Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Redmi Note 2 - Клуб на сопственици

Bubache

hello world
11 октомври 2015
456
261
ми се допаѓа опцијата Mi message, некое искуство, мислење...некој да кажеше нешто и за остала раја!

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Pa cekaj malce ili nie drugite sme glupi i otkako ke instalirame nov Build samo Clear Cache od Recovery i od Storage praime ili pa ti si po pameten i pravis Factory Reset a drugarov sto ti go kazal toa e sigurno nekoj si so Samsung nexus od vremeto na Tito, i koj koristel Redmi 1s mozda ??? WTF.

Toa so Factory reset momentalno povekje ke gi podobri telefonite S4 i S5 otkolku Redmi Note 2 a da ne zboram za Mi4 ili Mi Nore Pro.
Eve 3 mesec od Factory reset do sega 8-10 Build smeniv i vo sekoj od niv samo podobruvanje primetuvav pocnuvajki od Brzina pa do baterija.

@Bubache
Zemi si do 200 eura telefon, sve sto ke imas podobro od Note 2 e logoto pozadi telefonot nisto drugo...
Сакам да кажам дека не направив и може поради тоа да е вака. А после флеш на стабилен билд, цел андроид крашува, и двапати ми се случи истото. Мораше фактори ресет. После флешови на девелоперските верзии, чистев само кеш, и ок си беше горе доле.
И сега е океј, ама немав приметено порано лаг во мултитаскингот, може и да е бидејќи не сум се замарал.
Како и да е, не користел redmi туку mi3. А и на нет имав видено како самсунг галакси некој од новиве А серии со sd410, го кине ми4 со сд800/801 кој и да го има. Одговорот на тоа тука беше, сигурно многу флешувал без да го освежи телефонот со фактори ресет..
Еве го најдов видеото од супер брзиот ми 4,против самсунг играчка со ентрилевел процесор.
А и генерален совет на мејкер беше да се форматира после некое време, не нонстоп али..
А дропот на фрејмови во тапаталк го немав приметено на галакси ноте 3/4, само по некој лаг. Тука има и лаг и дропови.
Нема везе пак си е океј телефонот, али мислам дека ако не се направи ф. Ресет, ќе биде исто лајно како и сите самсунг андроиди, после некое време.
Барем кај мене после инсталација преку апдејтерот на стабилна верзија, мора фактори ресет. Бидејќи преку рекавери несака..

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
ми се допаѓа опцијата Mi message, некое искуство, мислење...некој да кажеше нешто и за остала раја!
За мене е глупост, како и iMessage, пошто мра и другиот тељ да биде онлајн. Покрај вибери скајп и други глупости чуму ти е MiMessage.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Сакам да кажам дека не направив и може поради тоа да е вака. А после флеш на стабилен билд, цел андроид крашува, и двапати ми се случи истото. Мораше фактори ресет. После флешови на девелоперските верзии, чистев само кеш, и ок си беше горе доле.
И сега е океј, ама немав приметено порано лаг во мултитаскингот, може и да е бидејќи не сум се замарал.
Како и да е, не користел redmi туку mi3. А и на нет имав видено како самсунг галакси некој од новиве А серии со sd410, го кине ми4 со сд800/801 кој и да го има. Одговорот на тоа тука беше, сигурно многу флешувал без да го освежи телефонот со фактори ресет..
Еве го најдов видеото од супер брзиот ми 4,против самсунг играчка со ентрилевел процесор.
А и генерален совет на мејкер беше да се форматира после некое време, не нонстоп али..
А дропот на фрејмови во тапаталк го немав приметено на галакси ноте 3/4, само по некој лаг. Тука има и лаг и дропови.
Нема везе пак си е океј телефонот, али мислам дека ако не се направи ф. Ресет, ќе биде исто лајно како и сите самсунг андроиди, после некое време.
Барем кај мене после инсталација преку апдејтерот на стабилна верзија, мора фактори ресет. Бидејќи преку рекавери несака..
Јао бре, ти цел реферат си напишал :) неможам сега на сите тези да ти одговорам на мобилен сум, но ќе ти кажам две брзински :) Прво Ми 4 е на миуи 6 систем, стар.. Второ, прв пат е вклучен, па и самиот Плеј сторе го јавува акцелераторот на прва, и тој го подесуваше профилот во позадина додека самсунгот го извади од кеш :)
А второ, гадно си се зезнал дека после долго време не пипање ќе стане самсунг. Системот е перфектно оптимизиран, и еве јас да ти го средам телефонот, не пипај ништо 1 месец. После сам кажи реални импресии и дали дропа фрејмови :)

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Јао бре, ти цел реферат си напишал :) неможам сега на сите тези да ти одговорам на мобилен сум, но ќе ти кажам две брзински :) Прво Ми 4 е на миуи 6 систем, стар.. Второ, прв пат е вклучен, па и самиот Плеј сторе го јавува акцелераторот на прва, и тој го подесуваше профилот во позадина додека самсунгот го извади од кеш :)
А второ, гадно си се зезнал дека после долго време не пипање ќе стане самсунг. Системот е перфектно оптимизиран, и еве јас да ти го средам телефонот, не пипај ништо 1 месец. После сам кажи реални импресии и дали дропа фрејмови :)
Па нели кит кет, е најдобрата верзија на ОС на која што работат Шаоми телефоните.
Да го тргнеме на страна плејстор, во речиси се да изгуби од еден телефон со sd410 ?
Освен со тежок скин, или на некој начин осакатен процесор, незнам како да го оправдам моментот што ми4 губи од буџет самсунг.
Речиси во све е малце побрз, или идентичен.
И двата се на киткет, прастар OS, кога ќе го земеме фактот дека веќе неколку месеци е актуелен 6.0, но тоа не му преставува проблем на самсунгот да го исплеска ми4.
Рецензентот беше понаклонет кон ми4, збори колку е помазен, но јас гледам друго...

Bubache

hello world
11 октомври 2015
456
261
Ти си знаеш, ама пробај си го со некого на домашен терен, ако е во роаминг не ти препорачувам да не биде изгорен некој.
на домашен терен го пробав, добро си функционира, за надвор сеуште не е, али кај и да е ќе го изедначат роамнингот па тогаш и за надвор ќе биде ок

maci

poweruser
2 април 2008
3.393
978
Среќна Нова Година,Бадник и Божиќ.

Зошто не ми го памети наместеното време за гасење на екранот?
Незнам колку пати го наместив да не се гаси,пробав со сите минути за да на крај следниот ден е по дифолт(30 секунди).

jovanha

read-only
23 октомври 2015
41
12
Срекна Нова Година

Јас по 7.1 ОТА апдејтот наидов на 'unfortunately incallui has stopped'.
Дали кај некој го јавува истиот проблем и дали нашол решение?

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.491
Среќна Нова Година,Бадник и Божиќ.

Зошто не ми го памети наместеното време за гасење на екранот?
Незнам колку пати го наместив да не се гаси,пробав со сите минути за да на крај следниот ден е по дифолт(30 секунди).

Реинсталирај одново се, влези у рикавери очисти кеш меш све по список.
И пробај.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Срекна Нова Година

Јас по 7.1 ОТА апдејтот наидов на 'unfortunately incallui has stopped'.
Дали кај некој го јавува истиот проблем и дали нашол решение?
ОТА за нашиот РОМ нема сеуште, тоа си го измешал системот, затоа имаш FC. Ако сакаш стабилен, почекај малце, па после ќе треба Чиста Инсталација да направиш, за да си биде све "срча" :)
Ај сега гитла на греено вино и ракија на некој маалски огин :) :)

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Ајмо докле је вруќе :)
Нов 7.1 стабилен билд за Редми Ноте 2 (Хермес).

https://www.androidfilehost.com/?fid=24352994023706866

Тие што се на стабилна верзија апдејт директ, тие што се на Неделна (бета/девелопер) верзија мораат Full Wipe Clean Install.. Ако некој незнае, нека прочита на forum.miui.mk како се прави тоа (боза лесно).

Чекам фидбек да видиме како е.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно