The Geek Boy
user
- 9 август 2018
- 1.172
- 477
Јас би ти препорачал A50 да земеш. Ако ти е здосадено од Xiaomi, и IPS дисплеј, и ако не ти требаат нај нај перформанси тогаш со A50 нема да згрешиш.Од телеком да зимам РН7 или А50ка? Дали да си седам на Шаоми и SD или да пробам Самунг и тоа Еквиноксот. И ако има некој земено од телеком А50ка дали е верзијата со НФЦ, тоа вака највеќе би ме замислило за да можам да си плаќам со телефон, како е СОТ, како е флуидност со 10тина аплукации у бекраунд. Друго горе доле камери, фотки не ми е најважно не сум некој сликач освен по потреба.
Утре треба да зимам па да се одлучам.
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Exynos - от не е лош. На PUBG Mobile под default на High ми стави, не кочи, мада малце загрева. Asphalt 9 legends, Gangster Vegas, CSR Racing, и многу други High End игрици не кочат.
Звукот кога ќе го ставиш на Max, ќе биде малце "крцкав" ама гласен. Исечокот не пречи, батерија држи едно 6-7h SoT, барем кај мене, што не е лошо. Со секој апдејт се подобрува тоа, ама на почетокот може да не ти држи толку многу, ако земеш да симињаш апликации, да симињаш од Cloud (Backup), за да си ги вратиш податоците, али батеријата ќе ти се врати у нормала.
Да не должам многу, ако прочиташ неколку страници наназад што пишав за A50 ќе видиш.
Мојот е од Телеком, Dual Sim е, има свој слот за Micro SD картица, и има NFC, а и радио.
Флуидноста е океј, на 4GB RAM држење у позадина е meh. Со 6GB рам, е тогаш да, ама 4GB рам е Hit or Miss. Без разлика на тоа, уредот не кочи.
Можеш и Redmi Note 8 Pro да го погледнеш. Уште не е дојден кај нас во Македонија, ама RN8 Pro е одговорот на Xiaomi за новата A класа на Samsung.
Камерата е блиску со онаа на Galaxy Note 10+