Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

DaniDaniel

hello world
5 јуни 2020
104
181
"Најрано"... а можеби и после 2025та.
Ако конкуренцијата понуди бесплатно или искочат добри third party апликации што би биле алтернатива на Galaxy AI. Што некако ми е многу веројатно, 2 години се во прашање.

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.579
19.288
Како и да е, Samsung S24+ е безобразна копија на iPhone што се однесува до дизајнот.

Разликите од претходната генерација се, нормално, опишани во суперлативи - "револуционерно", "подобар гејминг", "зумот не е ко лани ама нема ни потреба пошто 200 мегапиксели", "екранот е нешто досега невидено", "батеријата можда е ко лани ама пак процесорот сега е појак и екранот има повеќе нитој"

Сешто, нешто и ништо конкретно.

Кај ултрата има и титаниум. Небаре телефоните ќе ги фрламе под локомотива.

Ист патерн, исти маркетиншки трикови ко Епл.
Копија на оригиналот. Потоа форумите низ планетава се чудат како тоа Јаболкарите растурале!

Зошто некој би купувал копија кога за исти пари може да го купи оригиналот?

LG, Sony, Motorola, Nokia, Blackberry ојдоа у к*** па сега овие две компании ни пикаат "овакво" во очи и ни викаат дека е сламка.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.235
5.547
Скопје
Имам, точно. Ама ете S23 со лајт перфроманс го нуди баш тоа што сакам. На iPhone ми фали апликација за торент.
Дени што правиш со торент на телефон бе чоек? Мислам ај да симнеш нешто еднаш, некад, ама да е критично?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
"екранот е нешто досега невидено", "батеријата можда е ко лани ама пак процесорот сега е појак и екранот има повеќе нитој"

Копија на оригиналот. Потоа форумите низ планетава се чудат како тоа Јаболкарите растурале!

LG, Sony, Motorola, Nokia, Blackberry ојдоа у к*** па сега овие две компании ни пикаат "овакво" во очи и ни викаат дека е сламка.

Екранот е, другото не. Титаниум е најмногу заради тежината на уредот. Секој грам е битен кога уредот ти е 220+ грама.

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
Како и да е, Samsung S24+ е безобразна копија на iPhone што се однесува до дизајнот.

Разликите од претходната генерација се, нормално, опишани во суперлативи - "револуционерно", "подобар гејминг", "зумот не е ко лани ама нема ни потреба пошто 200 мегапиксели", "екранот е нешто досега невидено", "батеријата можда е ко лани ама пак процесорот сега е појак и екранот има повеќе нитој"

Не се купува телефон поради дизајн туку поради софтвер, моментално OneUI е неколку нивоа над IOS. Едина мана им беа анимациите што не беа smooth како кај Ајфон ама со с23ките го решија и тоа. Такада тој што си го сака OneUI ќе си продолжи да го користи бидејки во последнава година софтверски има многу напреднато иако дизајнерски се уназадуваат. (станаа Ајфони).

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.103
2.342
Што убав коментар дале:
Hoping the idle and standby drain is low as well, sadly I'll have to look for that info elsewhere
Има инфо и на овој тест ама не приметил.

20% помалце call time на С24 од С23, тоа е поради модемот секогаш што е прелош на ексинос процесорите. Не го бива ни годинава.

8SKyIZJ.png

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.269
2.705

Никој не те ограничува, имаш Хуавеи, Шаоми, Виво, Опо, One PLus, итн.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Finally! Толку од гребаниците.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.447
Самсунг опет вара! Она кога од моќен "супер автомобил" ке направиш Застава 101 само за да не прегрее на високи обртаи. SDGen2 го кине SDGen3 барем во S24U. Дечкото го демонстрира со реални ситуации. Самсинг софтверски го држи процесорот на половина моќ само за да не ја крене температурата над граници. Тоа се гледа кога го прави бенчот на двата телефони во комората. А ни продаваат финти со поголем "ладилник" или wapor chamber како што го нарекуваа. Или пак намерно го лимитораат за да кажат еве конечно Exynos 2400 е рамо до рамо со SDGen3. Трагедии.

View: https://youtu.be/kxbE1qLjZrE?si=skN3Hh_dqLyGPYng

@psyside коментар?

mdeni

senior
24 септември 2012
6.088
6.021
Дени што правиш со торент на телефон бе чоек? Мислам ај да симнеш нешто еднаш, некад, ама да е критично?
Филмови, серии, музика се што треба. 3 секунди работа е. Наместо да се плеткам со компјутер, завршуваш работа инстантно. Мене ми е многу битно.

На ајфонот кога ставам филмови и слично, ги симнувам на с23 па ги префрлам на ајфонот. Непотребно комплицирано.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Еве каде се најјаки, камера потфрлија како за нови стандарди.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
И сега според кое е подобар да се купи С24 ултра или С23 ултра ???

Sent from my SM-N986U using Tapatalk
Цена?
Мислењето е автоматски споено:

Самсунг опет вара! Она кога од моќен "супер автомобил" ке направиш Застава 101 само за да не прегрее на високи обртаи. SDGen2 го кине SDGen3 барем во S24U. Дечкото го демонстрира со реални ситуации. Самсинг софтверски го држи процесорот на половина моќ само за да не ја крене температурата над граници. Тоа се гледа кога го прави бенчот на двата телефони во комората. А ни продаваат финти со поголем "ладилник" или wapor chamber како што го нарекуваа. Или пак намерно го лимитораат за да кажат еве конечно Exynos 2400 е рамо до рамо со SDGen3. Трагедии.

View: https://youtu.be/kxbE1qLjZrE?si=skN3Hh_dqLyGPYng

@psyside коментар?

Пробај на ремек дело од дизајн + с пен и рамки од 1мм да ставиш поголем ладилник. Споредби со уреди без пенкало и далеку повеќе простор слободен се комедија. Плус 24U не е сеуште исфрлен асално во продажба, чекајте најмалку 2-3 недели.

Последна промена:

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.447
Цена?

Пробај на ремек дело од дизајн + с пен и рамки од 1мм да ставиш поголем ладилник. Споредби со уреди без пенкало и далеку повеќе простор слободен се комедија. Плус 24U не е сеуште исфрлен асално во продажба, чекајте најмалку 2-3 недели.
Како не е исфрлен во продажба, а веќе имаш тон унбоксинг видеа од истиот? Тоа не го оправдува лимиторањето на процесорот за да се справат со температурата. Ако ми текне подобро, и Ејпл ги правеше истоте финти пред година две.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Цена?

Цена како кај С24 ултра оти ме влече накај тој модел ама гледам рецензии, јутуб и критики , нешто ме стопира затоа прашувам ?

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Мој човек од Телеком ми рече дека на 1ви ќе биде кај него во салон, баш кога се слушнав со него беше на работа и имаше човек што го праша кога ќе пристигне, нај веројатно некој доставувач беше, пошто ми рече сега ќе прашам тука е човекот од Самсунг. Прееска го нарачав дирекно од Телеком апликацијата и ми пишеше дека поради зголемена побарувачка, телефонот ќе биде испратен најдоцна за една недела. А еден мој колега сакаше да го нарача од Телеком само уредот и не му дозволуваше, после 10пати јавување во Телеком и неколку пати во банка, на крај заклучивме дека Телеком имаат лимит од 75.000денари, над тоа лимит неможеш да купиш ништо, едноставно пејмент процесот не поминуваше. Кај мене плаќањето помина пошто бев под лимитот. Тој го нарача од Анхоч, па ќе видиме за колку време ќе пристигне.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Цена како кај С24 ултра оти ме влече накај тој модел ама гледам рецензии, јутуб и критики , нешто ме стопира затоа прашувам ?

Другар која цена се двата?

Како не е исфрлен во продажба, а веќе имаш тон унбоксинг видеа од истиот? Тоа не го оправдува лимиторањето на процесорот за да се справат со температурата. Ако ми текне подобро, и Ејпл ги правеше истоте финти пред година две.

Не знаеме дали има лимитирање или е на прв софтвер, ако има тоа е поради немање доволно простор во уредот и нема врска со никакви превари, не гледај малоумници.

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно