Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

DaniDaniel

hello world
5 јуни 2020
104
181
Тој проблем ми е со Messenger само засега - инстсгрсм и тимс немам. Иначе ти стигна апдејт и си на јануарски секјурити пач?

Security patch од 1 декември 2021, на 3ти јануари ми стигна. Лошо се изразив погоре :)

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Јас сум сеуште на Декември пач...

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Дали користиш messenger? Ако користиш, дали мојш да напрајш тест еден - отвори chat heads со било кој, и по кратко време кликни на home, и пробај одма после то да скролаш или да отвориш нешто друго, дали ќе е одма респонзивен или ќе треба секунда две дур да стсни респонзивен телефонот?
Пинг и за @DaniDaniel ако мојш истово пробај го

DaniDaniel

hello world
5 јуни 2020
104
181
Дали користиш messenger? Ако користиш, дали мојш да напрајш тест еден - отвори chat heads со било кој, и по кратко време кликни на home, и пробај одма после то да скролаш или да отвориш нешто друго, дали ќе е одма респонзивен или ќе треба секунда две дур да стсни респонзивен телефонот?

Да, постои проблемов.

freebird

read-only
30 ноември 2016
42
21
Стигна OneUI 4.0 на С10е и го препорачувам на сите. 24ч нема багови воопшто.

Последна промена:
14 септември 2014
43
21
После последниот апдејт од јануари на Ѕ21 имам проблем со нотификациите (Messenger, Instagram, Teams), понекогаш не ми стигаат. Друг некој со ист проблем? Да знам каде да го барам чарето :D
Пробај со clear data на messenger.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Јас немам таков проблем. Телефонот функционира како што треба. Нема лаг или слично.
Можеби ако го вратам филмот, ми има направено така еднаш, двапати до сега, ама тоа е скоро ич од секојдневно користење толку време.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Јас немам таков проблем. Телефонот функционира како што треба. Нема лаг или слично.
Можеби ако го вратам филмот, ми има направено така еднаш, двапати до сега, ама тоа е скоро ич од секојдневно користење толку време.

Проблемот кај мене и кј @DaniDaniel е то шо ко ќе има chat heads од messenger, ко ќе го минимизираш, после то 1-2 секунди е нереспонзивен, после се враќа во нормала. Не знам дали ресет ќе го среди проблемот ама барем ме теши шо не е само кај мене тој проблем.

Супер кај тебе шо го немаш тој проблем :)

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.414
После последниот апдејт од јануари на Ѕ21 имам проблем со нотификациите (Messenger, Instagram, Teams), понекогаш не ми стигаат. Друг некој со ист проблем? Да знам каде да го барам чарето :D
Не е до апдејтот, до апликациите е. Истиот проблем го имав на S10+
Мислењето е автоматски споено:

Стигна OneUI 4.0 на С10е и го препорачувам на сите. 24ч нема багови воопшто.
S10+ истотака. Стабилен билд.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Пробај со clear data на messenger.

Не е до апдејтот, до апликациите е. Истиот проблем го имав на S10+
Мислењето е автоматски споено:

S10+ истотака. Стабилен билд.
пробано е и со деинсталација на апликациите и реинсталација, пак истиот проблем. после забележав дека на било која апликација шо има zoom in на слики (пример твитер и фејсбук), откако ќе го исклучиш зумот, се дешава истото погоре шо го наведов.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.414
Искуство со OneUI 4.0 на S10+. Чоече телефонов е како прероден. Се тече буквално како вода. Лизга, нема кочење, нема багови. Секоја чест Самсунг. Софтверот перфекција !!!!

MartinK_2

hello world
8 декември 2011
88
15
Скопје
Како можам да ги исклучам вибрациите за нотификации од еднаш а да не влегувам посебно во секоја апликација...?

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Имам можност да земам S21 Ultra (нов) за 35 000 денари.
Дали да почекам 2 месеци евентуално за S22 Ultra?
Не ми се брза секако, покриен сум со Mi Note 10 во поглед на камера.

@psyside

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.098
2.341
Како можам да ги исклучам вибрациите за нотификации од еднаш а да не влегувам посебно во секоја апликација...?
Каде што се бира типот на вибрации, во sound, notification vibration patern, најгоре има silent.
Во Sounds and vibration имаш Vibration intensity. Таму имаш Notifications слајдер.
Грешно.

@psyside
Ако не ги зимаш ти го сакам јас.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Грев ќе ти се пиши ако пропуштиш ваква прилика.

Не е за пропуштање, достапен ќе е тој телефон и по таа цена (веројатно и за помалку кога ќе излезе S22 серијата) и за некој месец, затоа.
Би почекал со S22 Ultra за која цена ќе ми биде достапен...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

@psyside

Како целосен уред е едно 10x над Mi Note 10 во се освем главна камера. Е сега зависи од тебе, нема некои огромни подобрување кај S22U.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно