Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

edin.ademovic

lurker
16 февруари 2014
524
319
Се дури не почнеш да вртиш со главата додека следиш терај со инчите. Отприлика (на таа далечина) би вртел после 46"
На 42 би гледал like a boss

Не не. Еднаш другар донесе 32 инчен демек да ми го продава незнам што, и так седнат на каучот дистанцата беше топ. Не се ќоравев ниту напрегав и далечината беше таман, а глеавме филм некој... Не го купив оти беше од оние со дебела рамка топуз и стар 3 години.

PandaBomber

hello world
13 јуни 2012
489
669
И јас препорачувам поголем, на таа дистанца ја сакам 46", ама пошто ти не си убеден, барем 40", а за 2 месеца ќе ти се гледа малецок :D

LCD TV

hello world
15 јуни 2014
177
44
Ima, bidejki pred nedela dena gi gledav ovie kanali MTV1 i sobraniski so HD rezolucija.
Проблемот бил во надворешната антена, односно во антенскиот кабел. Сега одлично ги гледам овие програми во HD:). Кабелскиве оператори кои нудат ТВ прогарами во HD резолуција, а и MAX TV можат да им завидат во квалитетот на сликата!?;)

username

lurker
4 јули 2009
526
67
Здраво,

Имам намера да земам ТВ, разгледував по темиве и не најдов соодветно нешто.
Сакам да земам пред се голем ТВ.
Го гледав следниов: http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=209776

Прилично е голем но е ефтин заради што е постар модел, нешто што не ми смета бар засега.

Ако имате некој предлог според вас слободно.

Ценовен ранг до 35 000.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Имаш и подобри Тв за таа цена, али ако си мераклија на Сони, зимај.

Ја користам Сони, дома имам 3 комада еден постар 6 год отприлика модел,
другиот стар 3-4 години,
третиот е 6-7 месеца,.
Трите се LCD али различни генерации, трите работат перфектно, склапани се мислам Чешка-Полска-Словачка.

Ќе пишат сигурно поискусни корисници/сервисери да те по-советуваат подетално.

username

lurker
4 јули 2009
526
67
Имаш и подобри Тв за таа цена, али ако си мераклија на Сони, зимај.

Ја користам Сони, дома имам 3 комада еден постар 6 год отприлика модел,
другиот стар 3-4 години,
третиот е 6-7 месеца,.
Трите се LCD али различни генерации, трите работат перфектно, склапани се мислам Чешка-Полска-Словачка.

Ќе пишат сигурно поискусни корисници/сервисери да те по-советуваат подетално.

Не сум ептен мераклија за сони, не ми е битно, бидно да е од јакиве производители како ЛГ Самсунг Панасоник. Сакам да е голем 47+ а да не надминува 35 000.

Не ја исклучувам можноста и 42" да биде али овој некако за цената ми се виде прилично добар, иако е 2011 модел. Не планирам да го користам смарт-от, секако во иднина ке земам или chromecast или roku.

gamon

user
15 септември 2014
1.675
1.953
orgrimar
Сони не вреди за парите, ако сакаш евтин било кој турски модел- телефункен, хитачи беко, филипс, грундиг,фуего вестел....
ако сакаш подобар Панасоник, ЛГ Самсунг

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.361
Не сум ептен мераклија за сони, не ми е битно, бидно да е од јакиве производители како ЛГ Самсунг Панасоник. Сакам да е голем 47+ а да не надминува 35 000.

Не ја исклучувам можноста и 42" да биде али овој некако за цената ми се виде прилично добар, иако е 2011 модел. Не планирам да го користам смарт-от, секако во иднина ке земам или chromecast или roku.
За парите е бонбона особено што има и сателитски тјунер, Wi-Fi , DLNA, NFC и 5 години гаранција. Помалку од 600 евра со 5 години гаранција со оваа големина и познат бренд?
Турски, кинески, индиски нека купуваат оние кои имаат вишок пари

И Miracast подржува!!

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Сони можда не вреди за парите
ама ја ги обожавам
пошто дома од телевизори од дете само Сони сме имале и никоаш ама баш ниеден нема цркнато
сите работат до ден денес
изглеа среќа е у прашање

а моделчево по спецификации не е ич лошо

ако сакаш боља слика тогаш самсунг или лг

gamon

user
15 септември 2014
1.675
1.953
orgrimar
За црт телевизори имаја најдобра слика, и најмал животен век на екрани.
За лцд каскаат , далеку се зад лг панасоник и самсунг, евтиниве марки имаат подобра слика.
Не се лоши али ништо подобри од маспродукциска конфекција која е 2 пати поевтина.
Прошетајте низ продавници виде те ги во живо ке видите, бравиа е гола вода.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.361
За црт телевизори имаја најдобра слика, и најмал животен век на екрани.
За лцд каскаат , далеку се зад лг панасоник и самсунг, евтиниве марки имаат подобра слика.
Не се лоши али ништо подобри од маспродукциска конфекција која е 2 пати поевтина.
Прошетајте низ продавници виде те ги во живо ке видите, бравиа е гола вода.
Добро!
Ти мислиш така а ние мислиме поинаку.
Такво сувопарно наметнување дека некој и нешто нечини без да се аргументира мене ми делува препотентно и арогантно!

creator

hello world
26 јануари 2009
89
67
.... http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=209776

Прилично е голем но е ефтин заради што е постар модел, нешто што не ми смета бар засега.

....

Ова не е стар модел, туку е 2014 година
sony kdl 48 w 585 bbaep = (b)-година на модел 2014, (b)-боја црна, (aep)-All Europe Product

Ефтин е дека е основен модел, и најверојатно е склопуван во фабриката на ВЕСТЕЛ, каде се склопуваат и повеќето основни модели на Philips, што не значе дека не е добар...

username

lurker
4 јули 2009
526
67
Ова не е стар модел, туку е 2014 година
sony kdl 48 w 585 bbaep = (b)-година на модел 2014, (b)-боја црна, (aep)-All Europe Product

Ефтин е дека е основен модел, и најверојатно е склопуван во фабриката на ВЕСТЕЛ, каде се склопуваат и повеќето основни модели на Philips, што не значе дека не е добар...

така рече тој во техномаркет и ми покажа понов модел од истиот што беше 40 000

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.396
12.336
Скопје
androgaming.com
Sony има сопствени пан-Европски логистички бази каде произведува и складира свои ЛЦД телевизори. Најголемата е отворена пред неколку години во Словачка и се вика Nitra Technology Centre. Таму се прават и дистрибуираат сите модели на Бравиа телевизори за Европа. Не верувам дека ги прават во Вестел, ама може и да сум грешка, а не е ни важно.

Дома пред скоро 4 години пазарев KDL модел на Sony. Прво земав од поефтините и сиротиот се погоди за нигде. 3 панела му смениа во Видео-Дата и кога сакаа да го стават 4-тиот (рачунај секој панел по 3 недели се чека...) ми пукна филм и отидов во Sony во т.ц. соравија. Им објаснив убаво што како, ми се извинија и ми дадоа на писмено дека треба да добијам нов ТВ 10.000 денари поскап од тој што го купив. Како извинување, со комплетно нова гаранција.

Новиот ТВ си го подигнав од Галерија и до ден денес има исто толку добра слика како дента кога го купив. Ни еден мртов пиксел, ни еден облак... ништо. И двата телевизори беа направени во Nitra.

Е сега моралот на приказната. Другар имаше LG купен од Телеком, со овластен сервис Риверсофт. Се десија некој кварови во гарантниот рок и Риверсофт вика, ова не се исплати да се прави, еве ти документ за нов ТВ. Арно ама телекомци не би биле телекомци да не пробаат да те смотаат и заебат, па така од нов ТВ немаше ни Н. Чекај ова чекај она, поминаа неколку месеци додека пазарна инспекција не одлучи да реагира и да им наложи на т-хоум да дадат нов ТВ по секоја цена, ама без гаранција.....

Така да ако би давал 500 евреи за нешто, би ги дал на оној кој може да ме заштити од лопужите што оперираат на овие простори, дури и по цена да го немам најдобриот модел за тие пари.

P.S. Видео Дата се една од најлошо менаџираните фирми што некогаш постоеле и ќе постојат во оваа сирота држава. Оперираат по принцип чекај максимално додека клиентот не се пожали, ако ќути онда може миксерот и после 3 год. да го земе.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Сони има најслаб век на екрани тоа важи за постарите модели црт, најчесто екраните одкажуваа после 5 год па нагоре многу ретко се случувало да се расипе некој друг дел вертикала процесор трафо и слично

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.361
Сони има најслаб век на екрани тоа важи за постарите модели црт, најчесто екраните одкажуваа после 5 год па нагоре многу ретко се случувало да се расипе некој друг дел вертикала процесор трафо и слично
Да де. ЕИ Ниш беа подобρи.

gamon

user
15 септември 2014
1.675
1.953
orgrimar
Ei-nis najcesto koristese ekrani Toshiba trajnost 30+++ god, sony Trinitron cefki trajnost 5-7god, so pokacuvanje na G2 i rekalibracija uste 2-3 godini maks.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно