Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Подигање пари од интернет

Master4e

hello world
11 мај 2007
242
9
По еден месец работа имам заработено сума пари на интернет достојна за подигање. Сега имам малку нејаснотии околу тоа како да ги подигнам. Знам дека moneybookers.com ја подржува Македонија за онлајн купување но дали ја подржува и за подигање на парите од акаунтот. Мислам логично би било ДА но во FAQ секцијата има нешто како "Is my country supported for local payment methods?"
И ако e можно withdraw од moneybookers.com ако може некој да ми го опише процесот се до подигање парите во ќеш т.е. какви кредитни картички треба да отворам, која банка е најдобра за овие работи и.т.н.

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Како прво, ако сакаш да ти ги пратат парите преку пошта во вид на чек, така ќе ти стигнат, само ако па потврдиш твојата адреса. Тоа се прави на следниот начин.
Ќе одбереш да ти испратат потврда, и по едно 3-4 недели, по пошта ќе ти стигне код кој треба да го внесеш на страната за да ти ја потврдат адресата. Потоа ќе можеш да ги земаш парите така.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
или преку дебитна картичка
откако ја внесеш ке видиш во банка колку ти зеле точно пари во $
и ке ти се валидизира картичката

можеш со виза електрон

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Значи S.N. ме превари. :) . Сакав да прашам во врска со moneybookers, имам одредена сума на мојата moneybookers сметка и сега сакам да ги подигнам. Читав по форумите како да ги подигнам но ми треба некој што веќе има подигнато пари да ми ја каже целата процедура.

1. Доколку го верифицирам акаунтот со банкарска сметка, каква сметка треба да отворам и дали таа сметка може да биде поврзана со кредитна картичка за да можам парите да си ги подигам од банкомат.

2. Доколку го верифицирам акаунтот со кредитна картичка, каква кредитна картичка ми е потребна?

3. Која банка во Македонија е најдобра за овие работи, во поглед на брзината и квалитетот на услугата.

4. Фала однапред. :)

Master4e

hello world
11 мај 2007
242
9
@HijackHacker
Несакам да ми праќаат чек (нели се укинуваат). Сакам да ми се уплаќаат на кредитната картичка со која што ке го верифицирам акаунтот. А за онаа потврда на адреса веке ми е потврдена (брзи се не требаше 3-4 недели туку 5-6 дена).
@MetalGear
имаш ли ти подигнато?

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
да еве во неколку чекори ке ви кажам како
1. направите дебитна картичка виза електрон каде било пример ПКБ

2 во опции на МБ додадете ја картичката пред тоа додадете нешто пари на сметка да има и знајте го точно салдото кое ви е

3. откако ке ја додадете картичката МБ ке ви одземе рандом сума
за еден ден или 2 отидете и проверете го салдото да видите колку ви одземале и ставете ја вредноста гледајте да е точно само еден обид на 24часа имате

4.откако ке имате пари на МБ идете withdraw и ставете ги на картичката

5. после неколку дена обично 2-3 дена ке ви се јави теткица и ке ви рече да отиде да потврдите за трансакција
како сте дошле до парите "Приватен трансфер" кажете

ке испиете едно кафе таму:) и парите се на ваша сметка

е сега ке земат нешто и од банка не сум се распрашал дали нашата банка зима или али не е битно

важно парите ке ви се на сметка
и како сакате подизајте ги преку банкомат или на шалтер сеедно:skuter:

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
5. ) Доколку правам withdraw повеќе пати месечно, пример 3-4 пати по 300 долари? Ќе се деси нешто со теткицата и со мене?

dani_janev

hello world
19 април 2007
280
7
кај мене не идеше така глатко...ваљда ќе мењам банката :)
ми зема 175 денари за верификација меѓутоа теткицата од ТБ (мојава некоја од социјализмот беше) ме убедуваше дека не може да ми каже сума во евра пошто само во денари и се покажувале трансакциите.
И ја ставив од прилика 2.90 евра и сега си чекам да поминат 24 часа :)

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
па добро и мене ми рекоа сума во денари но според колку е евро тој ден си пресметаш точно и во центи

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Мене на Paypal ми зема 90 денари, па да видам дали ќе ми ги врати после.

Master4e

hello world
11 мај 2007
242
9
Your Identity Verification charge attempt through credit/debit card has failed.
Common reasons and/or advice :

* Transaction rejected by your bank - We recommend you to contact your bank directly and communicate the issue with them to check the reasons for their restriction. - ako e ova sto da im pravam
* Incorrect credit/debit card details submitted – we recommend you to double check your card data entered in our system. - 100% tocno potpolneto
* Insufficient funds – we can advise you to check with your bank whether your available balance is sufficient to cover the amount due. - ima na smetkata

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Картичката не ти е за на интернет. Ако е прашај си во банка ќе ти кажат.

п.с. Paypal ми е успешно верификуван со дебитна картичка од Тутунска Банка Viza Electron. И ми ги вратија парите за верификација на салдото на Paypal.

386ka

poweruser
22 декември 2007
2.382
217
a kako uspea so mak IP da registriras paypal? ako ne e tajna :)

Уште малку PayPal имаат целосна поддршка за нас, т.е. моментално може да се регистрираме но само со картичка од NLB-Тутунска Банка, а како земја да избереме Словенија, бидејќи од таму ги врши трансакциите NLB, како што е погоре на темава кажано.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
WTF. Три недели се мачам да верифицирам moneybookers и никако не можам да ја верифицирам картичката.

Прво извадив Visa Electron картичка од стопанска банка и пробав да ја верифицирам ама ми се јави следната грешка:

Your Identity Verification charge attempt through credit/debit card has failed.
Common reasons and/or advice :

* Transaction rejected by your bank - We recommend you to contact your bank directly and communicate the issue with them to check the reasons for their restriction.
* Incorrect credit/debit card details submitted – we recommend you to double check your card data entered in our system.
* Insufficient funds – we can advise you to check with your bank whether your available balance is sufficient to cover the amount due.

Податоците се точни и има пари на сметката.

После неколкуте обиди решив да извадам и од тутунска.
Денеска ја земав Visa Electron картичката и кога пробав да ја верифицирам пак истата грешка.

Исто пробав картичката од тутунска банка да ја верифицирам на paypal ама еве која грешка ми ја дава:

This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

Помош ве молам :(

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Уфффффф...

Конечно се оправив. Картичката ми била блокирана од банката.

Ја додадов картичката и на moneybookers и на paypal и на двете места ми ја прифати. Ама сега пак во исто време ми зема пари и за двете трансакции и за МБ и за ПП и незнам која сума е за МБ.

Може некој да ми објасни дали треба да одам во банка да ги потврдам тие трансакции, и за колку време треба да отидам во банката?
На онлине проверка ми покжува само вкупен износ на сметката не ми ги покажува трансакциите оделно...
Кај треба да се наоѓа кодот за верификација на пејпал.?

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Добро е што си ја средил работата. Не бев да потврдам за трансакциите ми ги евидентираа на изводот после ден, два и од таму го најдов тој четири цифрен број. Кој го внесов на PayPal и успешно ми се верификуваше.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Јупииии :D

Конечно го верифицирав пејпал. Сега направив 30 долари withdraw па ќе видам дали ќе ми стигнат за 5-7 дена.

Уште некој саат да почекам и moneybookers ке ми биде верифициран. Вчера ја погрешив сумата.

Значи најлесен начин за да ја напишете точната сума на МБ јавете се на 02 3219 517 - ТБ подршка за корисници и веднаш ќе ви ја кажат точната сума во долари и кодот за пејпал.

Тоа е тоа :)

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Па добро имаш и на интернет може да си видиш состојба на сметка и изводот од тутунска. Мислам за тие 30 долари што направи withdraw ќе ти се јават за да потврдиш каков трансфер ти се, како што рекоа другите треба да им кажеш поклон за да немаш проблем со данок и слични работи.
И јас не сум информиран за ова ама супер што успеа да повлечеш пари од PayPal.:bravo:

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Ок можеш и онлине на сметката да видиш ама неможеш да ја видиш точната сума во долари. Кај корисничката подршка ти кажуваат сите детални информации, трансферот во долари и сл. И друга добра страна е што веднаш можеш да ја верифицираш картичката немора да чекаш ден два за да видиш на е-банк акаунтот.

Teufelchen

read-only
9 април 2009
1
0
Daj ve molam kazete kako da gi podignam parite od moneybookers ..
@Extremex ti pisav pp te molam dojdi na msn ili skype !!

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно