Аииии, па и ти сеа...Искрено уво ме заболе за АИ.![]()
Што убав коментар дале:
Дени што правиш со торент на телефон бе чоек? Мислам ај да симнеш нешто еднаш, некад, ама да е критично?Имам, точно. Ама ете S23 со лајт перфроманс го нуди баш тоа што сакам. На iPhone ми фали апликација за торент.
"екранот е нешто досега невидено", "батеријата можда е ко лани ама пак процесорот сега е појак и екранот има повеќе нитој"
Сешто, нешто и ништо конкретно.
Кај ултрата има и титаниум. Небаре телефоните ќе ги фрламе под локомотива.
Ист патерн, исти маркетиншки трикови ко Епл.
Копија на оригиналот. Потоа форумите низ планетава се чудат како тоа Јаболкарите растурале!
Зошто некој би купувал копија кога за исти пари може да го купи оригиналот?
LG, Sony, Motorola, Nokia, Blackberry ојдоа у к*** па сега овие две компании ни пикаат "овакво" во очи и ни викаат дека е сламка.
Не се купува телефон поради дизајн туку поради софтвер, моментално OneUI е неколку нивоа над IOS. Едина мана им беа анимациите што не беа smooth како кај Ајфон ама со с23ките го решија и тоа. Такада тој што си го сака OneUI ќе си продолжи да го користи бидејки во последнава година софтверски има многу напреднато иако дизајнерски се уназадуваат. (станаа Ајфони).Како и да е, Samsung S24+ е безобразна копија на iPhone што се однесува до дизајнот.
Разликите од претходната генерација се, нормално, опишани во суперлативи - "револуционерно", "подобар гејминг", "зумот не е ко лани ама нема ни потреба пошто 200 мегапиксели", "екранот е нешто досега невидено", "батеријата можда е ко лани ама пак процесорот сега е појак и екранот има повеќе нитој"
Копија на оригиналот. Потоа форумите низ планетава се чудат како тоа Јаболкарите растурале!
LG, Sony, Motorola, Nokia, Blackberry ојдоа у к*** па сега овие две компании ни пикаат "овакво" во очи и ни викаат дека е сламка.
Има инфо и на овој тест ама не приметил.Што убав коментар дале:
Hoping the idle and standby drain is low as well, sadly I'll have to look for that info elsewhere
Како и да е, Samsung S24+ е безобразна копија на iPhone што се однесува до дизајнот.
Разликите од претходната генерација се, нормално, опишани во суперлативи - "револуционерно", "подобар гејминг", "зумот не е ко лани ама нема ни потреба пошто 200 мегапиксели", "екранот е нешто досега невидено", "батеријата можда е ко лани ама пак процесорот сега е појак и екранот има повеќе нитој"
Finally! Толку од гребаниците.
Филмови, серии, музика се што треба. 3 секунди работа е. Наместо да се плеткам со компјутер, завршуваш работа инстантно. Мене ми е многу битно.Дени што правиш со торент на телефон бе чоек? Мислам ај да симнеш нешто еднаш, некад, ама да е критично?
И сега според кое е подобар да се купи С24 ултра или С23 ултра ???
Еве каде се најјаки, камера потфрлија како за нови стандарди.
Цена?И сега според кое е подобар да се купи С24 ултра или С23 ултра ???
Sent from my SM-N986U using Tapatalk
Самсунг опет вара! Она кога од моќен "супер автомобил" ке направиш Застава 101 само за да не прегрее на високи обртаи. SDGen2 го кине SDGen3 барем во S24U. Дечкото го демонстрира со реални ситуации. Самсинг софтверски го држи процесорот на половина моќ само за да не ја крене температурата над граници. Тоа се гледа кога го прави бенчот на двата телефони во комората. А ни продаваат финти со поголем "ладилник" или wapor chamber како што го нарекуваа. Или пак намерно го лимитораат за да кажат еве конечно Exynos 2400 е рамо до рамо со SDGen3. Трагедии.
View: https://youtu.be/kxbE1qLjZrE?si=skN3Hh_dqLyGPYng
@psyside коментар?
Ова од МК или?од денес,конечно
Како не е исфрлен во продажба, а веќе имаш тон унбоксинг видеа од истиот? Тоа не го оправдува лимиторањето на процесорот за да се справат со температурата. Ако ми текне подобро, и Ејпл ги правеше истоте финти пред година две.Цена?
Мислењето е автоматски споено:
Пробај на ремек дело од дизајн + с пен и рамки од 1мм да ставиш поголем ладилник. Споредби со уреди без пенкало и далеку повеќе простор слободен се комедија. Плус 24U не е сеуште исфрлен асално во продажба, чекајте најмалку 2-3 недели.
Цена како кај С24 ултра оти ме влече накај тој модел ама гледам рецензии, јутуб и критики , нешто ме стопира затоа прашувам ?Цена?
Мислењето е автоматски споено:
Пробај на ремек дело од дизајн + с пен и рамки од 1мм да ставиш поголем ладилник. Споредби со уреди без пенкало и далеку повеќе простор слободен се комедија. Плус 24U не е сеуште исфрлен асално во продажба, чекајте најмалку 2-3 недели.
Цена како кај С24 ултра оти ме влече накај тој модел ама гледам рецензии, јутуб и критики , нешто ме стопира затоа прашувам ?
Sent from my SM-N986U using Tapatalk
Како не е исфрлен во продажба, а веќе имаш тон унбоксинг видеа од истиот? Тоа не го оправдува лимиторањето на процесорот за да се справат со температурата. Ако ми текне подобро, и Ејпл ги правеше истоте финти пред година две.
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES MI ROBOT VACUUM S20 BATTERY 3200Mah, 14.4v, 46.08Wh
2.950,00 ден
Бесплатна достава
BAG EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BAG 51X20X33CM - KM05 COSMETIC BAG, LIGHT GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C1 Pro 8K QMK/VIA TKL RGB HS Keychron Super Banana switch, C1PX-M4
4.030,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK 3-01, 2xMIC, USB-C, Lightning, 3.5mm, Black, BOYA LINK 3-01
8.200,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES POLY Blackwire 3320 w/microphone, MS Teams, USB-C + USB-C/A Adapter 8X220AA
3.170,00 ден