Можеа барем како фиокичка да го направат, па да може да си чуваш работи внатре
iStyleБи сакал да ја сменам батеријата на телефонов.
Се работи за Iphone 12.
Поред Istyle, каде на друго место би препорачале да ја сменам?
Прашано е во Мегамобил и Мобеликс промената е 2.000 денари и 3 месеци гаранција. Во Istyle e 6.000 денари со 3 месеци гаранција и се чека 15-20 дена.
Инаку, battery health e 85%
Јас искрено не би ризикувал никој друг освен Istyle да ми отвара Iphone,поготово никако неовластени сервиси како напоменатите горе во постот.Да солена е цената од 100 евра за батерија,но подобро така и да ти е мирна главата,него да лупаш глава во зид со неовластни сервиси за iphone.Би сакал да ја сменам батеријата на телефонов.
Се работи за Iphone 12.
Поред Istyle, каде на друго место би препорачале да ја сменам?
Прашано е во Мегамобил и Мобеликс промената е 2.000 денари и 3 месеци гаранција. Во Istyle e 6.000 денари со 3 месеци гаранција и се чека 15-20 дена.
Инаку, battery health e 85%
Не гледам причина зошто би ја менувал, разликата би била минимална а ќе се опрчиш добра сума на пари...Инаку, battery health e 85%
Па не е баш минимална. 80% на батерија е веќе крај на животен циклус. Иде зимо,не би ме чудело да почне да гаси на ниски температури.Не гледам причина зошто би ја менувал, разликата би била минимална а ќе се опрчиш добра сума на пари...
Имаш уште 1 година користење до 80%. И не, 80% не е крај на животен циклус. Мојот е под 80%, не знам кај си прочитал дека ќе ти се гаси. Не паѓај во замката на епл, нека не те лаже снагата, на батеријата не и е време за менување. А кога ќе и дојде време, ќе си отидеш во istyle и ќе си ставиш OEM. Батеријата од мобеликс не вреди да се стави за 2000 денари, подобро користи го и под 80% на ОЕМ батеријата отколку на фушот од мобеликс.Па не е баш минимална. 80% на батерија е веќе крај на животен циклус. Иде зимо,не би ме чудело да почне да гаси на ниски температури.
Сум имал Iphone со 70% батерија,која тераше еден ден без проблем, по 5-6 саата константно користење без гасење екран,и го користев на -25 кога беа најаките студови во Скопје пред неколку години.Па не е баш минимална. 80% на батерија е веќе крај на животен циклус. Иде зимо,не би ме чудело да почне да гаси на ниски температури.
Не паѓам на замка на ЕплИмаш уште 1 година користење до 80%. И не, 80% не е крај на животен циклус. Мојот е под 80%, не знам кај си прочитал дека ќе ти се гаси. Не паѓај во замката на епл, нека не те лаже снагата, на батеријата не и е време за менување. А кога ќе и дојде време, ќе си отидеш во istyle и ќе си ставиш OEM. Батеријата од мобеликс не вреди да се стави за 2000 денари, подобро користи го и под 80% на ОЕМ батеријата отколку на фушот од мобеликс.
Не паѓам на замка на ЕплЖивотниот циклус на било која бетерија (телефон, лаптоп, автомобил) завршува кога капацитетот ќе падне под 80% од номиналниот. Тоа не значи дека уредот нема повеќе да работи, но батеријата не ги задоволува стандарите за која таа е дизајнирана.
А да не ја проверуваш воопшто и да си тераш, кога ќе сетиш значителна разлика тогаш да ја смениш.Не паѓам на замка на ЕплЖивотниот циклус на било која бетерија (телефон, лаптоп, автомобил) завршува кога капацитетот ќе падне под 80% од номиналниот. Тоа не значи дека уредот нема повеќе да работи, но батеријата не ги задоволува стандарите за која таа е дизајнирана.
Апсолутно. Батерија се менува со ОЕМ после рецимо 2 години и си добиваш нов телефон за следните 2 години. Зошто да трпам намален животен век кога имам официјален сервис со оригинална батерија? Сепак се работи за највисока класа на телефон и нема зошто да устручаваш за да имаш најдобра батерија што може.Мењавај ја
Муабетот е точен.Апсолутно. Батерија се менува со ОЕМ после рецимо 2 години и си добиваш нов телефон за следните 2 години. Зошто да трпам намален животен век кога имам официјален сервис со оригинална батерија? Сепак се работи за највисока класа на телефон и нема зошто да устручаваш за да имаш најдобра батерија што може.
Имено тоа е и една од најголемите предности на Apple. Тоа што има официјален сервис и оригинални делови и нема потреба да се замараш со нарачки, со „оригинали“ со такви ми ти работи, па да бараш кој да смени, па дали нешто ччнал успат, па дали стаклото го вратиле без да се познава, па дали истекло лепак од страните на стаклото, па немало оригинал налепници... итн итн.
Да си смениш батерија, воопшто да не се мислиш. Во најофицијалното место што ги има сите ОЕМ работи како батерија, лапци, дуплофани се што треба.
Да речеме дека батерија е батерија и не треба да има разлика дали истата е од мобилара или од Епл.Муабетот е точен.
И онака телефонот никогаш не ми е отваран и доколку треба да се отвара би го направил тоа во официјален сервис. Но, чисто реков да прашам мислење за другиве.
Неколку пријатели на Ајфон сменија батерии во одредени мобилари и немаат проблем веќе година дена.
Сепак, подобро да се дадат повеќе пари и да си мирен.
Моментално не би го менувал, но, ако значително падне капацитетот да.
Го имаш гледано Феликс Баумгартнер како скока од високо? Го имаш истото чувство како него? Е па тоа е. Мора човек да се заебе некако за да разбере кај му е грешката, од what if ситуации ништо не би било ко шо е било како шо беше да не беше.@goramn
Не сфаќам зошто си купил iPhone ако ти смета скоро се од неговиот корииснички интерфејс.
Не прогугла малце да видиш што сакаш и кој телефон е за тебе?
А да не е обратно?Не ми е јасно како овие од Епл успејаа да го ископират локскринот на Самсунг, дури и Самсунг пред да го направи.
View: https://twitter.com/techdroider/status/1574412268078768128
Бесплатна достава
SSD M.2 1TB WD Green SN3000 NVMe Gen4 5000MB/s WDS100T4G0E
8.940,00 ден
Бесплатна достава
VGA PNY RTX 5080 TRIPLE FAN 16GB GDDR7, HDMI ,3xDP, VCG508016TFXPB1
89.450,00 ден
Бесплатна достава
SSD M.2 1TB WD Blue SN5100 M.2 NVMe WDS100T5B0E
9.790,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES EXTRALINK MI ROBOT VACUUM SET FOR S20, EX.98116