Еве и постарите понешто знаеме, не се давај така лесно (и тоа без чепкање).како што гледам на прв поглед мораш да имаш нешто инсталирано на windows 7 или 8.1, некоја assistive технологија, како текст енларџмент или друго.
Ај вие помладите исбуричкајте низ нетов видете кои се предуслови за да пројде активација ја сум зафанАт.
Еве и постарите понешто знаеме, не се давај така лесно (и тоа без чепкање).
Ништо не треба да инсталираш или активираш. Чиста 7ца активирана, идеш на Accessibility at Microsoft и симињаш едно фајлче и со него си тера упгрејдот. Микрософт активно не проверува дали навистина користиш или не некоја ассистив работа.
Само кој сака вака нека побрза според ЧПП
The accessibility upgrade offer expires on December 31, 2017.
(зашто бе зашто. што убао си беше вака, нит кмс-и, нит глупости)
ЈОК. Уствари 99% не. Сум пробал на Virtualbox i na Windows Server виртуелки нејќело, и нормално пошто они некои свои квази хардверски сериали иницираат т.е. виртуелизираат и после основната машина нема врска со тие виртуелки.Ај едно прашање, ако го направам ова на VMware, после тоа кога би инсталирал Windows 10 на истиот компјутер каде што сум го направил upgrade-от на VMware, ќе функционира лиценцата, или тешко...?![]()
Претпоставував, али ај викам да прашам некој ако има искуство, да не губам време со пробувањеЈОК. Уствари 99% не. Сум пробал на Virtualbox i na Windows Server виртуелки нејќело, и нормално пошто они некои свои квази хардверски сериали иницираат т.е. виртуелизираат и после основната машина нема врска со тие виртуелки.
Eден од условите е да имаш инсталирано wind 7 или 8 со genuine лиценца.како што гледам на прв поглед мораш да имаш нешто инсталирано на windows 7 или 8.1, некоја assistive технологија, како текст енларџмент или друго.
Ај вие помладите исбуричкајте низ нетов видете кои се предуслови за да пројде активација ја сум зафанАт.
Ако имаш инсталирано и активирано Windows 7, нема да ти треба активатор за Windows 10. Еве ти линк каде легално можеш да го симнеш Widows 10/pro ili home 64 ili32-bit, и тоа со последниот апдејт од Септенври/2017 верзија 1703.Неколку пати го пробав ова и не функционира, има некој пробано во скоро време?
Ako tolku sakas legalen kupi key od ebay za 3-5$Прбав и со wind 7, не поминува.
Инаку, легално виндовс се симнува само од официјалниот веб сајт на Мајкрософт.![]()
Фала за советот.
Прбав и со wind 7, не поминува.
Инаку, легално виндовс се симнува само од официјалниот веб сајт на Мајкрософт.[/QUOTE
А зошто овој не е легален, ниту е некој пиратски торент ниту има вируси. Ако е нелегален оддамна ќе беше отстранет. Ако пак сакаш баш легален, купи си лаптоп со инсталиран Windows 10 или купи го директно од официјалниот сјат или некој ИТ маркет во Македонија. Инаку на овој форум е строго забранета пиратерија, па ако е ова пиратски сајт, администраторот веднаш ќе го отсранеше.Прбав и со wind 7, не поминува.
Инаку, легално виндовс се симнува само од официјалниот веб сајт на Мајкрософт.![]()
Зошто да симнувам "легален" windows од некој си сомнителен вебсајт кога можам тоа да го направам од официјалнит веб сајт на Мајкрософт?А зошто овој не е легален, ниту е некој пиратски торент ниту има вируси. Ако е нелегален оддамна ќе беше отстранет. Ако пак сакаш баш легален, купи си лаптоп со инсталиран Windows 10 или купи го директно од официјалниот сјат или некој ИТ маркет во Македонија.
Не е фината за крак.Официјалниот download од 10ката со крак ми заврши работа мене, не знам што е тешко. Еднаш мислам ми дае да го активирам ваљда виндовс си детектира дека е пиратерија, ама пак кракот и гајле неам.
Правно дали е легален ич не ми е гајле.Штом немате фактура за Виндоусот - не е легален...
Totalno netocno. Pred nekoe vreme mislam na istava tema objasniv deka moze da si kupis onlajn od MS da recam direktno i nosto ne ti moze nikoj. Pominato na pazarna. Posto ne im bese jasno sto e DE licenca, im dadov kontakt od MS Macedonija i tamu se im objasnija.Штом немате фактура за Виндоусот - не е легален...
Незнам зишто ти нејќело. Од прееска се зачудив, дигнав виртуелка со седмива, активирав со Даз, упгрејднав на 10 со ассистив линкот и се си беше ОК.Зошто да симнувам "легален" windows од некој си сомнителен вебсајт кога можам тоа да го направам од официјалнит веб сајт на Мајкрософт?
Да купам лаптоп само ради лиценцата? Абе деца.
Пред 2-3 месеци поминуваше постапката што ја има пишано @goranzoran и без пари се добиваше легална лиценца и windows, но сега поради некоја си причина не сака да помине кај мене.
Инаку си купив OEM лицена од ибеј, куртулив од купување лаптоп.
Не е фината за крак.
Тие што ги прават крак-овите си оставаат задна врата за да ти шетаат по дома.
Со легална лиценца и чист windows е посигурно.
Тотално точно. Ај купи ОЕМ или од оние G2A или како веќе се викаа па барај помош од Мајкрософт Македонија...Totalno netocno. Pred nekoe vreme mislam na istava tema objasniv deka moze da si kupis onlajn od MS da recam direktno i nosto ne ti moze nikoj. Pominato na pazarna. Posto ne im bese jasno sto e DE licenca, im dadov kontakt od MS Macedonija i tamu se im objasnija.
May the Force be with you !
OEM licenca ne smees da kupis bez nov hardver, nitu nekoj smee da ti ja prodade.
Купив OEM лиценца од ибеј за 4 долари, а џабе не сум ги фрлил затоа што имам активиран и не пиратски windows. Идејата ми е да имам што почист windows, a тоа дали сум правно легален боли ме брига.Ne znam sto e toa sto go kupuvate od tie nelegalni sajtovi. OEM licenca ne smees da kupis bez nov hardver, nitu nekoj smee da ti ja prodade. Ako veke si ja kupil i aktiviral dzabe si frlil 5 dolari bidejki ne si legalen. As a matter of fact, direktno ja krshish EULA. Tuka osobeno Microsoft ne ti pomaga i naebuvas so garancija.
Mozes taka da kupis FPP licenca ama taa kosta 150 dolari a ne 5.
Sto mislis ti taka e toa, legalen za 5 dolari? Nekoj e drasticno popameten od drugite? Se lazes.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Идејата ми е да имам што почист windows,
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK 3-01, 2xMIC, USB-C, Lightning, 3.5mm, Black, BOYA LINK 3-01
8.200,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED LEATHERETTE, 120KG MAX, Black, CF-9010050-WW
17.220,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BANANA switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M4
15.770,00 ден
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black, CF-9010051-WW
17.220,00 ден
EXTRALINK FITNESS VIBRATION PLATFORM, MOONWALK SPINMOVE, BLACK
4.640,00 ден