Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

TL-WN821N или TL-WN722N Lite N?

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Значи сакам да земам едно од овие два WI-FI адаптери, но незнам кој би бил подобар од нив.Јас повеќе би играл за TL-WN722N поради надворешната антена,која би го зголемила дометот/приемот од локалните бежични мрежи. Ајде чекај од вас да ми препорачите ,или дадете совет. Мене ме буни цената на двата адаптера, оној со антена би требало да биде поскап од останатиот, но тука е спротивното.... :zbunet3: Истотака би сакал некој поупатен да објасни што му означува она "Lite N" на вториот адаптер...

Слики:
TL-WN821N%5B1%5D.jpg

или пак:

TL-WN722N.jpg

Nitram

read-only
10 мај 2011
21
1
Разликата во цена е поради брзината. На TL-WN722N колку што можам да видам од сликата е до 150Mbps а додека на TL-WN821N е 300Mbps. Со TL-WN722N ке имаш поголем домет и ти го препорачувам. :D

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Разликата во цена е поради брзината. На TL-WN722N колку што можам да видам од сликата е до 150Mbps а додека на TL-WN821N е 300Mbps. Со TL-WN722N ке имаш поголем домет и ти го препорачувам. :D

И јас така мислев...Фала на Советот...Чекаме и други коментари, со цел поверодостојни информации да дознаам. :)

krema

OG
24 јуни 2009
15.717
15.811
youtu.be
Прво и основно !! Дали рутерот на кој што ке се закачува има подршка за "N" ?? Ако имаш рутер "G" Тогаш му доаѓа исто, дали едниот или другиот адаптер, во секој случај ми се чини дека TL-WN722N ке има подобра конекција на поголема далечина.

поздрав

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Прво и основно !! Дали рутерот на кој што ке се закачува има подршка за "N" ?? Ако имаш рутер "G" Тогаш му доаѓа исто, дали едниот или другиот адаптер, во секој случај ми се чини дека TL-WN722N ке има подобра конекција на поголема далечина.

поздрав

Па едниот рутер има подршка за N, а другиот е од Г серијата...Ама мене повеќе ми е за дометот и приемот, отколку за брзината... :)

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.811
За појак домет зимај го тој со антената од 4dBi.

Јас користев од тие послабите од G серијата, прво без антена и ја фаќав само мојата мрежа, после купив со антена исто како овие горниве и сега фаќам 5-6 комшиски мрежи на растојанија до 100 метри :bravo:

Kiken

read-only
24 март 2011
41
11
Доколку ти е за дометот земи си ја 722n со тоа што ако сакаш можеш да додадеш и антена пошто таа ти е detachable

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Доколку ти е за дометот земи си ја 722n со тоа што ако сакаш можеш да додадеш и антена пошто таа ти е detachable

Одлично, мене најповеќе ми е потребно вакво нешто поради тоа што кај мене дома фаќам 5-8 бежични мрежи, но поради огромниот број на зидови помеѓу куќите сигналот слабее до 1 или најмногу 2 линии сигнал, па поради тоа решив да земам вакво нешто бидејки е далеку помоќно од адаптерчето кое што го користам сега (TENDA 54 Mbps), кои што го имам искоритено ефикасно еве веќе една година масовно користење..:D

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв