Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Совет за бела техника-очајни домаќинки

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Nilfisk Aero 21 од вап мак.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Јас ја имам дома оваа и сум супер задоволен, вреќите се многу големи, влече супер... единствено е што е малце голема за складирање.

После четири изгорени мотори во рок од 3-4 години, на две Самсунг, една Беко и една Мах, решив да купам професионална правосмукалка. (Ги користат по дуќани и автоперални по цел ден вртат) оваа веќе втора година тера и е супер за сега.
Иначе лани си кречев по дома, глетував ѕидови, шмирглање... се собирав со неа

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.236
5.549
Скопје
Јас ја имам дома оваа и сум супер задоволен, вреќите се многу големи, влече супер... единствено е што е малце голема за складирање.

После четири изгорени мотори во рок од 3-4 години, на две Самсунг, една Беко и една Мах, решив да купам професионална правосмукалка. (Ги користат по дуќани и автоперални по цел ден вртат) оваа веќе втора година тера и е супер за сега.
Која цена ја зема ако не е проблем?

Јас вакво нешто гледав, 11к. Добар додаток е што има шуко на него за да приклуиш уред за автоматско пуштање и смукање.

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Која цена ја зема ако не е проблем?

Јас вакво нешто гледав, 11к. Добар додаток е што има шуко на него за да приклуиш уред за автоматско пуштање и смукање.
Околу 15к, незнам точно, земав и резерва вреќи.
Иначе мојата нема шуко за приклучок на алати. Убаво е, ама и нема некоја потреба од тоа, освен ако цело време не ја користишу работилница поврзана со алати. Без шуко можеш да ја користиш, само ќе треба мануелно да ја пуштиш он офф.

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.582

Јас имам Aero 26 (едно бројче поголема од Aero 21) и MAXXI II 75-2. Првата ја користам само за суво усисавање редовнo, а втората за вода (само за бељи).

Никогаш повеќе нема да купам друг бренд на усисивач.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.095
6.038
Од каде папуча со ротирачки четки за тепих на овој тип на правосмукалка?

Јас користам ваков тип за после гисп, за кола, за камп, за двор. Ама за тепих и паркет? Не е баш соодветна според мене.

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.582

Јас користам ваков тип за после гисп, за кола, за камп, за двор. Ама за тепих и паркет? Не е баш соодветна според мене.
За Аеро 26 имам докупено 2.5м црево и поширока папуча, а од фабрика доаѓа со crevice nozzle и уште нешто погодно за усисавање кола.

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148

Од старите самсунг правосмукалки фаќаат тие папучите за теписи, ама не се користат, бидејќи нема нешто дома теписи. За паркет и плочки е супер соодветна, со таа широката папуча со гумата собира се, башка е доста јака и јако влече. Ние сме презадоволни за сега.

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Препорачајте апарат за ладна вода, за дома.
Најтопло ти препорачувам да си земеш филтер-прочистувач за ро вода. Се монтира под лавабо и има мало чешмиче на умивалникот се монтира. Филтри траат кај мене со СК, околу година дена и чинат 2500ден. Апаратот најевтин што сум нашол и што го имам е Alji од Гостивар се, чини 7000+1000ден монтажа.
Значи имаш подобра вода од било која флаширана и далеку поефтина.
Е сега за ладна ако сакаш, ќе си наполниш шише-ња и у фрижидер

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Препорачајте апарат за ладна вода, за дома.
само барај со компресор, не со плоча што разладува. Пробај Вотертек мислам дека се викаа, дистрибутери се за вода ама мислам дека и некои апарати продаваат.

Sent from my Mi using Tapatalk

Torlakian

hello world
21 октомври 2014
324
372
Куманово
Некој миксер штанд миксер да препорачате од кој сте задоволни, KitchenAid кај нас изгледа нема да се купи?

Што најдов нешто видеа по youtube од миксери што има во сетек, нептун, техномаркет, све со некои мани (пластика, се клати, не собира по краевите од садот, не фаќа ако ставиш помала количина итн. итн.) а и тешко да се најде саглам рецензија од тија.
718PxI1EDoL.jpg

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Некој миксер штанд миксер да препорачате од кој сте задоволни, KitchenAid кај нас изгледа нема да се купи?

Што најдов нешто видеа по youtube од миксери што има во сетек, нептун, техномаркет, све со некои мани (пластика, се клати, не собира по краевите од садот, не фаќа ако ставиш помала количина итн. итн.) а и тешко да се најде саглам рецензија од тија.
718PxI1EDoL.jpg
Еве и јас некоја година веќе ги подразгледнувам овие и неможам да се одлучам да земам. По сите рецензии киченаид треба да се најдобри.
Да не ти се мешам, али освен за тесто месење, стваро незанм за што друго би ти требало чудовиштево во кујна. За се друго обичен рачен миксер брка работа, бар во мојот случај до сега.
Киченаид кај нас мислам дека нема, али сигурно можеш од Бугарија или Грција да земеш, па шемите поврат на данок…

Alex3

hello world
20 декември 2018
215
262

718PxI1EDoL.jpg
јас го имам овој TEFAL дома веќе петта година и не сум имал некој проблем со него. прави смеси за печење или меси тесто без проблем. не е про уред но е доволно за обично домаќниство. завршува работа и пак го ставаш во шкаф. има и слични на него со слична цена од други фирми и по други продавници

KitcenAid чини ~$500, ако планираш да го користиш секој ден се исплаќа да го купиш. инаку само ќе имаш убав, скап уред на плотната во кујна

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Искрено се сомневам дека тефалот може да измеси тесто за пица или леб да речеме топка од кило-две. Али да, за се останато е сосема доволно.

Torlakian

hello world
21 октомври 2014
324
372
Куманово
на пример моментот од 4та минута, не може да измути да биде воздушесто, али у реду е, но го нема ни тој миксер кај нас HAMILTON BEACH.
Е сега дали некој од овие или слични би завршиле иста работа како Хамилтон?

оние други поскапи што ги има кај нас нема логика, ако веќе давам толку ќе земам КиченАид (уште кога би го имало за 350) разбираш хаха

View: https://www.youtube.com/watch?v=q_EktCorDSk

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
на пример моментот од 4та минута, не може да измути да биде воздушесто, али у реду е, но го нема ни тој миксер кај нас HAMILTON BEACH.
Е сега дали некој од овие или слични би завршиле иста работа како Хамилтон?

оние други поскапи што ги има кај нас нема логика, ако веќе давам толку ќе земам КиченАид (уште кога би го имало за 350) разбираш хаха

View: https://www.youtube.com/watch?v=q_EktCorDSk
Колку што го изгледав водеово, Хамилтонот е тапа, ако треба да го гребеш од страните за се што правиш, пошто не му факаат перките до крај убаво, и една смеса да ја вртиш по 10-15 па и 30 минути, како да ти кажам, не ни почињам да праам
Сите од горенаведените ќе ја завршат истата работа, ама истата работа ќе ја заврши и обичен рачен миксер. Освен тесто, за тесто ќе засукаш ракавите и за 5-10 минути ќе го измесиш сам.
Според мене нема поента да даваш 7к за стоечки миксер што ќе ти служи како рачен (дури полошо, ради пали гаси и грепкај од страна смесата), а ќе зафаќа место многу во кујна. Бар да личеа убаво како киченаид, ај ќе речеш повеќе како декорација, ама овие нит ваму нит таму.
Од истиве причини ни јас не сум се одлучил уште да земам, а најверојатно и нема, додека не начекам некој киченаид.

kirev

senior
31 мај 2010
9.068
7.751

718PxI1EDoL.jpg
KitchenAid @ ЕвроПорц & Мондриан во Trubarevo City . Стара проверена фирма за кујнски работи... Ѕирни ги лопатките за пица ;)

noc32

hello world
21 март 2016
356
313
После 1.5 година, ми цркна Беко машината за садови :)
Се мислам со што да ја заменам па да прашам и за мислење, нели како прав домаќин

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Плотната и рерната (Blomberg) и кога се изгасени, околу делот кај што е лед дисплејот на рерната и тачот на плотната некако загрева.
Безразлика дали работат или не, само ако се уклучени во струја по некое време стануваат доста топли.

Ги изгасив да не светат воопшто (да нема саат/температура...) пак е исто. Осигурачот не паднал ни еднаш... Што може да е проблемот? Т.е кај може да се јавам да види некој?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно