Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

lakiodsk

hello world
30 октомври 2017
69
109
Скопје
Ете...Конечно ги дочитав овие 200 и кусур страни:geek::eek:o_O

:p

Топло препорачувам на сите нови на под-форумов!
Подобро од било која книга за економија :cool: + трилер романче со елементи на трагедија :cry: и комедија :D

Читав како некој се жали дека копа само по неколку BTC неделно и како не се исплаќа и ме стега срце :eek::D

Како некој продава BTC на 11 $.

Како некој ќе почне да копа за 2-3 дена пошто има неплатени сметки за интернет(исклучен му е)...истиот на една друга тема, денес веќе има риг вреден над 20 000 евра! БРАВО МАЈСТОРЕ!
Оваа сторија е за промоција на ТВ отколку транзициски тајкуни, знаеме како се збогатија.;)

Прочитав како некој хејтал 6 години, со образ - ѓон. На негово место, ја би почнал со друг ник :D

И сеа, како на крајот од секој филм, ме интересира, дали @dejan_str има јахта од 50 метра во Охридско енѕеро :D, што направи @vane44 со двата USB со 200 етери заклучени со катанец:innocent:, од каде ја набави кристалната кугла @P.Overdrive :cool:

Corba

hello world
11 јануари 2015
189
56
при online нарачка,дали овие нашиве може да побараат потекло на парите?

-echo-

hello world
26 јули 2009
115
93
Јас да го пофалам Paybis.com, професионална услуга, за се што треба има онлине оператори за било кое прашање, и до сега немало никаков проблем.
Верификација направив за 5 минути ми ја одобрија, и сега има некои неделни и месечни лимити што просечен Македонец никогаш нема ни да ги надмине.

Сега баш ги разгледував, гледам имаат и картичка, ама неможам да најдам кај пишува лимити, кој е издавач на картичката итн...

Имаш нешто подетално инфо ?

Едит : После муабетов на чат со нив сфатив дека уствари не издаваат картички сеуште, биле во фаза на подготовка...

Последна промена:
  • ми се допаѓа
Реакции: BEST

lakiodsk

hello world
30 октомври 2017
69
109
Скопје
Сега баш ги разгледував, гледам имаат и картичка, ама неможам да најдам кај пишува лимити, кој е издавач на картичката итн...

Имаш нешто подетално инфо ?

Едит : После муабетов на чат со нив сфатив дека уствари не издаваат картички сеуште, биле во фаза на подготовка...

Paybis.com го користам за купување на BTC.
За пари на банкомат да вадам користам advcash.com/en/solutions/card/

12 април 2017
1.918
1.259
Paybis.com го користам за купување на BTC.
За пари на банкомат да вадам користам advcash.com/en/solutions/card/
Сеуште работи картичката? Пошо мене мо стигна криптопеј и у исти ден ми ја исклучија. Македонија не била бо европдките територии.

-echo-

hello world
26 јули 2009
115
93
Advcash картичката наместо да ја исклучат како другиве шо беше на 15ти октомври, во емаилот пишуваше дека ќе работи уште 3 месеци. Не беше прецизиран датум , би требало да работи до кај нова година.

OrionZ

hello world
23 јануари 2015
79
97
Баш напротив етериум е единствениот противник на Биткоин.
Ако приметиш биткоин има проблем со консензус, една трансакција кошта многу и е доста бавна. Џабе сегвит кога еден биткоин кеш или DASH една трансакција кошта 1/10 помалце. Затоа расте биткоин кеш, а биткоин ќе остане крал затоа што е прв. Но тоа е исто како технологија ако не се надоградуваш другите ќе те изедат во еден момент.

Етереум нити е,нити е наменет да биде конкурент на BTC.

За дел од решенијата сам си даде одговор во прашањата,BCH е веќе тука и не само што е тука туку добива огромна подршка ;)

Треба да се запрашаш што му дава/ше вредност на Етереум од 310$ вчера и што му дава вредност од 290$ денес...

Обрнете посебно внимание на Ubiq и Golem деновиве.

Последна промена:

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286
Етериум, според моите советници, е во многу тешка положба.
Прво како што разбрав е тежок scam и pump, Виталик и компанија си имаат огромна количина па си истураат како кој му треба нов Ламбо.
Друго, самиот код е мала катастрофа, секој најмал баг значи отидоа сите пари во миг.
Трето, има љута конкуренција.
Понатаму има огромен број ICO коишто со нетрпение го бројат секој ден додека дојде време да продадат, истата таа количина што уствари ја напумпа цената на ЕТХ.
И така натаму уште најмалку десетина точки.

Добра страна не успеав да разберам.

Е сега дали сегашнава цена е рефлексија на ова и е уствари евтин, или ќе се тапоса уште 10 пати надолу следните месеци, незнам, но ова погоре одлучно ме одвратува да не ставам ниту денар во него.

Последна промена:
И

Избришан член 18474

Гостин
Знам но да изгубиш 50% маркет тоа кажува дека иде надоле. А ќе иде според мене до 0.8 долари до форкот а потоа ќе видиме.

Bontino2

hello world
21 ноември 2012
170
17
Кој wallet е најбезбеден за чување на биткоин на подолг рок, ги разгледував Електрум и Еходус, прочитав дека високи биле fees на Еходус, па незнам кој да го користам

И

Избришан член 18474

Гостин
Сега во моментот е неизвесно.
Набљудување на берзата покажува дека биткоин ќе има благ пад сега и ќе расте до 10 000 :)

OrionZ

hello world
23 јануари 2015
79
97
Зошто? Што се дешава со нив?

41HS4E3WiVL.jpg

Overdrive

hello world
23 јуни 2010
498
532
Денес беше искористен уште еден пропуст во Parity, конкретно во библиотеката за multisig паричници. Краен резултат - загуба на ETH и токени во вредност од 280 милиони долари.

Последна промена:

-echo-

hello world
26 јули 2009
115
93
Кој wallet е најбезбеден за чување на биткоин на подолг рок, ги разгледував Електрум и Еходус, прочитав дека високи биле fees на Еходус, па незнам кој да го користам
Trezor , Ledger.

@Futurelakimens @-echo-
Последно вадев пари со Advcash пред 1 недела, мејл не ми стигна никаков, ако има некоја промена по Нова Година ќе пишам.

advcash card.jpg

Според ова би требало до нова година да работи.

lakiodsk

hello world
30 октомври 2017
69
109
Скопје
Trezor , Ledger.

Погледнете го атачментот 59717

Според ова би требало до нова година да работи.

Да, еве и мене ми одговорија од супортот.
Нови не издаваат а веќе постоечките ќе ни ги блокираат на
07.01.2018.

Hello,

Thank you for contacting Advanced Cash support center.

Yes, it is true.

We regret to inform you that starting 09.10.2017 due to recent Mastercard policy changes Wave Crest Holdings, our card provider, is unable to offer plastic and virtual cards to users in countries outside the European Economic Area (EEA). At the moment, we do not issue new Advanced Cash cards to countries outside the EEA/SEPA zone. Macedomia is out of this zone, so existing cards issued to non-EEA countries will remain active up to 07.01.2018. After this date, they will be blocked.

Our management team is now working on the refund policy in this regard. As soon as we have a decision we will contact you back.

Please, follow our news updates at this link: https://wallet.advcash.com

If you have any further questions or concerns, please let us know and we will be happy to help.

You can always check out the FAQ inside your account in the Support Service section (https://wallet.advcash.com/pages/faq) to quickly get answers to most common questions about how Advanced Cash works. The FAQ is also available at http://advcash.com/en/faq/.

Sincerely,
Dmitryi Advanced
Advanced Cash Ltd
Customer Support Service Engineer
www.advcash.com

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно