на мама или ружен ко мене. Јбг.
детето мое не игра игри,не донесувај заклучоци ако е дете=мора да игра игри
му требаше телефонот за други потреби
Мислењето е автоматски споено:

Да е тргнеме на страна лепотата на сервисерот, не е ок некого да осудуваш по изглед. По муабетот луѓето од продавницата не ти дале рок, ти кажале „Ќе ти се јавиме“ и „Го работиме“, што значи дека не биле прецизни и со тоа немаат обврска да ти го дадат по истек на работниот ден ако пред твојот уред има други, не им ја знаеш обемнсота на работата во моментот. Плус го носиш во сабота, кој е ептен лош ден пошто има голема можност да ти остане до наредна недела, не знам зошто твоите очекувања се толкави. Но не ја гледам вината во тебе иако односот ми е онака „скопски“ каде се треба да биде како што сака клиентот (во случајов ти), вината ја гледам кај вработените пошто не поучени од вакви искуства не знаат да речат: „Ова најчесто се средува за неколку часа но пошто имаме работа можно е да потрае ден-два“, па така ти како клиент ќе ги спуштиш очекувањата или ќе си бараш друг сервис што ќе ти го среди побрзо.

Во случајов и ти си револтиран по твоја вина, и продавницата/сервисот нарушен углед поради незадоволен муштерија.

Дури и на крај гледаш испаднале фер и поради твоето чекање не ти наплатиле за работна рака, тоа сфати го како поголемо извинување од некој да ти рече „извини“.

Јас кога однесов еднаш телефон во Мобико тоа седеше со недели а не со денови, ама на крај бев задоволен од работата, и секако знаев дека тоа ќе потрае.

Не сум родител но со оглед на тоа што денешниве деца не може да бидат скротени од родителите, телефон и таблет е единствено решение за да бидат мирни, затоа мој другар детето сега го носи на логопед да му зазбори пошто дома им збори на англиски, и сега му се забранети секакви видови на технологија и телевизија.

Патем овој пост не ги бранам ibutik не ги ни знам кои се, имам читано дека и други имале проблеми со нив, проблеми далеку поголеми од овој “проблем“, ама изгледа не може да се научат како да работат со клиенти.
поправката е 1 час,
во петокот да кажеа остај го,во понеделник(после 1 недела) ќе го земеш,ок-имам разбирање,ама нека кажат па ќе одлучев дали ќе одам кај нив.
јас може ќе најдев саботата одма да ми го сменат ама бидејќи ТИЕ ми рекоа во петокот, дојди рано ,да го средиме истиот ден,-затоа и отидов кај нив,за да подоцна избегаваат и не се јавуваат?

па и да не стигнеле во саботата,дигни телефон кажи,јави се
а не да ме убедуваат како јас не сум се јавувал на нивниот телефон!!! и дека тие ми вртеле ај јас не(пази ја извртеја обратно ситуацијата)

се можам да разберам,ама да ме правиш будала?

ми се врати филмот од еден колега што ми кажуваше случка за нив,исто вака му правеле-тоа нејвеќе ме изнервира

и не ги брзав,го оставив во 10:30..не го барам во 12 да е готов...чекав до 15 за да прашам
кога ќе се договорам,си се држам на договореното

доста е со ситуацијава,ова беше мое искуство-затоа е и темата
ако сте имале добро искуство со нив-продолжете со нив.
игнорирајте го моево

Последна промена:

zemakius

hello world
17 октомври 2020
292
294
Кај и да ја смениш освен ајстајл исто ќе е
iStyle можеби имаат оригинални делови ама зато сервисерите им се тенгала, многу пари трошат на лиценца па немаат како да ги обучат.

пред години имав сменато екран на iphone 7 plus, ко ми го вратија екранот целиот шлапаше.

• wow
Реакции: thrw

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
Не знам пред 50 години што викале, ама знам што гледам моментално, општа некултура која веројатно доаѓа од модерниот начин на воспитување.
Нема модерен и застарен начин на воспитување. Детето е огледало на родителите, и тука завршува секоја приказна. Секое дете на возраст од 3 до 10 години треба да се научи да се однесува кон повозрасните и старите, да почитува и биде љубезен, да не влегува во расправии или тепачки. Од 11-16 треба да се внимава во каков круг на пријатели или другари се движи, и да прима дел од улично воспитување кое не се коси со домашното воспитување. Трката по пари ги уништува идните генерации. Моето дете е најпаметно и секогаш е во право, оти тато има пари се да му купи и плати.

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
298
192
Ibuymobile работат ли поштено? Гаранцијата на apple производи е нивна или интернационална? Дават ли фискална сметка?
Не знам што очекувате и 20000 поевтин производ и фискална, на фул цена имаш фискална на таа намалената немаш, секаде е исто во било која мобилара, на ејпл гаранциите ти се интернационални

orxideya

read-only
16 март 2022
49
26
Кај нас сепак и без плаќање данок за увоз телефоните се поскапи од тие на западниот пазар. Мизерија.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.179
18.806
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Исто г*мно се ко Ледиком/Мобеликс. Зедов телефон пред некое време, дава ОАЕ на ИМЕИ-то. Така да земај од Скопјани - поефтини се.
И поради тоа не ти работеше телефонот? На кои проблеми конкретно наоде?

Кај нас сепак и без плаќање данок за увоз телефоните се поскапи од тие на западниот пазар. Мизерија.
Waaaaat?!?!? Пример?

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно