LambertGolden
hello world
- 4 декември 2019
- 253
- 103
Не дознавме
moze li ova da se stavi na PS5?Kingston KC3000 2TB сеуште е најдобар диск цена/перформанси.
moze li ova da se stavi na PS5?
Едина од овие за кои би размислувал е онаа од 33кБеше вчера 32000ден.![]()
Графичка картичка ASRock AMD Radeon™ RX 7800 XT Challenger 16GB
Графичка картичка ASRock AMD Radeon™ RX 7800 XT nа продажба! Купувајте онлајн по супер понуди и цени. Нарачка низ цела Македонија - Zirafa50.mkgjirafa50.mk
Сепак.
39370ден
39990 ден, редовно 46000 ден![]()
38980 ден
Кај Сетек е подобар модел со три вентилатори, и продажната цена од производител(партнер) поголема за разлика од овие два, ама за овие цени да ги платам овде би размислувал за "4070ti".
Ах Македонче, Македонче.
Добра цена. Анхоч 12К
![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
Јас земав 24" AOC G2SPAE од Сетек за 7590 ден, и сега за сега е супер за таа цена. Пробано на God of War, Elden Ring, Cybepуnk 2077 и Crysis 3 remastered, нема никакви забележливи проблеми со response, tearing итн, дури и црната боја ме изненади, очекував крш сива во темни сцени ама ок е...Анхоч имаа намалување на некои одредени монитори, кој би биле далеку подобар избор него овој. Овој ако не се лажам е VA панел и има smearing/ghosting.
Јас при прво би земал G24F2 или AOC G2SPAE, со IPS панел и 165 Hz, за неколку стотки пониска цена.
Изработката е крш,целиот крцка при мрдање и од страна се гледад лед лентите кај што светат.Јас земав 24" AOC G2SPAE од Сетек за 7590 ден, и сега за сега е супер за таа цена. Пробано на God of War, Elden Ring, Cybepуnk 2077 и Crysis 3 remastered, нема никакви забележливи проблеми со response, tearing итн, дури и црната боја ме изненади, очекував крш сива во темни сцени ама ок е...
Изработката е крш,целиот крцка при мрдање и од страна се гледад лед лентите кај што светат.
Намали брајтнес и ќе заприметиш низ екранот темни линии дебели колку прст од горе-надолу.
Кога ќе зголемиш брајтнес не се заприметват.Звучките кои ги носи моноторот се полоши од телефон кој кошта 4000 денари.
Али јбг колку пари толку музика.Барем 165хз ипс добиваме.
За АОС можам да ти кажам дека од респонз тајм,приказ на бои,светлина,сум задоволен и е ОК за цената.Но во изработката е стварно лош,слаби пластики ваму-тамуЗа добра изработка искрено Dell се незаменливи, плус има полиса за perfect pixel panel.
Иначе, некој да даде споредба со G24F 2?
Гледам горе-долу се слични само што G24F2 трпи оверклок до 180 Hz и се подесува на висина. Изработка?
Ништо од ова што го кажа го нема на мојот примерок. А за звучниците.. сериозно ги спомнуваш воопшто? Кој по ѓаволите користи звучници на монитор ?Изработката е крш,целиот крцка при мрдање и од страна се гледад лед лентите кај што светат.
Намали брајтнес и ќе заприметиш низ екранот темни линии дебели колку прст од горе-надолу.
Кога ќе зголемиш брајтнес не се заприметват.Звучките кои ги носи моноторот се полоши од телефон кој кошта 4000 денари.
Можеби мојот примерок да е "дефект" екранот но сигурен сум дека останатите ствари ги има и кајтебе.Ништо од ова што го кажа го нема на мојот примерок. А за звучниците.. сериозно ги спомнуваш воопшто? Кој по ѓаволите користи звучници на монитор ?
За тие пари што го земав си е супер.
Јас го имам истиот монитор и нема никакви темни дебели линии кога ќе намалам светлина. Изработката е секако од пластика, но за тие пари и не можеш да очекуваш повеќе. Инаку оваа серија на монитори од AOC има баш добри рецензии. На пример, тука и тука. Е сега, можно е некоја производствена серија да биде со фалинки, ништо чудно. Но за тие пари подобар монитор не може да се најде со IPS панел, освен Gigabyte g24f којшто е 50-60 евра поскап, но и веќе тешко е да се најде зашто е заменет со g24f2 серијата.Изработката е крш,целиот крцка при мрдање и од страна се гледад лед лентите кај што светат.
Според тебе и членовите поготе кои го имате истиот ќе да изгледа и најверојатно само кај мене е тој проблем од почетокот од кога е земен.Јас го имам истиот монитор и нема никакви темни дебели линии кога ќе намалам светлина. Изработката е секако од пластика, но за тие пари и не можеш да очекуваш повеќе. Инаку оваа серија на монитори од AOC има баш добри рецензии. На пример, тука и тука. Е сега, можно е некоја производствена серија да биде со фалинки, ништо чудно. Но за тие пари подобар монитор не може да се најде со IPS панел, освен Gigabyte g24f којшто е 50-60 евра поскап, но и веќе тешко е да се најде зашто е заменет со g24f2 серијата.
Ќе да е до тебе само, и јас имам АОС 24" 144Hz веќе 2-3 години супер е мониторот за парите, никакви проблеми до сега ми нема јавено.Според тебе и членовите поготе кои го имате истиот ќе да изгледа и најверојатно само кај мене е тој проблем од почетокот од кога е земен.
Дали кога ви е PC-то Оff ви се пушта самиот монитор (да светни и се јавува инфо No signal) и повторно се гаси ?
Најверојатно мониторот да е со фабрична мака,ќе започнам RMA процес со Сетек.
Edit: Се моли @Fatality доколку е во можност коментарите за мониторот АОC да ги премести во соодветната тема за монитори за да не бидеме Offtopic.
Благодарам.
Јас го имам истиот монитор и нема никакви темни дебели линии кога ќе намалам светлина. Изработката е секако од пластика, но за тие пари и не можеш да очекуваш повеќе. Инаку оваа серија на монитори од AOC има баш добри рецензии. На пример, тука и тука. Е сега, можно е некоја производствена серија да биде со фалинки, ништо чудно. Но за тие пари подобар монитор не може да се најде со IPS панел, освен Gigabyte g24f којшто е 50-60 евра поскап, но и веќе тешко е да се најде зашто е заменет со g24f2 серијата.
Vlad944 тоа не е никаков проблем и јас кога го гасам компјутер ми светнува исто и ми дава no signal што е нормално пошто компјутерот е изгасен и мониторот не добива сигнал од gpuСпоред тебе и членовите поготе кои го имате истиот ќе да изгледа и најверојатно само кај мене е тој проблем од почетокот од кога е земен.
Дали кога ви е PC-то Оff ви се пушта самиот монитор (да светни и се јавува инфо No signal) и повторно се гаси ?
Најверојатно мониторот да е со фабрична мака,ќе започнам RMA процес со Сетек.
Edit: Се моли @Fatality доколку е во можност коментарите за мониторот АОC да ги премести во соодветната тема за монитори за да не бидеме Offtopic.
Благодарам.
7/10 nema da primetat deka se dve razlicni konzoli i ke ja kupat "poevtinata" od reklama5Овие Жирафите им го рушат бизнисот на препродавачите на Реклама
Oglasi | Reklama5.mk | Ads | Cars | Real estate | Computers | Mobile phones | Services,Business | Employment | Advertisements |
Reklama5.mk is Macedonia's leading classified ads platform, offering a wide range of products and services from automobiles and real estate to electronics and job listings. Buy, sell, or trade easily and securely today.m.reklama5.mk
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Brown switch, C2PX-M3
4.640,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
NET INJECTOR CUDY POE48, POE+/POE, 2x10/100/1000Mbps, 18W, POE48-18W
690,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден