Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

YouTube Premium

boban984

hello world
boban984's setup  
Processor & Cooler
Најјаките
Storage
Најбрзиот
RAM
Че
Case
Мејс
Mouse
Џери
Keyboard
Q2 Keychron, Durrock браун
Има некој тазе платено на АРГ или друго место само не од кај нас, сеа гледаме ни норд нејке да пројде
Јас вчера.
Имав проблеми од КБ имаа ставено лимит на картицата на 0, појма неам зашто без известување.
Добив известување на мејл дека неможе да се плати, го сменив лимитот и си помина потоа.
Истата картица, од времето.

boban984

hello world
boban984's setup  
Processor & Cooler
Најјаките
Storage
Најбрзиот
RAM
Че
Case
Мејс
Mouse
Џери
Keyboard
YouTube е реално меѓу најпопуларните сервиси и, нормално е профитно ориентирана фирма.
Што ме курчи е тоа што и без разлика што плаќаш пак ќе имаш реклами.
Пред не знам колку години ми се појави некое меме дека кај и да е, сите платформи ќе станат платежни и се насмеав ко демек ајде бе што се овие глупости.
А оно...

И искрено не знам како покрај Revanced ви се замара со VPN-ови, картици од Шри ланка, курци палци.
Имам чуено вакви муабети, но мене лично никогаш не ми покажал реклами (премиум верзијата нали)

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.600
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Јас вчера.
Имав проблеми од КБ имаа ставено лимит на картицата на 0, појма неам зашто без известување.
Добив известување на мејл дека неможе да се плати, го сменив лимитот и си помина потоа.
Истата картица, од времето.
koja drzava? i koj vpn

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.053
1.139
Куманово
Ревансд го користам на телефон најавен и одлично работи ги избегнува сите реклами, дури и дислаковите ги покажува.

Ова smarttube ми е малце шубе зошто е руско изгледа да не краде акаунти само. Си го пробал најавен... да не имаш инциденти логирано од Франција или било која друга држава?
не сум логиран, што и да гледаме пуштам преку каст од ревансд

boban984

hello world
boban984's setup  
Processor & Cooler
Најјаките
Storage
Најбрзиот
RAM
Че
Case
Мејс
Mouse
Џери
Keyboard
На ТВ не може.
а офлајн музика не знам, јас за тоа користам Spotify.
Изгледа има причина што луѓево плаќаат 200-300денари наместо да користат Vanced.
Btw нема нешто како Вансд за Спотифај?
Глеам 5евра месечно е.
Мислењето е автоматски споено:

Аргентина, ТunnelBear за VPN.
Го сетирав пред 3 години, не сум го пипнал од тогаш.

Chiller

user
8 март 2012
1.573
1.182
Скопје Аеродром
Изгледа има причина што луѓево плаќаат 200-300денари наместо да користат Vanced.
Глеам 5евра месечно е.

Еве ти спотифај.

thrw

lurker
3 декември 2021
710
582
Не бев заинтересиран па не ја ни читав темава нешто посебно.

Но мене таа лајт варијантата ми се допаѓа. Зашто едина примена на јутуб премиум (за ќерка ми) би била апликација на телефон која свири и тогаш кога ќе се изгаси екранот.

За реклами има адблокер. Сега не знам на телевизор дали има блокери зашто не користам јутуб на ТВ. Но веројатно има чаре. Не ни знам која друга намена ја има јутуб премиум и за што уствари плаќате. Знам дека има некои бенефити но што Вие реално користите?
Ревансд го користам на телефон најавен и одлично работи ги избегнува сите реклами, дури и дислаковите ги покажува.

Ова smarttube ми е малце шубе зошто е руско изгледа да не краде акаунти само. Си го пробал најавен... да не имаш инциденти логирано од Франција или било која друга држава?
Го користам „SmartTubeTVNext“ веќе 10 години. Ниту краде информации ниту е небезбедно. Го направил Русин ама не треба и ние како западњаците да потпаѓаме на замки од западните медиуми дека се што направиле Русите во врска со софтвери е лошо.

Се случува некогаш да престане да работи ама бидејќи се ажурира секоја недела, се поправа после.
Ниту е потребно да се најавиш во апликацијата, тоа е само за да се синхронизира со твојата активност да не ти сервира веќе гледани видеа.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.235
Добро да се знае.

Што се однесува до безбедноста (офтопик малку сега) имаш добра поента. Лично не сум исплашен само од руски софтвер. Туку од било кој софтвер. Посебно од оние од „сивата економија“.

Денес практично крадење на податоци и злоупотреба е професија а не хоби. Можеби сите на нашите уреди имаме малициозен код. Но истиот многу веројатно нема да го забележиме зашто цел на напади се важни стратешки цели. Не зборувам за крадење на броеви од картички на физички лица. Туку добивање на пристап кон важни системи преку нашите компјутери ако за тоа постои можност.

Chiller

user
8 март 2012
1.573
1.182
Скопје Аеродром
Го користам „SmartTubeTVNext“ веќе 10 години. Ниту краде информации ниту е небезбедно. Го направил Русин ама не треба и ние како западњаците да потпаѓаме на замки од западните медиуми дека се што направиле Русите во врска со софтвери е лошо.

Се случува некогаш да престане да работи ама бидејќи се ажурира секоја недела, се поправа после.
Ниту е потребно да се најавиш во апликацијата, тоа е само за да се синхронизира со твојата активност да не ти сервира веќе гледани видеа.
Русија има наредба да пушта малициозни софтвери како би се користеле за шпиунажа. Војна е и се користат сите можни начини на војување.

bloops666

hello world
22 септември 2022
91
93
Русија има наредба да пушта малициозни софтвери како би се користеле за шпиунажа. Војна е и се користат сите можни начини на војување.
Многу интересни сме ние... па нас ќе не шпионирале. Прекинете да живејте во кгб и штази време.

Џабе лупаме офтопици.

cogscape

hello world
28 јуни 2016
58
108
cogscape's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 2700X
Motherboard
Asus ROG Strix B450-F GAMING
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus NVMe
PSU
Corsair HX1000
RAM
Kingston HyperX Predator 4x16GB 3200MHz DDR4 CL18
Video card
EVGA 3090 FTW3 Ultra
Case
Lian Li
Mouse
Logitech MX Master 3S
Keyboard
CoolerMaster MK730
Monitor
Dell P2421DC + Dell P2423D
OS
Windows/MacOS
Многу интересни сме ние... па нас ќе не шпионирале. Прекинете да живејте во кгб и штази време.

Џабе лупаме офтопици.
Не значи дека тебе лично ќе те шпионираат, туку би можеле да те користат (твоите уреди, податоци, овластувања) како алатка/начин.

Инаку не само русите, тука се и кинезите "мирољубци".

Chiller

user
8 март 2012
1.573
1.182
Скопје Аеродром

Џабе лупаме офтопици.
За твое инфо, во 2014 македонската влада имаше ангажирано италијанска фирма да во адобе флеш анимации има ставено код за шпионирање. Нормално тие флеш анимации реклами беа ставени по портали... Што мислиш зошто Русија (која е во војна сакале или не и Македонија е во ова) во моментов не би го правела истото или било која друга држава?

Дури има и на ит.мк за ова статиаја со текст.

Последна промена:

2AM

hello world
22 април 2024
73
65
Skopje
Глеам 5евра месечно е.

Има и Вансд за Spotify

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.838
34.030
roka.mk

Meteorite

read-only
1 ноември 2018
6
10
За сите заинтересирани за Јутјуб и Спотофај, еве ѓи можда и најдобрите решениа:
- за Јутјуб на телефон, би избегнувал модирани апк фајлови... еве ЛИНК за Јутјуб ревансд
има документација како шо

- за Спотофај икс менаџер му е мајката само

- за Јутјуб на андроид тв, смарт некст туб. донт лук бек

Diablo

hello world
5 ноември 2014
92
166
дечки работи ли ова на apple.
Ми се чини дека освен messenger и instagram се друго се плаќа на apple и тоа баш луди суми.
За 3-4 програми за средување слики, додавање позадини и слично
неделно плаќам по 24 еу.
месечно безмалку 100 евра

се прашувам дали само јас плаќам ова или и некои други?

Чудно ми е дека луѓе многу им е 10 еу за уoutube, а јас плаќам најосновни програми по 100 еу.

Има ли некое решение или и вие вака си плаќате, за се и сешто?

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.235
Ха ха, се извинувам но морав да лајкнам и реплицирам на постот над овој. Многу добро прашање @Diablo

PS претпоставувам од средувањето на слики имаш приходи па ти се исплати да го плаќаш софтверот.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно