Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

YouTube Premium

389mk

hello world
16 јануари 2020
284
321
Имам активирано јутјуб премиум преку турција, локацијата во плеј стор ми ја покажува како турција, и сите цени и понуди ги покажува во лири.

Сакам да активирам и доплнителен простор на google one со турски цени, дали имате искуство дали ќе мора да биде преку впн или нема да ми направи никаков проблем и без впн штом веќе понудата ми ја дава во лири?
да си одговорам самиот, пробав секако, и со впн, и без, не успевам да се претплатам
Препознава дека не сум во Турција.

100 GB (Google One)
Couldn't complete your purchase. Check that you have the correct country selected in your Play account. Learn more

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.813
4.024
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
да си одговорам самиот, пробав секако, и со впн, и без, не успевам да се претплатам
Препознава дека не сум во Турција.

100 GB (Google One)
Couldn't complete your purchase. Check that you have the correct country selected in your Play account. Learn more
А колку кошта 100 GB (Google One) во Турција? Сега е 20$ глобално

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.813
4.024
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

389mk

hello world
16 јануари 2020
284
321
9 пати поевтино, супер било. Затоа си запнат со турциве :)
Ама и ако сакам да си платам глобална цена, не можам. Ми дава опција само со лири. На плеј стор не можам да сменам земја, а ако го избришам пеј профилот од Турција, можеби ќе ми дава глобални цени, но тогаш би изгубил јутјуб премиум претплата.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.147
1.547
Скопје
1712828641853.png
Јас доста време терам од main акаунт. Не сум имал проблем. Ако ти е страв можеш да направиш втор акаунт и преку него да плаќаш, а да си го додадеш main акаунтот во family plan.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.957
8.458

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.801
4.514
Неготино
Освен YouTube music што иде со претплатата, кои други придобивки ги има премиум верзијата и дали вреди?
Нема реклами, тераш со заклучен телефон место да свети екранот и да ти јаде батерија.

Steam.

user
31 мај 2011
1.098
1.025
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Thermalright Peerless Assassin 120 Digital ARGB White
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
LIAN LI Lancool 206 White
Mouse
Darmoshark M2
Keyboard
Epomaker HE80
Audio
JCally JM20 MAX w/ Sennheiser HD 599
Monitor
AOC Q27G4ZR + ASUS ROG XG27ACS
OS
Windows 11
Освен YouTube music што иде со претплатата, кои други придобивки ги има премиум верзијата и дали вреди?
премиум ти се исплати најмногу ако гледаш на телевизор - да не се ебаваш цела мрежа да блокираш адови ко со pi-hole и слично, си плаќаш вака и тераш на тв без да искачаат глупости на секое видео. погодно и за деца дома да не им излегува нешто што не треба уз гледање :) ако си од телефон само, тогаш revanced (исто ко премиум, со изгасен екран и сите салтанати). Бесплатно, треба само да си најдеш stock yt apk, од apkmirror и слично, ќе ти каже во manager-от која верзија е макс поддржана, и натака е straight forward.

Petarys

hello world
28 јули 2009
258
449
Прага, Чешка
премиум ти се исплати најмногу ако гледаш на телевизор - да не се ебаваш цела мрежа да блокираш адови ко со pi-hole и слично, си плаќаш вака и тераш на тв без да искачаат глупости на секое видео. погодно и за деца дома да не им излегува нешто што не треба уз гледање :) ако си од телефон само, тогаш revanced (исто ко премиум, со изгасен екран и сите салтанати). Бесплатно, треба само да си најдеш stock yt apk, од apkmirror и слично, ќе ти каже во manager-от која верзија е макс поддржана, и натака е straight forward.
Искрено на тв не гледам, од телефон слабо (iPhone e), единствено на лаптоп, а вака имам адблокери кои некад не работат ко што треба. Изгледа не ми треба претплатава сега за сега :D

Steam.

user
31 мај 2011
1.098
1.025
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Thermalright Peerless Assassin 120 Digital ARGB White
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
LIAN LI Lancool 206 White
Mouse
Darmoshark M2
Keyboard
Epomaker HE80
Audio
JCally JM20 MAX w/ Sennheiser HD 599
Monitor
AOC Q27G4ZR + ASUS ROG XG27ACS
OS
Windows 11
Искрено на тв не гледам, од телефон слабо (iPhone e), единствено на лаптоп, а вака имам адблокери кои некад не работат ко што треба. Изгледа не ми треба претплатава сега за сега :D
на телефон doable до одредениве верзии, ако е понов и на понов iOS, уште послабо. Можеш со altstore да се позаебаваш, имаш uYouPlus што е ко revanced во features, ако не и нешто повеќе, само со ставање апликации на iOS и немање девелопер акаунт, мораш алтстор да го имаш на пцто кај што ќе го инсталираш упалено, и ајфонот и пцто во иста мрежа да сте, и еднаш неделно да си ги рефрешнеш апликациите, бидејќи со бесплатен акаунт само недела дена прозор имаш да ги имаш инсталирано(што ако би ги имал инсталирано без алтстор, треба да ги избришеш, па пак да ги ставиш апликациите) ова ти дава resign на апликациите без да ги бришеш, се додека не утнеш у тие недела дена. Најубаво reminder на секои 6, или некако да направиш Shortcut ако воопшто дава iOS шорткати правење со не дифолтни апликации.

За на лаптоп, еден е изборот

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Фајде од премиум само на ТВ и иОС. За андроид и лаптоп нема поента. Исто така, музика апликацијата им е крш во споредба со било кој друг сервис.

Лично јас, 90% од ЈТ гледам од телефон низ дома, така да и те како ми се исплати да не се замарам со рекламите

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.147
1.547
Скопје
Од која,држава плаќаш? Аргентина?
Да, Аргентина.

Со претплатава 6 google акаунти добиваат Premium, што во мојот случај значи околу 10 телевизори активно што гледаат, таблет во кафич што врти миксови 12-18 часа на ден каде што реклами се дефинитивно неприфатливи. Background playback на мобилен. Downloads и offline playback кога си на roaming.

Се слагам дека YouTube Мusic e крш како аплиакција и main сервис за музика ми е Spotify. Ама кога пуштам нешто преку Google Home Mini "Hey Google, play <something>", користи YouTube Music. Ова ми се нашло генерално за бебе/дете да пуштиш sleeping sounds или детски песни да вртат, без да кликаш.

Секој со својот use-case. За мене скроз вреди се ова за 100-200 денари месечно. Вредеше и 800 кога плаќав преку МК акаунт.

lumibi

hello world
5 јуни 2008
270
77
Дали вреди да се отвори нов акаунт за плејстор Турција или може и со главниот акаунт за Јутуб премиум или нешто друго?
Ако може со главниот, како може плејстор да го направиш како Турција да не препознава?

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Да, Аргентина.

Со претплатава 6 google акаунти добиваат Premium, што во мојот случај значи околу 10 телевизори активно што гледаат, таблет во кафич што врти миксови 12-18 часа на ден каде што реклами се дефинитивно неприфатливи. Background playback на мобилен. Downloads и offline playback кога си на roaming.

Се слагам дека YouTube Мusic e крш како аплиакција и main сервис за музика ми е Spotify. Ама кога пуштам нешто преку Google Home Mini "Hey Google, play <something>", користи YouTube Music. Ова ми се нашло генерално за бебе/дете да пуштиш sleeping sounds или детски песни да вртат, без да кликаш.

Секој со својот use-case. За мене скроз вреди се ова за 100-200 денари месечно. Вредеше и 800 кога плаќав преку МК акаунт.

Провери дали можеш да го смениш сервисот на Гугл Хоум.

Јас друг проблем имав, Амазон не дава ЈТ на Алекса...

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.741
3.419
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Новата верзија на ReVanced инаку го има и сликичето од јутуб, за разлика од претходната која ја имав каде што стоеше Vanced логото, така да она што го нуди оваа апликација е буквално 100% она што ти го дава јутуб премиум на телефон! Работи без никаков проблем. Премиум според мене би било добро само за ТВ.

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Новата верзија на ReVanced инаку го има и сликичето од јутуб, за разлика од претходната која ја имав каде што стоеше Vanced логото, така да она што го нуди оваа апликација е буквално 100% она што ти го дава јутуб премиум на телефон! Работи без никаков проблем. Премиум според мене би било добро само за ТВ.

И за буржоазија со иОС :)

CloudConnected

hello world
18 февруари 2016
141
129
Скопје
Ако мислиш на иконата од апликацијата, ReVanced е веќе неколку месеци така, со логото на YouTube, и дава сѐ што дава YouTube Premium плус многу повеќе, освен Premium header (пишува YouTube наместо Premium во апликацијата), но тоа и не е толку важно. Swipe up/down опциите за прилагодување на гласноста на звукот и осветленоста на екранот во full screen според мене се меѓу најдобрите опции кај ReVanced.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.741
3.419
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Ако мислиш на иконата од апликацијата, ReVanced е веќе неколку месеци така, со логото на YouTube, и дава сѐ што дава YouTube Premium плус многу повеќе, освен Premium header (пишува YouTube наместо Premium во апликацијата), но тоа и не е толку важно. Swipe up/down опциите за прилагодување на гласноста на звукот и осветленоста на екранот во full screen според мене се меѓу најдобрите опции кај ReVanced.
Јас бев на старата верзија со премиум до логото до пред 2 недели. Пред некој ден направив апдејт и гледам логото од јутуб :) си работи како и претходно. :cool:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.741
3.419
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Најверојатно мисли дека премиум е ок за телевизор и ИОС, на лаптоп имаш adblock plus, на андроид имаш vanced. Кога пуштам музика на тв некогаш улетува реклама, и покрај тоа што користам NextDNS, ама поради тоа што јутуб ги пушта рекламите на преку исти канал (IP) како и видеото, ваквите сервиси не може да ја блокираат само рекламата преку IP а да не го блокираат видеото. Додека пак екстензииве може да детектираат промена на видео (со реклама) и да го блокираат само тој дел. Барем јас така сметам дека работи.

389mk

hello world
16 јануари 2020
284
321
Ама и ако сакам да си платам глобална цена, не можам. Ми дава опција само со лири. На плеј стор не можам да сменам земја, а ако го избришам пеј профилот од Турција, можеби ќе ми дава глобални цени, но тогаш би изгубил јутјуб премиум претплата.
Да дополнам, успеав да купам 100ГБ простор на google one со турски цени. Не знам како се потрефи, преку урбанвпн, мобилна апликација, и локацијата ми беше наместена на индија.

Но наместо годишна претплата, сум избрал месечна, и потоа кога сакав да сменам во годишна, не успева никако. Значи беше one of a kind случај.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно