Добро си направил. Ова е наједноставна, најбрза и најчиста варијанта. За 200 денари и 15 минути си завршил работа.Зошто да симнувам "легален" windows од некој си сомнителен вебсајт кога можам тоа да го направам од официјалнит веб сајт на Мајкрософт?
Да купам лаптоп само ради лиценцата? Абе деца.
Пред 2-3 месеци поминуваше постапката што ја има пишано @goranzoran и без пари се добиваше легална лиценца и windows, но сега поради некоја си причина не сака да помине кај мене.
Инаку си купив OEM лицена од ибеј, куртулив од купување лаптоп.
Не е фината за крак.
Тие што ги прават крак-овите си оставаат задна врата за да ти шетаат по дома.
Со легална лиценца и чист windows е посигурно.
Во Анхоч продаваат ОЕМ лиценци за по 100 евра, иста таква добиваш од Г2А, ебај и слични за ~20 (за 5 не сум начекал).
Купив OEM лиценца од ибеј за 4 долари, а џабе не сум ги фрлил затоа што имам активиран и не пиратски windows. Идејата ми е да имам што почист windows, a тоа дали сум правно легален боли ме брига.
Јас никаде не реков ОЕМ лиценца. Јас само го спорев тврдењето дека мора да имаш ФАКТУРА кско што тврдеше.Тотално точно. Ај купи ОЕМ или од оние G2A или како веќе се викаа па барај помош од Мајкрософт Македонија...
Because не си ме сфатил.![]()
...Кога ѓубрето (bloat-от) доаѓа од Миркософт?
Ако се сеќавам добро не реков дека ОЕМ лиценцата што ја купив е легална.
Муабетот за легален windows беше во смисла дека е симнат од официјалниот веб-сајт, а не од пиратски (кракуван, едитиран итн) од сомнителен веб сајт.
Тој муабет со легален windows го почнаа други двајца, а јас само продолжив со "легален" дека ги сфатив на што мислат.
Ич да не се секираш, одлично ги разбирам работите.![]()
Банален силеле
крајно сте досадни со овие дискуси за што е легално што е нелегално, оем, моем, асистивни технологии, како да се симне, од кај е чист, кај не е чист, како да го активирам, со кој активатор, лгбт верзија итн.
последниве месеци 95% за овие глупости се дискутира
не дека ја нешо допринесувам али еве, ова со сторов иконава шо се смени на пример, е топ тема за дискусија![]()
Банален си
И ти си досаден па никому ништо.леле
крајно сте досадни со овие дискуси за што е легално што е нелегално, оем, моем, асистивни технологии, како да се симне, од кај е чист, кај не е чист, како да го активирам, со кој активатор, лгбт верзија итн.
последниве месеци 95% за овие глупости се дискутира
не дека ја нешо допринесувам али еве, ова со сторов иконава шо се смени на пример, е топ тема за дискусија![]()
Те молам зборувај ми повеќе за што се смета за лиценца, што не, што ќе ми бара инспекција кога ќе ми дојде, што ќе ми важи како доказ, што не.Банален си
Со што?И ти си досаден па никому ништо.![]()
Те молам зборувај ми....
Баш во моментов на Nvidia Telemetry и направив Outbound rule > Block Always. На Windows 10! Секогаш кога инсталирам Windows 10 мислам на тебе. Кога го користам уште повеќе.Те молам зборувај ми повеќе за што се смета за лиценца, што не, што ќе ми бара инспекција кога ќе ми дојде, што ќе ми важи како доказ, што не.
А и секако, спомни го тоа што автоматски ти инсталира драјвери.
Помината е цела недела, сеуште повторно не си се пожалил.
Зошто наеднш ми го снема индикаторот за батерија долу во статусбарот, а го има на лог ин скринот? И порано ова ми се случувало.
Погледнете го атачментот 59602
Од таму го купив лаптопот и тестатурата е со тој лејоут, а и збагирано е и старт менито, понекогаш го отвара одма, а понекогаш со секунда-две закаснување, а понекогаш воопшто не го отвара од прва. Најголемиот баг ми се случи пред некој ден, кога воопшто не отвараше ништо на статус барот, дури ни таск менаџер преку десен клик, ни актион мени ни старт мени. Никогаш ми се нема десено толкав баг, имаат среќа Мајкрософт што се монопол инаку ќе ги сменев.Зато што се праиш Шпанац!
![]()
Од таму го купив лаптопот и тестатурата е со тој лејоут, а и збагирано е и старт менито, понекогаш го отвара одма, а понекогаш со секунда-две закаснување, а понекогаш воопшто не го отвара од прва. Најголемиот баг ми се случи пред некој ден, кога воопшто не отвараше ништо на статус барот, дури ни таск менаџер преку десен клик, ни актион мени ни старт мени. Никогаш ми се нема десено толкав баг, имаат среќа Мајкрософт што се монопол инаку ќе ги сменев.
Значи колку се за ќотег Мајкрософт, не се ни самите свесни, а исто така не знам дали приметуваат дека Убунту ке им ги преземе голем дел од клиентите (и безпари е)...Истото од А до Ш и мене ми се случуваше вчера. Има врска со најновиов апдејт. Место да земат да поправат нешто они расипуваат.
)Avid знае да ти објасни.Има некој проблеми со нвидиа ? Пробав неколку верзии, значи си тера игра, крашнува и пишува дека неам инсталирано графика. После рестарт се е океј, ама се случува на ден - два и нервира.
од еден на друг Хром пребарувач (говорете македонски)![]()
.........
А вицот дека Ubuntu ќе ги земел корисниците е актуелен со години![]()
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON K2/K6/K2 Pro/K6 Pro, Black, PR43
940,00 ден
MB AM5 B850-A GAMING WIFI 7 ASUS 4xDDR5 8000Mhz (O.C), DP, HDMI, 2xPCI-Ex16 5.0, 4xM.2, 2xSATA6, BT 5.4, 90MB1J50-M0EAY0
15.360,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH MOMENTUM EDITION, 3x120mm Momentum 4-pin PWM fans, w/WINDOW, Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-05
11.950,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH BRIO 705 BUSINESS GRAPHITE 4K/60fps, USB-C, Graphite, 960-001530
14.760,00 ден