Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел оптички пакети

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.493
2.945

Burazer

Баниран/a
29 јануари 2023
267
180
Тука
Навистина, одлична понуда!
И врвен гест од страна на Роби, за поздравување.

Испратено од телефоно.
Исто така одличен гест беше промотивното бесплатно зголемување на 150/150 три месеца.
Да се надеваме дека другите исто така ке ја подобрат нивната понуда.

Nikola_sr

hello world
3 септември 2007
303
28
Да не има некој проблеми денес со телекабел оптика?

Некако бавно прави resolving на веб страните, рестартирав модем, рутер, пробав директно на кабел

Сменив dns resolvers пак исто...

И кои dns resolvers ги препорачувате?

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.215
Струмица

Bosko71

hello world
18 август 2022
103
94
Дали некој тестирал дали навистина е неограничен интернетот на Телекабел? Ми завршува договорот со друг провајдер и сакам да идам кај нив.

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Дали некој тестирал дали навистина е неограничен интернетот на Телекабел? Ми завршува договорот со друг провајдер и сакам да идам кај нив.
Неоганичен е сум правел над 6TB, тоа само на мој компјутер а имам 3 компјутери и други уреди дома.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.293
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Фала на инфо, значи вреди да се размисли.
Нема што да размислуваш - вреди !
За оптика зборам - 150 аплоуд истовремено 150 даунлоуд -без проблем 24/7 - нема ограничувања - нема падови на брзина - еве веќе 4та година користам. (прекин може да се случи (еден до сега - саат време )-и трипати по минута имало - ГОДИШНО !)

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
(прекин може да се случи (еден до сега - саат време )-и трипати по минута имало - ГОДИШНО !)
Ова зависи од кој град си, на која локација сегде е различно со телекабел.
Во Битола има некогаш некојси чудни падови само преку ден кратки, на модемот светат сите зелено, ама на рутерот свети портокалово дека нема internet.
Изгледа прават рестарт или нешто слично, пошто кажува на рутерот дека нема добиено IP.

Burazer

Баниран/a
29 јануари 2023
267
180
Тука
Веројанто е ограничен на цифра која практично неможеш да ја надминеш.
Како и да е раскини го тај црн договор и уклучи се на телекабел на безоврзувачки договор.
Не ти се допаѓа можеш пре крај на месецот да се исклучеш и толку.
сакам да идам кај нив.
Дакле шо чекаш? Приклучи се.

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
прекин може да се случи (еден до сега - саат време )-и трипати по минута имало - ГОДИШНО !)
Кај мене е секој месец по 4 часа пад на еден ден. А сум во Скопје и не во некое село.

Испратено од автентикатор на ЈСП.

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Кај мене е секој месец по 4 часа пад на еден ден. А сум во Скопје и не во некое село.
Треба да се јавиш во техничка да прашаш зошто 4 часа пад.
Во Скопје си на 15 минути пеш до центар или 15 минути со кола?

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Ова зависи од кој град си, на која локација сегде е различно со телекабел.
Во Битола има некогаш некојси чудни падови само преку ден кратки, на модемот светат сите зелено, ама на рутерот свети портокалово дека нема internet.
Изгледа прават рестарт или нешто слично, пошто кажува на рутерот дека нема добиено IP.
Vo Prilep Tk. optika posle 16h do 01h, e so 50do100% pomala brzina sporedeno so ostatokot od vremeto...

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Vo Prilep Tk. optika posle 16h do 01h, e so 50do100% pomala brzina sporedeno so ostatokot od vremeto...
Брзината секогаш била иста во Битола 24/7, и порано кога била 40/40 и сега 150/150 не сум забележал пад.
Кога има некогаш проблем, не сум само јас цела мрежа е во Битола исто.
Пример кога паѓа на неколку секунди или повеќе, пошто другар живее центар и на дискорд ако играме нешто и него му паѓа.
А, и некој друг да прашам што е на оптика од телекабел во тој момент добивам ист одговор.

Треба ти да тестираш на стим или на некој друг клиент дали добиваш 100% брзина, од 16 до 01h.
Не тестирај со торент, едино ако тестираш на некој со добри сидери од замунда за да добиеш целосна брзина.
Ако не испорачуваат 100%, контактирај ги да видат каде е проблемот.
На кој пакет си?

Markeloff__

read-only
23 февруари 2022
21
14
Момци, прашање до вас што сте на телекабел, планирам да ставам оптика од таму, како оди приклучокот, колку се плаќа и дали вреди да се стави телекабел интернет или да се приклучам на друг оператор?

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Момци, прашање до вас што сте на телекабел, планирам да ставам оптика од таму, како оди приклучокот, колку се плаќа и дали вреди да се стави телекабел интернет или да се приклучам на друг оператор?
Приклучокот е бесплатен, без договор. Како што се пиша погоре можиш за тестираш 1 месец да видиш како е.
А за друг оператор можиш телеком или неотел.
Само треба да прашаш дали има достапност до твојот дом од нив.

Burazer

Баниран/a
29 јануари 2023
267
180
Тука
Телекабел единствено вреде, без договор .

Markeloff__

read-only
23 февруари 2022
21
14
Приклучокот е бесплатен, без договор. Како што се пиша погоре можиш за тестираш 1 месец да видиш како е.
А за друг оператор можиш телеком или неотел.
Само треба да прашаш дали има достапност до твојот дом од нив.
Ау супер, дефинитивно ставам оптика од телекабел, фала за одговорите.

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Треба да се јавиш во техничка да прашаш зошто 4 часа пад.
Во Скопје си на 15 минути пеш до центар или 15 минути со кола?
10 минути до Рекорд сум со автомобил, отприлика 4км.
Обично кога се јавувам тоа време, операторите/агентите се недостапни и си чекам како попче без информација кога ќе заврши зафатот или да се среди. Кај другите оператори бар агентите ми даваа некакви временски интервали да очекувам кога ќе добијам мрежа пак.
Не ама ти треба твој Рутер ако планираш да го покриеш цел дом/стан со интернетот од Телекабел.

Markeloff__

read-only
23 февруари 2022
21
14
10 минути до Рекорд сум со автомобил, отприлика 4км.
Обично кога се јавувам тоа време, операторите/агентите се недостапни и си чекам како попче без информација кога ќе заврши зафатот или да се среди. Кај другите оператори бар агентите ми даваа некакви временски интервали да очекувам кога ќе добијам мрежа пак.

Не ама ти треба твој Рутер ако планираш да го покриеш цел дом/стан со интернетот од Телекабел.
Значи не добиваш рутер од телекабел?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно