Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Problem ?!?!?!

Статус
Затворена за нови мислења.

Semka

read-only
23 август 2010
5
1
Zdravo, imam "mal" problem pa ko sto procitav do sea imate pomognato na poveke luge, pa da si ja probam srekata :(
Znaci vaka, laptopot e od skolskite so nekoj edubuntu 7.04,
i pripaga na vujna mi koja e ucitalka, pa so bratucedot nesto cepkavme i sea imame golem problem (ke ne ubijat ako doznaat moite ).
Prvo so napraviv aktivirav edno za display (nesto vikase deka e za nekoe branovidno dvizenje na prozorcite no ne se preporacuva da se aktivira poso ne rabotelo na site pca ) i naednas ekranot stana bel i se gledase samo strelkata.
Potoa vlegov preku (saiffail)Terminal i tamu odkucav
/etc/init.d/gdm stop
dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
(poso ovie komandi gi vidov na net pri baranje na solucija na problemot ne ni zabelezav deka se za nvidia graficki a ne ni razmisluvav na toa) i odkako go restartirav pcto pokazuva neso kao: Failed to start the X server (your graphical interface). It is likely that is not set up correctly. Would you like to view the X server output to diagnose the problem? <Yes>
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(EE) No devices detected

Fatal server error:
no screens found
<OK>
na naredniot screen se pojavuva podetalen report no ne sum siguren sto tocno treba da ti pratam
The X server is now disabled. Restart GDM when it is configured correctly.
<OK>
i na kraj me vraka na sledniot black screen:
[ 0.985346] intelfb: Video mode must be programmed at boot time.
modprobe: FATAL: Could not load /lib/modules/2.6.28.9/modules.dep: no such file or directory

Loading, please wait...
usplash: Setting mode 1024x768 failed
usplash: using mode 800x600

Ubuntu 7.04 eeepc.asus tty1
eeepc.asus login: _

I od tuka ne mozam da mrdnam nikade, stom vnesis nekoj user ne mozes da napises ni pass ni nisto.
Probav so system recovery pod default ama i tamu mi bara nekoj pass za root no kako sto spomnav prethodno ne mozam da napisam nisto osven Control+D. No nisto ne se menuva.

PozZ

Статус
Затворена за нови мислења.
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно