Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Препорака за купување телефон

toteto

Баниран/a
19 ноември 2008
916
40
Сакам да купам (за 0 денари) телефон, од T-Mobile. Телефоните кои ми паднаа на око се LG KC550 и Sony Ericsson C510i. KC550 го гледам за мене a C510 е за брат ми, па критикувајте ги двата.

Прашањето е: дали некој има некое искуство со овие два телефони. За KC550 чита нешто тастатурата не била добра, ама јас не користам баш тастатура, освем за пишење на бројот.

И кај C510 ако може да ми кажете што значи HSDPA 3,6 Mbps, според мене е интернет.

За некој ден треба да одам да видам и да одберам, па ако имате некој телефон вие кој на Flex 1000 е ДО 1000 денари кажете, но да е добар.

bojan_an

hello world
5 јануари 2008
96
1
LG KC 550 и јас го барам го нема, не се знае дали и ќе го има:ua:, така да не ќе биде лошо да си најдеш некој замена

Fiasco

poweruser
2 март 2008
3.036
203
404
www.igorjanevski.com
И кај C510 ако може да ми кажете што значи HSDPA 3,6 Mbps, според мене е интернет.

HSDPA = High Speed Downlink Packet Access
Да за интернет даунлоад е. Во случајов те информира дека би имал даунлоад од 3.6 mbps. Нова технологија е и е многу побрзо од WCDMA или GSM/GPRS. Нуди многу добра брзина за веб браусинг, интернет даунлоад, трансфер на податоци и сл.
На пример песна од 4мб, би можел да ја спуштиш за 10 секунди.

feit

lurker
12 февруари 2009
684
44
Линк за споредба

Инаку за слики и видео LG би требало да биде подобар, за разлика од преносот на податоци каде Sony-то е далеку подобар (мислам на интернетот) ...

angel485mk

hello world
26 март 2008
267
59
angel485mk's setup  
OS
Windows 7
Што не купиш SONYERICSSON W705 мислам дека тај е многу добар телефон за ефтини пари :)

toteto

Баниран/a
19 ноември 2008
916
40
И тој го гледам, ама бојан_ан ми вика дека ни тој го немале. Сега одам на варијанта да платам нешто ако има на лагер, еве W595I е 990 денари, ама кузне дали го има, то е што ќе се прај, слабо со електронски апарати стоиме во мк, ништо што е убо нема, се мора да се порачва и да се чека месец или два.

username

lurker
4 јули 2009
526
67
LG KC550s зеде пред некој ден еден братучед исто така со 0 денари доплата. Ја баш го му го зедов да го разгледам ама не ме импресионираше многу. Џабе има камера од 5мп кога тапа е. Навечер нема шанси слика да направиш. Има блиц ама тоа е само едно сијаличе што одвај свети. За изглед не е лош, симпатичен е, исто и мене не ми се свиѓаат копчињата. Ја сум цел живот на сони ериксон, така да сони ериксонот би ти го препорачал.

Busav

lurker
10 ноември 2008
595
21
Незнам само што има да се мислиш зимај го Sony Ericssonot боље е од LG -то и тоа многу
Nokia и Sony Ericsson никогаш немој да ги споредуваш со LG, Motorola, samsung и Alkaltel затоа што се срање позз

toteto

Баниран/a
19 ноември 2008
916
40
Не не, јас реков и двата мислам да ги земам, реков да не има некој користено еден од овие да кажи какви се, камера, дисплеј ова она...

angel485mk

hello world
26 март 2008
267
59
angel485mk's setup  
OS
Windows 7
Добри се и двата телефони,и двата имат добри камери.

RFox

hello world
13 септември 2008
380
31
Незнам само што има да се мислиш зимај го Sony Ericssonot боље е од LG -то и тоа многу
Nokia и Sony Ericsson никогаш немој да ги споредуваш со LG, Motorola, samsung и Alkaltel затоа што се срање позз
:eek:fftopic:
Motorola и не би рекол дека е толку с:censored:е фирма
Он топик:
LG-то има навистина добар изглед и не е толку за никаде со копчињата(со тек на време ке се навикнеш) и има само малку поголем екран од другиот.
SE иако има малку послаба камера сепак е подобар во однос на користењето на интернет така да ти си знаеш за што ќе го користиш дали за слики или за нет било каде!

toteto

Баниран/a
19 ноември 2008
916
40
Добро сега овај SE е Cyper Shop односно со подобра камера, како што има Walkman кој има подобра „звучна“. Ајде за некој ден треба да оди да се види што имат што немат на лагер за да не се чека со месеци.

И незнам оти овие македонските сајтови не напишат дека го има или дека го нема на лагер. Ете ајде, ако некој има некој глас во т-мобиле или во другите мобилни оператори или во некоја продавница за компјутери нека даде предлог за ова.

Boka

read-only
16 август 2009
6
0
Значи LG моментално се многу спори телефони, од искуство зборувам :) зимај Сонито за тебе, нема да се покаеш... :bravo:

/BRAINIAC\

Баниран/a
12 август 2009
447
7
Џабе му е та 5 мегапиксели камера. Ако гледаш камерата, на сонито му е подобра, иако е 3.2. Сонито е сајбершот па така да има подобрена камера, како што Walkman има подобрена „звучна“.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно