Nikola100
poweruser
Ааа треба да частиш БуразерчеАооо браво браво. Конечно дочекавме. Алал да и е на телекабел.
Погледнете го атачментот 122725
Ааа треба да частиш БуразерчеАооо браво браво. Конечно дочекавме. Алал да и е на телекабел.
И да знаеш дека ќе частам.Ааа треба да частиш Буразерче![]()
Навистина, одлична понуда!Аооо браво браво. Конечно дочекавме. Алал да и е на телекабел.
Исто така одличен гест беше промотивното бесплатно зголемување на 150/150 три месеца.Навистина, одлична понуда!
И врвен гест од страна на Роби, за поздравување.
Испратено од телефоно.
Денес за првпат ми јавува лош скор Internet Speed Test - Measure Network Performance | CloudflareDNS:10.5.50.1 8.8.8.8
Неоганичен е сум правел над 6TB, тоа само на мој компјутер а имам 3 компјутери и други уреди дома.Дали некој тестирал дали навистина е неограничен интернетот на Телекабел? Ми завршува договорот со друг провајдер и сакам да идам кај нив.
Фала на инфо, значи вреди да се размисли.Неоганичен е сум правел над 6TB, тоа само на мој компјутер а имам 3 компјутери и други уреди дома.
Можиш да тестираш, немаш никаков обрзувачки договор.Фала на инфо, значи вреди да се размисли.
Нема што да размислуваш - вреди !Фала на инфо, значи вреди да се размисли.
Ова зависи од кој град си, на која локација сегде е различно со телекабел.(прекин може да се случи (еден до сега - саат време )-и трипати по минута имало - ГОДИШНО !)
Веројанто е ограничен на цифра која практично неможеш да ја надминеш.Дали некој тестирал дали навистина е неограничен интернетот на Телекабел? Ми завршува договорот со друг провајдер и сакам да идам кај нив.
Дакле шо чекаш? Приклучи се.сакам да идам кај нив.
Кај мене е секој месец по 4 часа пад на еден ден. А сум во Скопје и не во некое село.прекин може да се случи (еден до сега - саат време )-и трипати по минута имало - ГОДИШНО !)
Треба да се јавиш во техничка да прашаш зошто 4 часа пад.Кај мене е секој месец по 4 часа пад на еден ден. А сум во Скопје и не во некое село.
Vo Prilep Tk. optika posle 16h do 01h, e so 50do100% pomala brzina sporedeno so ostatokot od vremeto...Ова зависи од кој град си, на која локација сегде е различно со телекабел.
Во Битола има некогаш некојси чудни падови само преку ден кратки, на модемот светат сите зелено, ама на рутерот свети портокалово дека нема internet.
Изгледа прават рестарт или нешто слично, пошто кажува на рутерот дека нема добиено IP.
Брзината секогаш била иста во Битола 24/7, и порано кога била 40/40 и сега 150/150 не сум забележал пад.Vo Prilep Tk. optika posle 16h do 01h, e so 50do100% pomala brzina sporedeno so ostatokot od vremeto...
Приклучокот е бесплатен, без договор. Како што се пиша погоре можиш за тестираш 1 месец да видиш како е.Момци, прашање до вас што сте на телекабел, планирам да ставам оптика од таму, како оди приклучокот, колку се плаќа и дали вреди да се стави телекабел интернет или да се приклучам на друг оператор?
Телекабел единствено вреде, без договор .Момци, прашање до вас што сте на телекабел, планирам да ставам оптика од таму, како оди приклучокот, колку се плаќа и дали вреди да се стави телекабел интернет или да се приклучам на друг оператор?
Ау супер, дефинитивно ставам оптика од телекабел, фала за одговорите.Приклучокот е бесплатен, без договор. Како што се пиша погоре можиш за тестираш 1 месец да видиш како е.
А за друг оператор можиш телеком или неотел.
Само треба да прашаш дали има достапност до твојот дом од нив.
10 минути до Рекорд сум со автомобил, отприлика 4км.Треба да се јавиш во техничка да прашаш зошто 4 часа пад.
Во Скопје си на 15 минути пеш до центар или 15 минути со кола?
Не ама ти треба твој Рутер ако планираш да го покриеш цел дом/стан со интернетот од Телекабел.Момци, прашање до вас што сте на телекабел, планирам да ставам оптика од таму, како оди приклучокот, колку се плаќа и дали вреди да се стави телекабел интернет или да се приклучам на друг оператор?
Значи не добиваш рутер од телекабел?10 минути до Рекорд сум со автомобил, отприлика 4км.
Обично кога се јавувам тоа време, операторите/агентите се недостапни и си чекам како попче без информација кога ќе заврши зафатот или да се среди. Кај другите оператори бар агентите ми даваа некакви временски интервали да очекувам кога ќе добијам мрежа пак.
Не ама ти треба твој Рутер ако планираш да го покриеш цел дом/стан со интернетот од Телекабел.
НеЗначи не добиваш рутер од телекабел?
А модем? Кај што ќе приклучам некој кабел?
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
CASE KOLINK ATX OBSERVATORY HF Mesh, 3x120mm fan, Black, PGW-CH-KOL-128
3.450,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден