Astro
sensei
- 20 јуни 2012
- 10.181
- 16.288
Излегува 21H2 апдејт за Windows 10, само насловен како Windows 11.
ИТ корисници: Мора веднаш да се инсталира, каде го има, зошто не може кај мене...
![]()
21H2 е друга работа, ќе излезе во Ноември за Windows 10
Излегува 21H2 апдејт за Windows 10, само насловен како Windows 11.
ИТ корисници: Мора веднаш да се инсталира, каде го има, зошто не може кај мене...
![]()
Windows 11 ќе го содржи 21H2 апдејтот, но 21Н2 ќе се пушти и за Windows 10.
Не си гајте илузија дека Windows 11 е нов Windows, пошто не е. Тоа е Windows 10 со визуелни разлики и одземени функционалности.
![]()
Introducing the next feature update to Windows 10: 21H2
While we are excited for the next generation of Windows with Windows 11, we are also focused on supporting the more than 1.3 billion monthly active devices oblogs.windows.com
Функционалност е функционалност колку и да е небитна за тебе, за некој е. Еве на пример они се маваат у гради ради анимации, светли бои, транзиции... што за мене не е функционалност. Јас пак ќе можам да направам тоа што треба да направам и без тие визуелни ефекти кои јас не ги перципирам како функционалност. Што се однесува до мене, не ме ни бендисува новиот дизајн баш онака мерак да ми направи, мислам дека отиде во погрешна насока. Според мене да се завртеше малце назад према Windows 7 плејн енд симпл, ќе ми направеше многу повеќе мерак.да имаше одземени функционалности ќе го викаа виндовс 10 лајт а не 11ка. Сега ако не можеш иконите да ги едитираш и слични небитни работи ако е одземена функционалност ондак океј.
Windows 11 ќе го содржи 21H2 апдејтот, но 21Н2 ќе се пушти и за Windows 10.
Не си гајте илузија дека Windows 11 е нов Windows, пошто не е. Тоа е Windows 10 со визуелни разлики и одземени функционалности.
![]()
Introducing the next feature update to Windows 10: 21H2
While we are excited for the next generation of Windows with Windows 11, we are also focused on supporting the more than 1.3 billion monthly active devices oblogs.windows.com
да имаше одземени функционалности ќе го викаа виндовс 10 лајт а не 11ка. Сега ако не можеш иконите да ги едитираш и слични небитни работи ако е одземена функционалност ондак океј.
Civilization 6, MSFS2020, World of Tanks и Killing Floor 2 работат, доста ми е толку, сега за сега. Аааа и Ф1-2020 работиCS:GO не работи на W11.
А како стои Windows 11 vs Windows 10 во перформанси? Наводно бил потежок, во игри како CS:GO поготово, имало голема разлика, на полошо.
Никогаш нема да користам старт во средина. Никогаш.
@NecrotoX апдејтирана ми е. Муабетот е што пуштам игра, Loading стига до средина и се гаси скрос играта.
Читав по reddit дека многу го имаат проблемот.
Јас би ви препорачал на сите кои го користите со стариот таскбар од лево да престанете и да се адаптирате на новиот во средина.
Едноставно додадете ги сите апликации што најчесто ги користите таму, ова е дефинитивно „инспирирано“ од Mac OS.
![]()
Генерално би требало да ви е побрзо ако е апликацијата директно достапна, отколку да одите Start > Апликација. И јас вака користев, ама новиот метод би требало да е побрз.
Старт менито е осакатено до максимум, верувам во следна верзија ќе го направат како Launchpad на Mac OS, едноставно да ги листа сите апликации. Не гледам никаква потреба да се користи во моментов.
Од аспект на продуктивност, на пример со десен клик за copy/cut/paste има големи подобрувања и контекстуален пристап - што ми се допаѓа.
П.с. АМД имаат day 1 update на драјверите.
Тоа се гасе прво кога се инсталира нов член на Windows.Мима од кадрово се жалеше од виста, еднос плус yes имало за кликање непотрбно (UAC)
Арно го постира ова, за малку ќе направев апдејтДа не изиграваа трудни пилиња со хардверот сега ќе имаше маса на народ кој без многу прашуење ќе преминеше на Windows 11 ама, не!
Некое overeducated ку*ле кое живее на релација кампус <> дома се има досетено дека е супер фора ѓутуре да прогласиш еден куп компоненти за некомпатибилни.
Затоа ќе им се случува ова:
![]()
AMD Ryzen CPUs Are Slower on Windows 11, for Now
Windows 11 bring with it some issues that need to be resolved...www.howtogeek.com
И сега што? Со што ќе го оправаат? Со Микрокодови?
Абе ај таму! Нека легнат и нека се преправаат дека се умрени.
Балмер врати се! Се ти е простено.
[edit]
Официјално
[edit 2]
Џабе не ги викаат Intel, Microsoft, IBM мафија!
Бесплатна достава
BAG EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BAG 51X20X33CM - KM05 COSMETIC BAG, LIGHT GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
CASE LIAN LI E-ATX/EEB LANCOOL 217 INFINITY RGB Mid-Tower w/ Tempered glass, 2x170mm, 1x140mm ARGB, w/850W Seasonic Gold Fully Modular, Black, LANCOOL 217 INF + 850w
15.340,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI A27i (2026), 1920x1080, IPS, 300nits, 144Hz, HDMI, DP, VESA compatible, P27FDA-RAGL
6.130,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, PINK
2.180,00 ден
Бесплатна достава
Extralink Soft Sport Bicycle Saddle
850,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM RED switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D1
7.380,00 ден