Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телекабел или Близу

no_way_f

read-only
21 април 2016
2
0
Значи сакам да сменам нет..( пакет со тв.телефон)кои од овие два се подобри или можеби некој трет оператор..

wolverine

user
27 јуни 2012
1.346
1.587
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Телекабел: Стабилни се, но некогаш мрежата знае да зафркава ако играш игри на интернет може да имаш лаг по 200-300 на моменти.

Близу: Бруки невидени - последни да се да не се претплатуваш кај нив, Jас бев до скоро време на Близу и да знаеш дека интернет нема да имаш и по 2-3-4-5 дена и нема на прст да те стават. Исто така имат техничка поддршка што ти ги праќаат дома после саати изгубено време и молење по техничка поддршка и кога ќе дојдат врска немаат, не знаат од која планета се паднати и само го преповрзуваат модемот... и така ќе поседат 5-10 минути ќе речат во ред е и ќе си заминат. А после 2-3 саати интерентот паднал пак. Исто, тешки се ако сакаш да раскинеш договор ќе ти бараат арач. Со телекабел немаш обврска.

Ако мора да бираш помеѓу нив два оди со Телекабел, ако не мора оди со Телеком.

Ги имам осетено сите три. Од искуство ти кажувам.

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Ново Лисиче, Аеродром телекабел се закон и за игри и за се, во 4-5 год сум немал интернет 1-2 пати вкупно не повеќе од неколку часа. Супортот е релативно добар а екипите на терен пристигаат за 1-3 часа. За другите населби не знам мада не би требало да има голема разлика. Од близу бегај а телекомците се добри и скапи

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.322
Значи сакам да сменам нет..( пакет со тв.телефон)кои од овие два се подобри или можеби некој трет оператор..
Се зависи од реон до реон, пиши реон за да можеме повеќе да ти помогнеме. Што ќе користиш повеќе, односно што ти е приоритет телевизија или интернет?

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
И мене ми истекува договорот со Телеком до крај на годинава па се размислувам за Вип конект. Цената е ок да речеме, само не ми се допаѓа брзината на прикачувањеод 3mbps. Гледам и кај Близу е толку (они се споени нели). Неотел и Телеком се добри со оптиката, ама Неотел првата година релаксирано ќе плаќаш, ама втората ќе те острижат. Јас еве на 3Макс старт околу 1700 плаќам а интернет брзина од 8mbps сеуште, со еден збор скапи се. Барем бакарот да го сменат со оптиката без промена на договорот ќе биде ок за тие пари.

no_way_f

read-only
21 април 2016
2
0
Се зависи од реон до реон, пиши реон за да можеме повеќе да ти помогнеме. Што ќе користиш повеќе, односно што ти е приоритет телевизија или интернет?

значи побитно ми е брзината не нетот што го нуди телекабел... од битола сум

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно