Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблемче со микрофон!

sergio

hello world
26 септември 2008
58
0
епа вака: си спуштив vanBasco's Karaoke player да си пејам по дома :) но проблемот ми е што не можам да направам да функционира микрафонот... претходно имав xp и се си функционираше ок,но сега имам vista и никако не можам да го акттиви микрафонот... ако може некој да ми каже како да го активирам... Благодарам,Поздрав.

Fiasco

poweruser
2 март 2008
3.036
203
404
www.igorjanevski.com
Апдејтувај ги драјверите од звучната картичка.

Ти дава ли икона од микрофонот во notification area на таскбарот?
Ако има икона, тогаш кликни со десен клик на неа и одбери Recording Devices. Тука погрижи се се да ти биде наместено под дефолт.

Commie

poweruser
27 октомври 2007
4.722
221
www.foxmediahouse.com
Евентуално од менито за звучниците (малото звучниче во tray), провери да не ти е намален микрифонот.

sergio

hello world
26 септември 2008
58
0
на таскбарот не ми дава ништо.... а на менито преку контрал панел не можам да го најдам никако микрафонот....

ExtremeBt

hello world
16 мај 2009
263
69
Во Control Panel, во звучната, види дали ти е поддесено за MIDI Music Playback.

Поздрав!

sergio

hello world
26 септември 2008
58
0
а fiasco во Recording devices не можам да го наместам под дефолт.. како замразнато ми е не реагира,а ан сликицката на микрафонот над си покажува дека се е ок... коа зборам тие коцките што се се подигаат....:(

sergio

hello world
26 септември 2008
58
0
ExtremeBt како се подесува тоа... тапа сум во вистава :(

ExtremeBt

hello world
16 мај 2009
263
69
Абе и јас не знам како е во Вистата, пошто не користам, ама во XP - то е вака: Control Panel -> Sound and Audio Devices -> табот Audio -> и најдолу има за избирање MIDI Music Playback.

sergio

hello world
26 септември 2008
58
0
не брат во виста не е така.... ајде да се андевам дека ке се најде некој што има повеке познавање од виста... во секој случај фала...

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Чекај, викаш дека се детектира звук од микрофонот?
Си пробал со Sound Recorder да снимиш нешто и да видиш дал ќе работи?

sergio

hello world
26 септември 2008
58
0
како се гледа?

коа зборам на скајп или мсн.... си работе.... а онака нејке

нема лек за мојот проблем значи :ermm:

maci

poweruser
2 април 2008
3.393
978
ima lek samo treba da eksperimentiras so setinzite za mic.vidi koi opcii ti gi dava toa programce sto si go spustil

toteto

Баниран/a
19 ноември 2008
916
40
Еве ти една слика. Ако ти е нешто како кај мене... ова мислам дека ти е проблемот.

micb.jpg

Ќе видш назад во кое џекче ти е поврзан микрофонот, после овие десно кај што ти се, ќе кликниш два пати на џекчето и таму ќе наместиш на Mic In.

Ако и после ова не снима, провери си го микрофонот дали ти работи.

sergio

hello world
26 септември 2008
58
0
кај мене не се појавува тоа Reltek HD Audio Manager доле на таск барот

а нема го ни у конттрал панел

toteto

Баниран/a
19 ноември 2008
916
40
Преку скупе ти го рекгистира микрофонот... мислам можиш да зборваш преку него? Ако е само на караокето... тогаш до програмата ти е. Во то караоке програмчето се снима и со него? Ако пробваш да снимаш со Windows record (така некако се викаше) со него понекогаш прај проблеми. И види дали микрофонот ти е поврзан во црвеното џекче.

sergio

hello world
26 септември 2008
58
0
овака сега : на мене микрафоно ми функционира супер коа зборам на скајп... и поврзан е ок... а онака коа немам уклучено ништо микрафонот не функционира.... а у контрол панел тоа Reltek HD Audio Manage ми го нема за да стиклирам за да го вклучам микрафонот... како да го најдам тоа Reltek HD Audio Manage?

toteto

Баниран/a
19 ноември 2008
916
40
Па то ти е драјверот за матичната моја. Ти сигурно имаш друг модел на матична и го нема. Мислам дека не ти е хд звучната (а ни мојата е е ама ајде така пиши) Штом ти функционира на скајпт. Оди во контрол панел, и побарај нешто Audio, Sound, Multimedia... Ако најдиш пишти еден крин-шот од прозорецот да видам дали можам да помогнам.

TheDarkHacker

Баниран/a
16 мај 2009
285
17
Можно е до софтверот да е.Провери за некои сетинзи,можеби има кој уред да користи програмата.

Edvard

read-only
15 јуни 2009
19
0
A kako ti e se vika tocno taa karaoke programa i jas imav nekolku pati problemi so mojata programa za dj ne mi rabotese mikrofonot pa mora da izberes vo konfiguracijata na programta da vides vo Options ili Conf.. sto ima
i da Izberes Mikrosoft Sound Mapper vidi dali go imas toa ako go imas tolku znam :s sto mozam da ti pomognam

sergio

hello world
26 септември 2008
58
0
vanBasco's Karaoke player се вика програмата... ама проблемот не ми е во неа... него микрафонот не ми функционира кога ке го уклучам,а немозам да анјдам опција за да го уклучам... а инаку на скајп,мсн... си работе..

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно