Прв пат слушаатИнтернетов слабо а?
Коа се јавуваат луѓе прават моабет као “не нема кај нас никаков проблем” а низ цела Македонија интернетот крш..
Велам одлична услуга.![]()
Ај баш да видиме. И социјалкиве ќе беа брзо па еве, месеци пројдоа иста приказна.Има проблем со линковите се полни,затоа и има проблем,се средиваат за некој ден ке биде се океј.
Не си единствен многу корисници пријавуваат ваков проблем и изгледа сеуште не им е решен. Побарај, би требало да ти дадат бидејќи не си во можност да ја користиш услугата.Ни го донесоа нас новиов Android Box за TV со новите магента понуди и сум крајно незадоволен. И интервенции имав со техничка, пријавував неколку пати и пак истиот проблем продолжи.
Имено, после извесно време проблемот е што аудиото и снимката не се синхронизирани, па може да биде преку 2-3 секунди. Рестарт на боксот помага, но само за краток период.
Да си барам назад стар ресивер може? Зошто се сиве гиганти научени да им бидам бета тестер а вонглавно и да им плаќам?
Враќање на стари уреди нема,тој што земал андорид бокс,нема веќе враќање на стари уреди.Далеку си ти дечко од бета тестер,јас го користам 8 месеци уште пред да биде официјално пуштен во употреба,и сум немал 8 месеци ниту еден проблем,така да тестерите поминаа одамна,проблеми се јавуваат кај мал дел од корисниците,но секако со update на софтвери све ке се среди кај тие што имаат проблеми.Ни го донесоа нас новиов Android Box за TV со новите магента понуди и сум крајно незадоволен. И интервенции имав со техничка, пријавував неколку пати и пак истиот проблем продолжи.
Имено, после извесно време проблемот е што аудиото и снимката не се синхронизирани, па може да биде преку 2-3 секунди. Рестарт на боксот помага, но само за краток период.
Да си барам назад стар ресивер може? Зошто се сиве гиганти научени да им бидам бета тестер а вонглавно и да им плаќам?
Ја би бил среќен.Уште на 27.04 потпишав договор за Магента и уште ги нема да дојдат да донесат ресивери, идам неколку пати во салон и се ми викаат има голема листа на луѓе што чекаат, почекај. Уште малку цел месец ке фати
Враќање на стари уреди нема,тој што земал андорид бокс,нема веќе враќање на стари уреди.Далеку си ти дечко од бета тестер,јас го користам 8 месеци уште пред да биде официјално пуштен во употреба,и сум немал 8 месеци ниту еден проблем,така да тестерите поминаа одамна,проблеми се јавуваат кај мал дел од корисниците,но секако со update на софтвери све ке се среди кај тие што имаат проблеми.
Друже по процедура ние пред корисникот да ја прифати новата платфора,им кажуваме дека било каков технички проблем да има,нема враќање назад,незнам кај си правел договор,но јас на сите им кажувам кој сакаат да идат на нова платоформа,каков било проблем да имаат враќање назад нема,секако ке го средат проблемот на секој корисник,но треба време нели.Како еве јас немам 8 месеци ниту еден проблем?зашто?според мене продаваме ок услуга,според тебе не,и сеа што правиме?стари ресивери не ти враќат па ако сакаш кај Мицковски приговор да поднесеш нема да се вратат старите уреди.А како ти друже рејзеру го дефинираш ова? Плаќам услуга за која што од некоја причина на провајдерот мораше да променам хардвер и сега добив полоша услуга која што ВИЕ ја рекламирате како подобра? Мене искрено премногу ми смета дури и глава ме боли кога ќе има десинхронизација, пробај тенис или фудбал да гледаш, коментаторон слави гол, а играчиве веќе завршуваат со славење, тенисерот удира топче, после 3 секунди доаѓа звукот од ударот на топчето. Мене тоа едноставно ме замара.
П.С денеска бев баш во салон, и самите во салон ми понудија да пуштам барање за да ми се вратет старите ресивери.
Кога ќе ја продавате услугата барем всушност запалете TV и видете што продавате во 2024.
Интересно е што се жалат многу на несинхронизација на звукот и сликата. Ама има и такви што немаат проблеми. На тие првите им било кажано дека ќе се средел проблемот потака т.е се работело на случајот.Враќање на стари уреди нема,тој што земал андорид бокс,нема веќе враќање на стари уреди.Далеку си ти дечко од бета тестер,јас го користам 8 месеци уште пред да биде официјално пуштен во употреба,и сум немал 8 месеци ниту еден проблем,така да тестерите поминаа одамна,проблеми се јавуваат кај мал дел од корисниците,но секако со update на софтвери све ке се среди кај тие што имаат проблеми.
Ова најмногу ме мачи, што и во Телеком последно време се стана ЌЕ биде некогаш. Телекабел кога ги прашувам кога волте, ќе биде, а1 кога оптика, ќе биде, а1 кога ќе се средат проблеми со мобилна, ќе биде. Тоа ќе може да значи и години.Интересно е што се жалат многу на несинхронизација на звукот и сликата. Ама има и такви што немаат проблеми. На тие првите им било кажано дека ќе се средел проблемот потака т.е се работело на случајот.
Исто многу се жалат иа на други работи...Сепак не е доволно тестирана платформава и се избрза со пуштање. И јас сум заинтересиран за новата магента ама сепак ќе чекам да се решат проблемите (секако имам договор до нова година со а1 па ќе почекам)
Мораш да имаш поднесено барање за новите уреди,не доаѓаат рандом па да ви местат,ако си поднел барање доаѓаат,ако не си ги терате старите уреди.За новите кога ќе ве бараат да дојдат да ви сменат, и ако сакате да ги задржите, викајте им само не сте во можност нема никој не ви одговара термин и цепајте, секако МаксТВ ќе ви работи. Ќе се откажат и они мислам, ги заб*ле дали ви смениле или не.
Друже по процедура ние пред корисникот да ја прифати новата платфора,им кажуваме дека било каков технички проблем да има,нема враќање назад,незнам кај си правел договор,но јас на сите им кажувам кој сакаат да идат на нова платоформа,каков било проблем да имаат враќање назад нема,секако ке го средат проблемот на секој корисник,но треба време нели.Како еве јас немам 8 месеци ниту еден проблем?зашто?според мене продаваме ок услуга,според тебе не,и сеа што правиме?стари ресивери не ти враќат па ако сакаш кај Мицковски приговор да поднесеш нема да се вратат старите уреди.
Поздрав
Мораш да имаш поднесено барање за новите уреди,не доаѓаат рандом па да ви местат,ако си поднел барање доаѓаат,ако не си ги терате старите уреди.
Друже јас ти кажав што имав,за све останато,приговор ке си поднесеш,имаш меил да се пожалиш,мене не ми плаќаш секако,плаќаш на Телеком,јас само сакав да ви дадам објаснување,дека јас користам немам проблем 8 месеци,дека поедницни имаат проблеми,и дека враќање на стари уреди нема.Толку од мене дечки,за се останато дискутирајте си.Ама дали јас плаќам за услуга или вие плаќате за услуга? Секако, немам проблем да цепидлачам ако е се во ред, и од ваша страна ми се рече дека оваа опција е подобра и дека сите ќе бидат променати со тек на време. Немав едноставно загуба дури не увидов на лице место. Можеби ти си на оптика и океј ти е, јас сум на VDSL. Што ќе правиме? Ако навлегуваме таков инаетски муабет, прво ДПИ ќе се пријави ако неќите милум-силум за измама на продавање на услуги. Мене никој не ми рече новите пакети со 6 GB интернет ќе ги добиеш по цена телевизијата да ти е осакатена.
Мислењето е автоматски споено:
Каде ви е футнотата дека телевизијата може да не ви работи по спецификации доколку поднесете барање за новите пакети?
Друже јас ти кажав што имав,за све останато,приговор ке си поднесеш,имаш меил да се пожалиш,мене не ми плаќаш секако,плаќаш на Телеком,јас само сакав да ви дадам објаснување,дека јас користам немам проблем 8 месеци,дека поедницни имаат проблеми,и дека враќање на стари уреди нема.Толку од мене дечки,за се останато дискутирајте си.
Добро де не се лути. Тука сме да си помагаме кога можеме. Ние не те нападнавме тебе лично. Само наместо да им кажуваш на луѓе ако има проблеми нема враќање и слично, препорачувај да не менуваат. Исто кај тебе во фирма и ти пренесувај дека има проблеми. Па да не брзаат со промена на платформа се додека не ги решат овие сериозни проблеми.Друже јас ти кажав што имав,за све останато,приговор ке си поднесеш,имаш меил да се пожалиш,мене не ми плаќаш секако,плаќаш на Телеком,јас само сакав да ви дадам објаснување,дека јас користам немам проблем 8 месеци,дека поедницни имаат проблеми,и дека враќање на стари уреди нема.Толку од мене дечки,за се останато дискутирајте си.
Не не далеку од тоа дека мене ме нападнавте,јас само кажувам според процедура што е и како е,јас познавам огромен број на корисници кој ги фалат премногу новите,но има корисници секако кој се жалат на новите уреди,и кој имаат доста проблеми.За жал мојата работа не е да им кажувам на корисниците дали да менуваат или не менуваат уреди,затоа што целта на Телеком е,да се стават новите уреди,но ете се случуваат проблеми,секако ке се најде за сите решение,вака дефинитивно нема да остане во никој случај.Јас колку имам зборено искрено устава пена ми фати,ама никаков фактор не сум јас во фирмата за да ме слушаат мене,пак си тераат некоја нивна политика.Добро де не се лути. Тука сме да си помагаме кога можеме. Ние не те нападнавме тебе лично. Само наместо да им кажуваш на луѓе ако има проблеми нема враќање и слично, препорачувај да не менуваат. Исто кај тебе во фирма и ти пренесувај дека има проблеми. Па да не брзаат со промена на платформа се додека не ги решат овие сериозни проблеми.
И впрочем нека обезбедат можност за враќање на платформа. Ако на некој андроид му прави проблем нека си земе постар рисивер. Можеби не е така лесно да се среди ама сигурно може.
Сосема те разбирам,и ја разбирам твојата фустрација,ако можам да ти помогнам ете обрати ми се во пп,и ке ти помогнам што можам максимално.Ништо лично против тебе, имам проблем јас со Телеком и се надевам ќе ми ја разбереш фрустрацијата и ќе сфатиш дека некои политики од Телеком не се во ред.