Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Gjirafa50.mk Добри зделки

noviot

hello world
1 февруари 2008
152
130
Дали оваа Sapphire е добра зделка моментално?
6700xt за 21,190?

И јас се мислам меѓу неа и 3060 12gb. Немам користено амд картица до сега и малце ми е шубе дали ќе имам проблеми со драјвери и Ray tracing...

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.733
Ќе се земе Satechi сега кога ќе одам Загреб. Не ги знаев овие зезанции, а и не ми се замара. Ова од Али кога ќе дојде ќе биде тестирано и толку, ќе стои во кутија. Фала на сите за одговорите... учам...
Ова е интересно, имам друг Ugreen е ОК

olt96

hello world
18 јуни 2015
229
259
olt96's setup  
Processor & Cooler
r5 7600x
Motherboard
asrock b85m pro
Storage
1TB NVMe Samsung
PSU
deepcool 860w
RAM
32 gb corsair
Video card
7800xt
Case
Lancool 216
OS
windows 10
И јас се мислам меѓу неа и 3060 12gb. Немам користено амд картица до сега и малце ми е шубе дали ќе имам проблеми со драјвери и Ray tracing...
На тоа ниво на перформанси и со двете картици нема да имаш некој јак ray tracing...
Чисто raw performance 6700xt е прилично појака од 3060ката без никакви апскејлери итн.. AMD имаат проблеми со драјвери обично на почеток, така да пошто картиве се веќе 2+ години стари и таму би немал проблеми мислам.
Моја препорака 6700xt ако се мислиш меѓу тие две.

dantemkd

hello world
21 јули 2020
185
104
На тоа ниво на перформанси и со двете картици нема да имаш некој јак ray tracing...
Чисто raw performance 6700xt е прилично појака од 3060ката без никакви апскејлери итн.. AMD имаат проблеми со драјвери обично на почеток, така да пошто картиве се веќе 2+ години стари и таму би немал проблеми мислам.
Моја препорака 6700xt ако се мислиш меѓу тие две.

Последна промена:

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.277
Скопје
hackitfree.github.io
Дали оваа Sapphire е добра зделка моментално?
6700xt за 21,190?

За 21К подобри перформанси нема да добиеш од ниедна друга понуда на ново.
Реј-трејсинг - има - не толку добар колку 3060ти ама сличен со 3060.
Перформанси=3070 .
Драјвери - никаков проблем.
Апскејлинг даунскејлинг - Се си има..
Јас мојата за 32К ја купив

JohnStorm

read-only
7 април 2018
8
10

Мислење за цената? Дали околу Black Friday имаат поголеми попусти или исто ќе биде?

Vlad944

lurker
3 март 2015
783
1.754

Мислење за цената? Дали околу Black Friday имаат поголеми попусти или исто ќе биде?
Кај нас се од 41к па нагоре зависно од моделот.
Сметам дека цената е ниска но имај во предвид дека е ниска и гаранцијата.
Сите производи им се со по 1 година гаранција,доколку не ти игра улога Го фор ит!

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.731
4.320
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
Ако ја купуваш за RT гледај други картици.

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Кај нас се од 41к па нагоре зависно од моделот.
Сметам дека цената е ниска но имај во предвид дека е ниска и гаранцијата.
Сите производи им се со по 1 година гаранција,доколку не ти игра улога Го фор ит!
Машала!

dudebrah

hello world
22 април 2016
77
81
dudebrah's setup  
Processor & Cooler
i5-11400
Motherboard
ASUS TUF B560M-PLUS
Storage
4TB
PSU
P1000GM
RAM
64GB DDR4
Video card
3090
Case
H5 Flow
Mouse
Mx Master 3
Keyboard
Ducky One 3
Audio
Bose Companion 2
Monitor
Xiaomi G34WQi
OS
Windows 11
Поефтино за 1000че
1699607472758.png

И

Избришан член 42370

Гостин
Исто и Xbox контролерот. Најдоброто во случајов е што сите локални продавници даваат месец/три месеци гаранција, кога станува збор за контролери. Некои дури воопшто не даваат, додека, кај Gjirafa се е со по една година гаранција.

П.С, кога би бирале, кој би сте го земале за PC, PS5 DS или Xbox Series контролерот?

DS pros: features
Cons: нема нативна подршка за PC, потребно е DS4W, non-removable батерија

XBS pros: нативна подршка, батерија што се менува
Cons: features

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.620
Скопје
Исто и Xbox контролерот. Најдоброто во случајов е што сите локални продавници даваат месец/три месеци гаранција, кога станува збор за контролери. Некои дури воопшто не даваат, додека, кај Gjirafa се е со по една година гаранција.

П.С, кога би бирале, кој би сте го земале за PC, PS5 DS или Xbox Series контролерот?

Ќе си земеш од двата по 1 да не ја мислиш, таман ќе имаш и за другарче(да го држи вториот дур играш синглплеер пошто сплит скрин е ептен ретка работа денешно време :) ).
То фраерскиот форс фидбек кај сони мање више, али моушн контролите знаат да бидат битни кај одредени игри. Така да ако играш нешто(пример зелда на емулатор) што има потреба од такви, онда сони ти е едина опција. Иначе иксбокс.
Тој моментот со батеријата кај сони е битен во зависност од тоа колку често играш, јас имам дс4 едно 7 години и уште цепа без приметно намалување на траење на батерија. А може и да се смени, не е некоја квантна физика да се отвори контролерот, само да се најде батерија со соодветна големина.
Мислењето е автоматски споено:

А кажете ми, оној падот што е меѓу сините линии, дали е тоа тачпад? За што служи таа секција?
Тачпад е. Во виндовс можеш и гестурес да му доделиш преку DS4Windows.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
А кажете ми, оној падот што е меѓу сините линии, дали е тоа тачпад? За што служи таа секција?
touchpad so klik .. од девелопери зависи како ќе го искористат, на некои игри имаат направено интересни ствари (ама пак реално се ситници), други не го ни користат многу многу, inventory/options најчесто.

ко што си кажа .. со xbox немаш зезанции, plug & play. Плус најчесто самиот лејаоут е мапиран во игрите по xbox. Инаку се друго по мене е боље DS от :)
Д-пад и лев стик се исто обратно нели, тоа веќе кој какви навики и преференци има. XBOX (по мене) е на ниво на DS4 .. DS5 ги шие двата

али еве и ја попуштив и кога имаше на жирафа попуст си земав XBOX за на ПЦ .. едноставно седињаш и играш без да мислиш дал треба сеа упдејт или да наместиш за играта контроли и тн и тн

ко што си кажа .. со xbox немаш зезанции, plug & play. Плус најчесто самиот лејаоут е мапиран во игрите по xbox. Инаку се друго по мене е боље DS от :)
Д-пад и лев стик се исто обратно нели, тоа веќе кој какви навики и преференци има. XBOX (по мене) е на ниво на DS4 .. DS5 ги шие двата

али еве и ја попуштив и кога имаше на жирафа попуст си земав XBOX за на ПЦ .. едноставно седињаш и играш без да мислиш дал треба сеа упдејт или да наместиш за играта контроли и тн и тн

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.729
12.662
Skopje
www.wemaxa.com

Ова личи на добра понуда. На Amazon во моментов е ~1.400 долари.

Лош процесор, Intel Core i5 1135G7, ако веќе се купува постар процесор никако пред 12та генерација интел, по можност АМД, т.е. мин. 5600H.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.785
10.106
Лош процесор, Intel Core i5 1135G7, ако веќе се купува постар процесор никако пред 12та генерација интел, по можност АМД, т.е. мин. 5600H.

Процесорот ми беше сомнителен, ама како дил е одличен зашто навистина е скоро половина цена од странскиве, не пак во МК. Екранот како што гледам е врвен...

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.277
Скопје
hackitfree.github.io
Процесорот ми беше сомнителен, ама како дил е одличен зашто навистина е скоро половина цена од странскиве, не пак во МК. Екранот како што гледам е врвен...
И шо - 50 000 за Оледот само а ? Добро и процесорска моќ.
На кој му треба таков лаптоп - може .. Само скапо е ...

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
623
1.511
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
И шо - 50 000 за Оледот само а ? Добро и процесорска моќ.
На кој му треба таков лаптоп - може .. Само скапо е ...
Имаат други предности овие модели, Батеријата држи солидно, тастатурата и тракпадот се многу блиску до квалитет на мекбук. алуминиумски билд, ултра лесни и тенки. Има луѓе на кој што овие работи им се предност пред посилен процесор или посилна графичка.
Сум користел Zenbook и се милина за секојдневна употреба.
Едит: Башка оледот е перфекција (y)

Последна промена:

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Чекај, нели според закон не можеше гаранција да биде помала од година (или две)?
Или за периферија нема регулативи?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно